Sport

Echipa „Gazetei Sporturilor” și-a schimbat „finanțatorul”. A fost cumpărată de trustul elvețian Ringier

03.07.2018 | 23:15
Echipa Gazetei Sporturilor sia schimbat finantatorul A fost cumparata de trustul elvetian Ringier

„Gazeta sporturilor” și-a schimbat patronul. Intact Media Group, care deținea cotidianul sportiv și site-ul gsp.ro, a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu Ringier Sportal, un joint venture între Ringier România şi Sport Media Group din Bulgaria, privind tranzacţia legată de brandul „Gazeta Sporturilor”. Afacerea s-a făcut exclusiv între proprietari.

Tranzacţia include ediţiile print (cu o medie de vânzări de 20.000 de exemplare zilnic) şi online, gsp.ro (cu 3,5 milioane de utilizatori unici lunar), şi asigură, totodată, transferul întregii echipe conduse de Ovidiu Ioanițoaia, 85 de persoane, ziariști și alte profesii, precum marketing, digital și publicitate, conform informațiilor furnizate de editorul șef Cătălin Tolontan pe gsp.ro.

Echipa „Gazetei Sporturilor” și-a schimbat „finanțatorul”. A fost cumpărată de trustul elvețian Ringier

Ringier este o companie elvețiană cu o vechime de 200 de ani, cu afaceri globale de un miliard de euro pe an în 18 țări de pe trei continente: Europa, Asia și Africa. Ringier mai deţine în România o serie de active media, precum ziarul Libertatea, dar şi siteul eJobs şi portalul imobiliare.ro.

„O democrație fără jurnalism e ca un Campionat Mondial de fotbal în care bați Argentina și Germania, dar nimeni nu află rezultatul”

„Când Ringier, un trust elvețian cu 200 de ani de reputație în spate, cumpără un ziar românesc, Gazeta Sporturilor (GSP), la rându-i cu o tradiție de aproape 100 de ani, anunțul e un angajament pentru ideea că jurnalismul contează. Redacțiile rămân un membru critic al comunității lor. Presa contează. Iar o democrație fără jurnalism e ca un Campionat Mondial de fotbal în care bați Argentina și Germania, dar nimeni nu află rezultatul”, a postat Cătălin Tolontan pe blogul său.

2 iulie, data „tradițională” a schimbărilor de… „finanțatori”

Este interesant de amintit parcursul echipei editoriale a „Gazetei”, cu toate schimbările suferite de-a lungul ultimelor decenii. Astfel, la 2 iulie 1997 apărea prima ediție a cotidianului „ProSport”, fondat de „Media Pro” și realizat de o echipă de ziariști condusă de Ovidiu Ioanițoaia.Era tot 2 iulie, dar 2003 când echipa de reporteri pleca de la „ProSport”, cumpărat de Ringier, și ajunge la „Gazeta Sporturilor”, deținut de Intact. Și iată că tot pe 2 iulie, anul acesta însă, 2018, Ringier cumpără, de la grupul Intact brandul, împreună cu aceeași echipă de jurnaliști în frunte cu Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan.