ADVERTISEMENT
Fotbal international

Gaziantep i-a găsit înlocuitor lui Marius Şumudică! Cine îi va antrena pe Maxim şi Toşca

Autor: Gabriela Gheorghe | 18.01.2021 | 10:43
Gaziantep i-a găsit înlocuitor lui Marius Şumudică! Cine îi va antrena pe Maxim şi Toşca
Ricardo Sa Pinto. Sursă foto: Hepta.

Alex Maxim și Alin Toșca au aflat cine este noul lor tehnician după ce Marius Șumudică a plecat de la echipă. Gaziantep a anunțat cine va sta pe banca tehnică a formației.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un tehnician străin, Ricardo Sa Pinto, portughez cunoscut mai degrabă pentru cariera sa de fotbalist. El a cucerit titlul în Portugalia cu Sporting Lisabona cu Ladislau Boloni antrenor.

Ricardo Sa Pinto tocmai a plecat în decembrie de la echipa braziliană Vasco da Gama, formație la care a reușit numai trei succese în 15 partide.

Gaziantep va avea un nou antrenor după plecarea lui Marius Șumudică

Antrenorul de 48 de ani le-a mai antrenat pe Braga, Standard Liege și Legia Varșovia în ultimul timp. Ricardo Sa Pinto și-a pus semnătura pe un contract pe un an și jumătate cu echipa turcă. Gaziantep este pe poziția a treia în campionatul din Turcia.

ADVERTISEMENT

Turcii de la Fanatik au anunțat că Ricardo Sa Pinto va fi noul tehnician al lui Gaziantep. Doar două luni și jumătate a stat Sa Pinto pe banca celor de la Vasco da Gama. Portughezul le-a mai antrenat pe Sporting Lisabona, Steaua Roșie Belgrad, OFI Creta, Atromitos, Belenenses sau Al Fateh. În stagiunea 2017-2018 a izbutit să cucerească Cupa Belgiei împreună cu Standard Liege.

Sistemul său preferat de joc este 4-2-3-1. Antrenorul a bifat cele mai multe meciuri pe banca lui Standard Liege (42). La Vasco da Gama a înregistrat 3 succese, 6 egaluri și 6 înfrângeri. 15 puncte a acumulat portughezul pe banca echipei braziliene.

Motivul pentru care Marius Șumudică a plecat de la Gaziantep

Marius Șumudică a dat detalii despre plecarea sa de la echipa turcă, spunând că o glumă a lui a fost greșit înțeleasă generând indignare în rândurile oamenilor din club și nu numai.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a izbutit să ajungă cu Gaziantep pe primul loc în campionatul din Turcia și își dorea să continue să antreneze într-un campionat din Europa și nu să părăsească formația acum.

El nu crede că cerințele sale financiare au dus la plecarea lui deoarece era de acord să termine sezonul din Turia cu actuala înțelegere. Șumudică a izbucnit în lacrimi la despărțirea de fosta sa echipă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!