Sport

Gazon deplorabil pe arena din Frankfurt, la meciul Slovacia – România. Foto

Gazonul de pe arena din Frankfurt arată deplorabil, unde brazde de teren sunt vizibile la meciul decisiv dintre echipa națională și selecționata Slovaciei.
Gazon deplorabil pe arena din Frankfurt la meciul Slovacia  Romania Foto
Radu Drăgușin culege brazdele de gazon de pe terenul din Frankfurt / FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a plecat ca din tun la EURO, apoi a pierdut cu naționala Belgiei, scor 2-0. „Tricolorii“ au fost conduși de echipa Slovaciei, după golul înscris de Duda în minutul 24 al partidei, dar au egalat rapid prin R. Marin, din penalty.

Gazon deplorabil la Frankfurt

Trimișii FANATIK la meciul echipei naționale de pe arena din Frankfurt au fost martori la degradarea terenului. Într-un cadru extrem de clar, Radu Drăgușin adună brazdele de pe teren, căzute în urma duelurilor tari de pe teren.

ADVERTISEMENT

De asemenea, încă de la începutul partidei gazonul a avut o stare degradată, cu multe pete de iarbă arse. Totodată, pe gazon se pot găsi multe zone care par peticite, după ce UEFA a încercat să intervină.

Forul european a răspuns rapid plângerilor produse după unul din meciurile naționalei Angliei, din grupa C. Englezii au acuzat că gazonul este prea problematic, iar asta le poate afecta jocul britanicilor.

ADVERTISEMENT

Echipa națională nu a debutat foarte bine în meci, fiind extrem de timizi, ceea ce s-a resimțit în jocul naționalei. Duda a deschis scorul în minutul 24 al partidei, după ce apărarea noastră a fost luată prin surprindere complet, iar Niță n-a mai putut para. Răzvan Marin a restabilit egalitatea, după ce a înscris din penalty în minutul 36.

UEFA a intervenit de urgență la gazon

UEFA s-a văzut nevoită să facă anumite modificări la gazonul de pe arena din Frankfurt, dar fără succes. Reprezentanții organismului european au încercat tratamente de urgență pentru a se insemina mai repede gazonul.

ADVERTISEMENT

“Un plan detaliat de întreţinere este în vigoare pentru a rezolva problemele specifice şi pentru a îmbunătăţi în continuare calitatea înaintea următoarelor meciuri de pe teren“, a declarat forul UEFA.

Una dintre posibilile explicații a fost oferită de un profesor al Universității Sheffield Hallam, Steve Haake. Cercetătorul a pus starea gazonului pe seama unei umidității mai ridicate în cadrul stadionului.

ADVERTISEMENT

„Când ai 58.000 de fani care respiră şi se entuziasmează foarte tare, asta va crea o mie de kilograme de umiditate pe oră. O parte a problemei este că ţin vremea afară, ţin soarele afară, ţin umezeala afară.

Iarba are nevoie exact de aceste două lucruri pentru a creşte bine. Bănuiesc că au greşit momentul”, a declarat profesorul Steve Haake, conform News.ro, despre gazonul arenei din Frankfurt.

ADVERTISEMENT