Fotbal intern

Gazon execrabil pe Arena Națională la România – Irlanda de Nord 1-1: “Rușine cui are în administrare stadionul”

05.09.2020 | 00:10
Gazon execrabil pe Arena Nationala la Romania  Irlanda de Nord 11 Rusine cui are in administrare stadionul
ADVERTISEMENT

Gazonul de pe Arena Națională se prezintă condiții proaste, după ce în București a plouat neîntreupt mai bine de douăsprezece ore, iar acoperișul care a costat zeci de milioane de euro a fost atras abia în dimineața meciului după ce ploaia s-a oprit.

UPDATE, 5 septembrie, ora 00:12 / La finalul meciului, Ciprian Marica a criticat în termeni duri starea gazonului de pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

“Terenul arată execrabil! Rușine cui are în administrare stadionul, nu au ce căuta. Nu sunt oameni puși pe criterii de competență pe pozițiile astea, sunt numiri politice în locul celor care chiar știu ce fac”, a declarat Ciprian Marica la PRO TV.


Cu toate acestea, tricolorii au reușit să deschidă scorul prin Pușcaș, după o fază fixă, însă jucătorii noștri au probleme cu controlul balonului și transmiterea paselor scurte, datorită stării deplorabile a gazonului, iar brazdele deja au început să sară.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, câțiva jucători au acuzat deja dureri datorită stării proaste a gazonului, care pare că îi avantajează pe nord-irlandezi, iar problemele cu gazonul de pe National Arena pare că nu se mai termină.

Similitudini cu meciul contra Irlandei de Nord din 1985

Atmosfera din ziua meciului părea că le face pe plac nord-irlandezilor, iar gazonul se resimte după 12 ore de ploaie continuă, în ciuda faptului că gazonul a fost acoperit cu o prelată. Jocul de construcție al României suferă din acest motiv, jucătorii alunecă destul de des, iar mingea prinde viteză când atinge iarba.

ADVERTISEMENT

Starea terenului a fost un dușman pentru naționala României și în 1985, când, în ciuda insistențelor antrenorului de atunci, Mircea Lucescu de a se schimba stadionul pe care s-a jucat partida ce ne-ar fi putut asigura calificarea la turneul final al Mondialului din Mexic 1986, meciul cu Irlanda de Nord s-a disputat pe vechiul „23 August”.

Mirel Rădoi a acuzat starea gazonului înainte de meci

Selecționerul Mirel Rădoi acuza starea gazonului încă de la conferința de presă, când ploaia nici măcar nu începuse la București: „Gazonul nu este unul așa cum ne așteptam, din păcate”, declara îngrijorat fostul jucător al naționalei.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că în cele din urmă gazonul va rezista, iar starea terenului nu va afecta rezultatul final al partidei, iar tricolorii vor merge în Austria cu trei puncte.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,15 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: