Sport

Dinamo sabotează FCSB înainte de derby? MM Stoica intervine furibund: „Nu era nevoie de un amical ca să strice și mai mult terenul. E execrabil!”

Flavius Stoican a luat decizia ca meciul cu amical cu Popești Leordeni să se desfășoare pe stadionul din Ștefan cel Mare, asta deși gazonul se prezintă în condiții extrem de proaste înainte de derby-ul cu FCSB.
26.01.2022 | 21:30
Dinamo saboteaza FCSB inainte de derby MM Stoica intervine furibund Nu era nevoie de un amical ca sa strice si mai mult terenul E execrabil
ADVERTISEMENT
26-01-2022
19:33

MM Stoica intervine furibund după amicalul lui Dinamo

MM Stoica s-a enervat la culme după meciul amical jucat de Dinamo în compania celor de la Popești Leordeni și este convins că Flavius Stoican a încercat să-și saboteze adversarii înaintea derby-ului, gazonul de pe „Ștefan cel Mare” fiind într-o stare proastă.

„Nu trebuia Dinamo să îi cheme pe băieții ăștia să strice și mai mult terenul. Apropo, terenul celor de la Popești Leordeni e mult mai bun decât al lui Dinamo.

La ce au făcut amicalul ăsta? Să îl obișnuiască pe Jonathan Rodriguez cu gazonul? Să fim serioși… e cel mai prost teren din campionat, e execrabil!”, a spus MM Stoica, la TV TelekomSport.

Flavius Stoican a anticipat o reacție dură din partea rivalilor și a explicat decizia de a juca un amical înaintea derby-ului, chiar după confruntarea cu Popești Leordeni:

„Ce să facem acuma? Nu putem să îi mulțumim noi! Joacă în deplasare pe terenul nostru. Nu avem ce face. Nu sunt îngrijorat dar am încredere că împreună putem să scoatem Dinamo din situația asta.

Vine meciul cu FCSB și o să fie o partidă în care au prima șansă. Noi vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor și eu simt că putem. Sper să nu rămână doar vorbe”.

FANATIK a aflat în exclusivitate că „Derby de România” riscă să se dispute aproape cu tribunele goale, în timp ce galeria FCSB va primi doar 200 de bilete.

Dinamo continuă pregătirile deși am intrat în săptămâna meciului Dinamo – FCSB, iar „câinii” dispută miercuri, 26 ianuarie, un amical cu Popești Leordeni pe stadionul din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Gazonul din Ștefan cel Mare se prezintă catastrofal înainte de derby-ul Dinamo – FCSB

Flavius Stoican a decis ca partida amicală cu Popești Leordeni să se desfășoare pe stadionul din Ștefan cel Mare, asta deși gazonul se prezintă în condiții foarte proaste, cu doar câteva zile înainte de derby-ul cu FCSB.

Decizia pare una cel puțin ciudată, ținând cont că Dinamo a disputat până acum cele două meciuri amicale din această iarnă în baza FRF de la Buftea, tocmai pentru a proteja gazonul din Ștefan cel Mare, iar „câinii” nici măcar nu s-au antrenat pe suprafața de joc.

ADVERTISEMENT

Gazonul prezintă suprafețe mari de pământ înghețate în zona porților, iar multe porțiuni sunt denivelate. Luând în calcul toate aceste probleme, pare inexplicabilă decizia clubului de a disputa amicalul cu echipa de liga a treia în Ștefan cel Mare.

Un gazon și mai prost la ora meciului, ar putea să afecteze jocul de construcție al FCSB, care cel puțin pe hârtie are jucători mai valoroși, mai tehnici și care vor avea posesia, în timp ce Dinamo va lovi pe contraatac. De altfel, managerul general al FCSB, Mihai Stoica, se temea și el de starea gazonului din „Groapă”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a comparat gazonul din Ștefan cel Mare cu un islaz: „O să ne bage în toloaca aia! E cel mai prost din Liga 1!”

Mihai Stoica a fost extrem de nemulțumit că meciul nu se va disputa pe Arena Națională, unde gazonul este perfect și riscul accidentărilor este mult mai mic: „Depinde cu ce compari, dacă îl compari cu National Arena, cu terenul de la Sfântu Gheorghe, cu terenul de la Gică Hagi și cu terenul de la Craiova e execrabil. Nu pot să spun că mă bucur că jucăm pe un teren prost. E clar cel mai prost teren din Liga 1.

O să ne bage în toloaca aia, plantația aia, cartofi mai lipsesc acolo. Oamenii nu au bani, unde să joci pe Arena Națională? Dar dacă jucau pe National Arena cred că scoteau niște bani mai mulți decât pe Ștefan cel Mare”, a declarat oficialul FCSB la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Subiectul a fost discutat chiar și în mediul online de către suporterii dinamoviști. Aceștia nu au nimic împotrivă, în cazul în care Stoican s-a gândit la o strategie, singurul lucru pe care îl doresc e ca Dinamo să termine meciul neînvinsă de pe teren.

Meciul cu Popești Leordeni, ultima șansă pentru Flavius Stoican să își vadă la lucru cele nouă achiziții

Dinamo a transferat nouă jucători în această iarnă: Răzvan Patriche, Marius Tomozei, Alin Buleică, Thomas Chesneau, Balthazar Pierret, Igor Jovanovic, Cristiano Figueiredo, Jonathan Rodriguez și Dusan Celar.

Astfel, pentru noii „câini” veniți în haită meciul cu Popești Leordeni va fi primul contact cu stadionul din Ștefan cel Mare din postura de jucători ai lui Dinamo și au așadar șansa să se familiarizeze cu terenul.

În București a fost extrem de frig în ultimele zile și chiar dacă temperatura va crește ușor în următoarele zile gazonul nu se va prezenta deloc în condiții bune la derby-ul Dinamo – FCSB.

ADVERTISEMENT