Fotbal intern

Gazonul de pe Arena Națională a cedat înainte de România – Spania! “Asta se întâmplă când folosești iarbă din străinătate! “

05.09.2019 | 13:07
Gazonul de pe Arena Națională. Sursă Foto: Sportpictures

Suprafața de joc proaspăt instalată pe Arena Națională a cedat după primul antrenament. Naționala României a susținut, timp de 30 de minute, ședința de pregătire oficială înaintea jocului cu Spania, iar în momentul în care ibericii au intrat pe gazon, starea suprafeței de joc era grav avariată.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.74 este cota pentru un gol al “tricolorilor” la meciul România – Spania. Vezi toate cotele AICI

UPDATE, 5 septembrie, ora 13.05. Suprafața de joc de la Arena Națională a fost schimbată de curând însă nu a făcut față antrenamentelor susținute de echipa națională a României și reprezentativa Spaniei miercuri seara. Astfel, oficialii fostei firme care au montat precedentul gazon de pe cel mai mare stadion din România au lansat acuze dure pentru starea în care a ajuns suprafața de joc.

“Gazonul produs, transportat și montat de firma noastră în august 2017 a costat 60.000 de euro și și-a îndeplinit scopul cu succes timp de doi ani. Gazonarea din septembrie 2019 a costat 240.000 de euro. Montajul a fost contractat în cadrul unui contract de întreținere pe patru ani a gazonului de pe Arena Națională, a unei firme românești dar care alege să importe gazonul, deși s-a dovedit de opt ori că este greșit, doar pentru a obține sume nejustificate.

Este grav că banii publici sunt irosiți astfel. Este grav că decizii care ignoră necesitățile din sport înlocuiesc profesionalismul. Este grav că se preferă importul gazonului, punând în pericol sportivi de valoare, în loc să fie valorizată producția românească, cea care plătește salariile românilor și aduce românilor și aduce bani la bugetul românesc. Este grav că nu există reacție publică la aceste abuzuri”, este comunicatul emis de Ioana Petrache, șefa departamenului de comunicare al firmei Rulouri de Gazon, conform gsp.ro.

Probleme la antrenamentele ibericilor

UPDATE, 5 septembrie, ora 08.10. Stelian Dia, omul responsabil de îngrijirea gazonului de pe Arena Națională, a explicat de ce suprafața de joc arată atât de rău după antrenamentele susținute de echipa națională a României și reprezentativa Spaniei . “Au sărit fire de iarnă de la ghete, nu s-a stricat. E normal acest lucru, e 100% natural, acestea vor sări și mâine la meci. Joi va arăta mai bine. Două antrenamente uzează suprafața de joc mai mult decât la un meci oficial. Un gazon rezistă un an de zile pe Arena Națională”, a declarat Stelian Dia pentru TV Digi Sport.


Gazonul de pe Arena Națională a cedat după 30 de minute

Primăria Capitalei anunța că suprafața de joc de pe Arena Națională a fost schimbată special pentru meciul cu Spania, fiind impracticabilă după cele două concerte susținute de Ed Sheeran și Metallica pe cel mai mare stadion al țării. Totuși, după primul antrenament susținut de “tricolori” pe noua suprafață de joc, aceasta a cedat.

Doar 30 de minute a rezistat noua suprafață de joc care a costat, conform primarului Gabriela Firea, 240 de mii de euro. După antrenamentul oficial susținut de naționala României, din gazon au sărit multe brazde, iar în momentul în care ibericii au pătruns pe suprafața de joc a celui mai mare stadion al țării, situația era ingrijorătoare, având în vedere că mai sunt 24 de ore pâna la startul jocului.

Echipa Spaniei susține antrenamentul oficial pe Arena Națională. România – Spania se dispută joi, de la ora 21:45, cu casa închisă!Liveblog FORZA TRICOLORII ? bit.ly/LiveBlogROU

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Mittwoch, 4. September 2019

Gazonul a fost schimbat în urmă cu o săptămână

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, anunța pe data de 29 august că suprafața de joc a Arenei Naționale a fost schimbată, după concertele susținute de Ed Sheeran și Metallica, iar condițiile în care se va desfășura meciul cu Spania se vor ridica la cele mai înalte standarde.

Conform primarului, o firmă internațională specializată s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă gazon pe cel mai mare stadion al țării, iar costurile se ridică în jurul sumei de 240 de mii de euro. Mai mult, Gabriela Firea promitea că a fost folosită o tehnologie de ultimă oră, gazonul este de foarte bună calitate, iar vechile probleme nu vor reapărea. Totuși, după cum observăm după primele antrenamente, suprafața de joc a cedat fără ca măcar să se fi disputat un meci.

  • 240 de mii de euro a costat noul gazon de pe Arena Națională