Sport

Gazonul de pe ”Ion Oblemenco”, schimbat după derby-ul Olteniei. Lucrările avansează rapid. Video

FANATIK a surprins lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” după derby-ul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948.
11.10.2021 | 13:06
Gazonul de pe Ion Oblemenco schimbat dupa derbyul Olteniei Lucrarile avanseaza rapid Video
ADVERTISEMENT
11-10-2021
10:05

Lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul ”Ion Oblemenco” sunt în grafic

Montarea noului covor de iarbă pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Pentru a respecta termenul de predare, compania care înlocuiește suprafața de joc a disponibilizat resurse umane și materiale importante la arena din Bănie.

Așa cum se poate observa în imagini, aproximativ jumătate din noul gazon a fost deja montat, iar constructorul a dat încă o dată asigurări că nu vor exista întârzieri în execuție.

Primul meci care ar trebui să se dispute pe noul, U Craiova – Academica Clinceni, este programat luni, 18 octombrie, de la 20:30.

08-10-2021
14:57

Constructorul a garantat că va termina lucrarea la timp

Operațiunea de înlocuire a vechiului gazon de pe arena „Ion Oblemenco” cu unul nou pe 4 octombrie, a doua zi după derby-ului orașului, dintre FC U și Universitatea, câștigat de oaspeți cu scorul de 2-0.

Noi sperăm să fim pregătiți. Ne-am mișcat foarte repede până acum. În prima zi când a intrat firma a decopertat, deja, tot gazonul. Acum se lucrează la partea care are în vedere nisipul.

Sunt foarte multe operațiuni care se fac acolo, pentru că nisipul trebuie tasat. După care va urma plantarea propriu-zisă a gazonului, care este natural în interiorul suprafeței de joc și artificial în dreptul băncilor de rezerve, în spatele porților și în toate celelalte zone care nu țin de suprafața de joc.

Noi sperăm să se poate juca în momentul în care se reia ciclul competițional, însă aceasta este doar dorința noastră. Constructorul ne-a garantat că va termina lucrarea la timp, dar nu știm dacă gazonul se va prinde suficient de bine.

Eu le-am transmis celor de la Liga Profesionistă de Fotbal că avem acea suprafață de joc și cu porțile necesare, mă refer la stadionul de atletism. Rămăsese stabilit să vină să verifice intensitatea instalației de nocturnă, dacă este conformă regulamentelor.

În concluzie, depinde doar de Liga Profesionistă de Fotbal. Noi suntem, pregătiți să le punem la dispoziție și acel teren”, a declarat primurul orașului, Lia Olguța Vasilescu.

04-10-2021
13:32

Schimbarea gazonului de pe ”Ion Oblemenco” ar trebui să dureze 15 zile

Înlocuirea vechiului gazon de pe arena ”Ion Oblemenco” cu unul nou va dura 15 zile de la comandă, dau asigurări reprezentanții Primăriei Craiova.

Astfel, noua suprafață de joc ar trebui să fie pregătită pentru următorul meci de acasă al Universității Craiova, din 16 octombrie cu Academica Clinceni.

”În acest moment se execută lucrări de montare cu achiziție a următoarelor tipuri de gazon: – 8000 mp de gazon hibrid.

Decopertarea se va efectua la o adâncime de 3-4 cm în vederea extragerii în totalitate a mochetei hibride – 2000 mp de gazon 100 % artificial.

Acest tip de gazon se va monta pe marginea suprafeței. Decopertarea se va efectua la o adâncime de 3-4 cm în vederea extragerii în totalitate a vegetației”, transmite Serviciul Imagine a Primăriei Craiova.

FANATIK a anunțat încă de pe data 11 august că pe noul stadion „Ion Oblemenco” va fi schimbat gazonul, iar autoritățile locale au luat decizia săptămâna trecută ca acest lucru să aibă loc după derby-ul Olteniei.

Covorul de iarbă a fost montat pe „Ion Oblemenco” în noiembrie 2019, așa cum site-ul nostru anunța în exclusivitate și a rezistat aproape doi ani de zile.

ADVERTISEMENT

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” este înlocuit

FANATIK a surprins demararea lucrărilor de înlocuire a gazonului de la Craiova, iar firma care se ocupă de acest lucru muncește de zor pentru ca acestea să fie finalizate cât mai repede.

În acest moment, vechiul gazon este îndepărtat și urmează ca apoi să fie adus un nou gazon, după ce se vor desfășura lucrări și la nivelul substratului, după cum se poate observa și în imaginile surprinse de FANATIK.

ADVERTISEMENT
O parte din gazonul de pe „Ion Oblemenco” a fost deja îndepărtat
O parte din gazonul de pe „Ion Oblemenco” a fost deja îndepărtat.

Consiliul local al municipiului Craiova a votat bugetul alocat pentru această operațiuni și astfel lucrările au fost demarate. Este pentru a doua oară când gazonul este schimbat la Craiova. Stadionul a fost inagurat în 2017 cu un meci cu Slavia Praga, însă nici acel gazon nu a rezistat mai mult de doi doi ani de zile, iar la finalul lui octombrie 2019 a început și înlocuirea acestuia.

Muncitorii lucrează de zor pentru îndepărtarea vechiului gazon. Noua suprafață va fi inaugurată la meciul cu Academica Clinceni de pe 16 octombrie.
Muncitorii lucrează de zor pentru îndepărtarea vechiului gazon. Noua suprafață va fi inaugurată la meciul cu Academica Clinceni de pe 16 octombrie.

Când se va juca următoarea partidă oficială pe „Ion Oblemenco”

Autoritățile locale și cele două echipe din Casa Pariurilor Liga profită de pauza pentru meciurile echipelor naționale și au decis ca lucrările să fie demarate imediat după meciul dintre cele două rivale locale.

ADVERTISEMENT

Noul gazon va fi inaugurat pe data de 16 octombrie, când Universitatea Craiova juca pe teren propriu împotriva ultimei clasate, Academica Clinceni. În cazul în care vor apărea întârzieri, oltenii vor trebuie să găsească o soluție de rezervă.

O altă alternativă ar putea fi un stadion de atletism modern inaugurat în Craiova, care este omologat și pentru meciuri de fotbal la nivel de Liga 1, însă cei de la LPF le-au transmis celor de la Universitatea Craiova să caute o altă soluție deoarece stadionul nu are instalație de încălzire la nivelul gazonului.

ADVERTISEMENT

Cât a costat gazonul de pe „Ion Oblemenco”

Primul gazon cu care noul stadion din Craiova a fost inagurat nu a rezistat foarte mult și a fost înlocuit cu un gazon hibrid care ar fi trebuit să prelungească termenul de utilizare. Acesta a costat nu mai puțin de 300.000 de euro, fiind montat de o firmă din Grecia.

„Acest gazon hibrid e din Grecia. Gazonul este excelent. Aveam opţiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia. Firma care ni-l pune la dispoziţie ne-a spus că este mai bun acesta, pentru că se aseamănă clima de la greci cu cea de la noi. Am văzut gazonul, este excelent, numai să-l vedem odată pus”, explica fostul antrenor al oltenilor, Victor Pițurcă.

Una dintre principalele cauze e frecvența cu care s-a jucat pe această suprafață de joc, stadionul fiind folosit atât de Universitatea Craiova cât și de FC U Craiova 1948, ceea ce ridică numărul de jocuri în doar un an de zile la aproximativ o sută de meciuri.

  • 300.000 de euro a costat ultima schimbare de gazon de pe stadionul „Ion Oblemenco”

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT