Sport

Gazonul prost din Gruia mută amicalul României U21 cu Olanda. Unde se va juca meciul de debut al lui Emil Săndoi

România U21 va disputa un amical contra Țărilor de Jos. Partida de pregătire a naționalei mici va avea loc marți, 27 septembrie, de la ora 18:00.
15.09.2022 | 13:49
Gazonul prost din Gruia muta amicalul Romaniei U21 cu Olanda Unde se va juca meciul de debut al lui Emil Sandoi
România U21 va juca un meci de pregătire contra Olandei pe Cluj Arena. Partida fusese programată inițial pe „Dr. Constantin Rădulescu”. Sursă: Sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Partida dintre România și Țările de Jos fusese programată inițial pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. CFR Cluj a trimis o solicitare către FRF, ca partida „tricolorilor mici” să fie mutată din Gruia.

România U21 va evolua pe Cluj Arena

Răspunsul din partea Federației Române de Fotbal (FRF) a venit, iar tricolorii vor disputa meciul de pregătire pe Cluj Arena, stadionul celor de la Universitatea Cluj. Principala cauză care a stat în spatele deciziei a fost gazonul prost din Gruia.

ADVERTISEMENT

Formația lui Dan Petrescu a demarat solicitarea pentru a proteja suprafața de joc și pentru a permite efectuarea întregului proces de refacere a gazonului.

Tot pe Cluj-Arena, România U21 va juca împotriva Spaniei un alt meci de pregătire. Confruntarea cu ibericii va avea loc ceva mai devreme, pe 23 septembrie, de la ora 18:00. Biletele achiziționate de fani, pentru duelul de pe ”Dr. Constantin Rădulescu”, pentru meciul cu Țările de Jos, vor fi relocate în categoria asemănătoare de pe Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi va debuta pentru România U21 în noul mandat

Emil Săndoi se va afla la prima partidă a tricolorilor mici de la revenirea pe bancă. Fostul antrenor al Chindiei Târgoviște a mai pregătit România U21 în perioada 2006-2013.

Emil Săndoi are setate obiective mari la naționala mică, după ce directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, i-a transmis că vrea ca România să ajungă în penultimul act al Campionatului European de anul viitor, turneu care se va desfășura și în țara noastră.

ADVERTISEMENT

„Dreptul de renegociere al contractului este după Campionatul European. Obiectivul concret este o calificare în semifinale la Campionatul European de tineret. Să fie foarte clar. Nu-ți poți impune un obiectiv mai jos decât ai fost acum trei ani.

Și în Ungaria consider că Mutu a fost la un pas de calificarea în semifinale. Asta este, ca să fim foarte corecți. Jucăm acasă, dacî va fi și emulația care a fost în Italia în jurul echipei, nu cred că vom avea probleme”, a declarat Mihai Stoichiță la prezentarea oficială a lui Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Misiunea fostului antrenor din SuperLigă începe chiar din luna septembrie, când România va disputa două meciuri de pregătire. Cu Spania, pe 23 septembrie, urmând ca patru zile mai târziu să joace împotriva Țărilor de Jos.

CFR Cluj, duel în Conference League pe gazonul din Gruia

CFR Cluj va juca joi, 15 septembrie, de la ora 19:45 contra turcilor de la Sivasspor. Meciul va avea loc pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, unde gazonul lasă de dorit. Probleme au fost și în derby-ul etapei a 10-a din SuperLigă, când clujenii au jucat în compania celor de la CSU Craiova.

După meciul cu Sivasspor, CFR Cluj va profita de pauza provocată de meciurile echipei naționale și va schimba gazonul din Gruia, care este afectat de un virus, conform spuselor lui Dan Petrescu. Costurile vor fi suportate de patronul „feroviarilor”, Neluțu Varga, care va scoate din buzunar 300.000 de euro, informație transmisă, în exclusivitate, de FANATIK.

„Cred că ar trebui să facă ceva cu terenul, pentru că este campioana României. Noi, aici, ne mai păcălim unii pe alții, în campionat. În Europa, o să ne facem de râs cu starea gazonului”, a spus Rădoi la finalul meciului dintre CFR Cluj și CS Universitatea Craiova.

În primul meci din grupele Conference League, CFR Cluj a remizat 1-1 pe terenul celor de la FC Ballkani. 

ADVERTISEMENT