News

Gazprom oprește complet tranzitul de gaze prin Nord Stream 1. Cauza acestei decizii radicale luate de ruși

Grupul rus Gazprom a anunţat vineri, 2 septembrie, oprirea completă a tranzitului de gaze naturale prin conducta Nord Stream 1. Rușii au prezentat și cauza acestei decizii radicale.
02.09.2022 | 21:46
Gazprom opreste complet tranzitul de gaze prin Nord Stream 1 Cauza acestei decizii radicale luate de rusi
Gazprom anunță oprirea pe termen nedeterminat a livrărilor de gaze prin Nord Stream 1. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă de la mijlocul lunii trecute, Gazprom informa că va închide conducta Nord Stream 1 către Uniunea Europeană pentru trei zile, între 31 august și 2 septembrie. Motivul de atunci: ”lucrări de mentenanță”.

Gazprom anunță oprirea pe termen nedeterminat a livrărilor de gaze prin Nord Stream 1. Motivul oficial

Vineri, 2 septembrie, compania energetică rusă a anunțat că aprovizionarea cu gaze naturale prin conducta Nord Stream 1 este complet oprită din cauza problemelor cu echipamentele, scrie The Independent.

ADVERTISEMENT

”Până când nu se elimină defecțiunea de funcționare a echipamentului, tranzitul de gaze prin gazoductul Nord Stream rămâne complet suspendat”, a anunţat Gazprom pe contul de Telegram.

Rușii anunță că la stația de compresoare Portovaya de la Sankt Petersburg s-a descoperit o scurgere de ulei la motor în timpul unei inspecții comune cu Siemens Energy, care se ocupă de mentenanța turbinelor, relatează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Gazprom au precizat că turbina nu ar putea funcționa în siguranță până când scurgerea nu este reparată.

Rușii nu au dat un interval de timp pentru reluarea furnizării de gaz prin conductă. Procesul trebuia să fie reluat sâmbătă, după o pauză de mentenanță de trei zile.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Telegram, cei de la Gazprom au prezentat o imagine care arată scurgeri de ulei pe echipamentele de la stația de compresoare.

Conducta Nord Stream 1 funcționa la capacitate de 20%

Gazoductul Nord Stream 1, care trece pe sub Marea Baltică și furnizează gaze Germaniei și altor state UE, funcționa la doar 20% din capacitate în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 31 august, compania rusă a anunțat că întreruperea fluxurilor pe cea mai mare conductă care transportă gaz rusesc către Europa este necesară din cauza unor defecțiuni tehnice.

Anterior, Gazprom a explicat că sancțiunile Occidentului au dus la probleme tehnice care au împiedicat-o să poată furniza întregul volum de gaz contractat prin conductă.

ADVERTISEMENT
Tags: