Fotbal international

Gazzetta dello Sport și L’Equipe au preluat informaţia și captura foto Fanatik: „Asistentul Șovre, nu Colțescu, l-a insultat pe Webo!”

09.12.2020 | 19:57
Gazzetta dello Sport si LEquipe au preluat informatia si captura foto Fanatik Asistentul Sovre nu Coltescu la insultat pe Webo
ADVERTISEMENT

Celebrul cotidian italian Gazzetta dello Sport a preluat informația și captura foto publicată de FANATIK prin care se dovedește faptul că nu Sebastian Colțescu face afirmațiile rasiste de la meciul PSG – Bașakșehir, ci asistentul Octavian Șovre.

FANATIK a pus cap la cap mai multe informații, declarații ale unor foști arbitri români, imagini video și înregistrări audio ale momentului cu pricina, iar concluzia a fost că vocea care face prima oară declarația incriminată este a asistentului Octavian Șovre.

ADVERTISEMENT

”Ăla negru de acolo, ăla negru. Nu se poate așa ceva. Ăla negru”, se aude pentru prima dată pe înregistrare vocea lui Octavian Șovre, care îi indică lui Ovidiu Hațegan cine trebuie eliminat de pe banca echipei oaspete.


UPDATE, 9 decembrie, ora 19:23. După Gazzetta dello Sport și publicația franceză “L’Equipe” a preluat informațiile FANATIK care dovedesc faptul că Octavian Șovre este cel care a făcut remarcile considerate rasiste la meciul cu PSG:

ADVERTISEMENT


Gazzetta dello Sport a preluat materialul FANATIK cu scandalul de rasism din UCL

Materialul prezentat de FANATIK, cu toate înregistrările și declarațiile unor colegi ai arbitrilor români prezenți marți seară la Paris, a fost publicat de renumitul ziar italian Gazzetta dello Sport.

„Site-ul FANATIK.RO anunță că nu arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu l-a insultat pe Pierre Webo. Cel care se aude pe înregistrare este asistentul Octavian Șovre. Pentru a ajunge la această concluzie cotidianul online din România a vorbit cu diverși arbitri care au susținut în unanimitate că vocea care se aude prima dată este a tușierului”, scrie Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

„Oricine a fost autorul gestului, rămâne însă gravitatea faptului care i-a determinat pe jucători să părăsească terenul și pe oficialii UEFA să reprogrameze jocul în această seară la ora 18:55 (n.r. – 19:55, ora României) cu o brigadă de arbitri nou-nouță”, au încheiat jurnaliștii italieni.

Scandalul de rasism care a urmat meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, cu o brigadă românească la centru, scoate la iveală noi detalii incredibile. FANATIK a aflat că înainte ca Șovre și Colțescu să-i spună lui Hațegan ”ăla negru”, banca turcilor a avut reacții reprobabile la adresa românilor, cărora le-ar fi spus ”gypsy”.

ADVERTISEMENT

Arbitrajul românesc este în centrul celui mai mare scandal rasist din istoria Ligii Campionilor, după cele întâmplate marți seară la întâlnirea PSG – Bașakșehir. FANATIK a analizat întreaga situaţie, una în care arbitrul este considerat rasist chiar dacă francezii scriu ”jucător negru” mai mereu.

Fostul mare fotbalist Cornel Dinu, cunoscut pentru naționalismul său, critică într-un interviu oferit pentru FANATIK exacerbarea scandalului de rasism de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir amintind de un episod în care francezii ne-au făcut ”țigani” și UEFA nu ”a mai sărit în sus”.

Materialul lui Gabi Safta despre viața lui Sebastian Colțescu, cel mai citit de pe Gazzetta dello Sport

Prestigiosul cotidian italian Gazzetta dello Sport a acordat un spațiu amplu scandalului de rasism de la partida PSG – Bașakșehir, iar unul dintre cele mai citite materiale de pe site a fost cel realizat de Gabi Safta, corespondentul din România, despre viața și dramele prin care a trecut arbitrul Sebastian Colțescu.

În articol, Gabi Safta le aduce la cunoștință italienilor faptul că scandalul de rasism de la Paris este ultimul episod al unui an 2020 dezastruos pentru arbitrul din Craiova, care și-a pierdut ambii părinți și a fost nevoit să treacă și printr-un divorț.

De asemenea, sunt amintite și alte episoade controversate din viața și cariera lui Sebastian Colțescu, plecând de la tentativa de sinucidere din urmă cu câțiva ani și ajungând la scandalurile de arbitraj în care a fost implicat în partidele din campionatul intern.

ADVERTISEMENT