Sport

Cristi Chivu, concurență puternică pentru banca lui Inter Milano. Rivalul său este un antrenor cu 10 trofee în carieră

Scaunul lui Simone Inzaghi la Inter Milano se clatină serios, iar principalul favorit pentru înlocuirea sa din funcția de antrenor principal este Cristi Chivu.
09.04.2023 | 17:29
Cristi Chivu concurenta puternica pentru banca lui Inter Milano Rivalul sau este un antrenor cu 10 trofee in cariera
Cristi Chivu, concurență serioasă pentru banca lui Inter.
ADVERTISEMENT
09-04-2023
14:39

Cristi Chivu, luptă aprigă pentru a prelua Inter

Cristi Chivu este unul dintre numele de pe lista lui Inter pentru a-l înlocui pe Simone Inzaghi. Tehnicianul italian care îi pregătește în prezent pe „nerazzuri” este pe picior de plecare de pe „Giuseppe Meazza”, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare. 

Totuși, pe lista conducerii chineze a clubului italian a apărut varianta Sergio Conceicao. Actualmente la FC Porto, antrenorul portughez are 10 trofee cucerite în palmares de-a lungul carierei, cu FC Porto și Standard Liege. 

În 2017, Sergio Conceicao a făcut pasul de la Nantes la FC Porto cu care a avut rezultate notabile, inclusiv în Liga Campionilor. Potrivit presei italiene, reprezentanții antrenorului au purtat deja discuții cu oficialii lui Inter. Antrenorul portughez este entuziasmat de o experiență în Serie A. 

Fostul căpitan al naționalei României, care în prezent se află pe banca tehnică a echipei Primavera a clubului milanez, a dezvăluit că marele său vis este să ajungă în Serie A și din această cauză a refuzat oferte din partea FRF.

Cum poate ajunge Cristi Chivu antrenor la Inter Milano

Iar visul este pe cale de a devenit realitate, deoarece Cristi Chivu este principalul favorit să preia funcția de antrenor principal. El ar urma să-l înlocuiască pe Simone Inzaghi, care are zilele numărate la cârma ”nerazzurrilor”.

ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport a anunțat că după a 10-a înfrângere în campionat din acest sezon și cu perspectiva de a rata Top 4 care asigură un loc în stagiunea viitoare din Champions League, scaunul lui Inzaghi se clatină serios, iar Chivu este cel care ar urma să-i ia locul până la finalul sezonului.

Actualul tehnician al Interului își joacă postul în următoarele două partide, în care Inter are două deplasări infernale. Prima este la Torino pentru meciul cu Juventus din prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei, iar a doua este la Lisabona pentru întâlnirea cu Benfica din manșa tur a sferturilor Champions League.

ADVERTISEMENT

Deși nu sunt adepții schimbărilor în momentul în care formația e implicată în jocuri din trei în trei zile, conducătorii lui Inter sunt pregătiți să oprească declinul dacă la Lisabona lucrurile nu vor merge așa cum își doresc.

Cu cine se bate Chivu pentru postul de interimar

Varianta luată în calcul este numirea unui antrenor interimar până la finalul sezonului, iar favorit în această situație este Cristi Chivu, care a făcut o treabă foarte bună la Primavera în sezonul precedent, când a câștigat titlul.

ADVERTISEMENT

O idee a fost și argentinianul Esteban Cambiasso, dar s-a renunțat repede la ea. O a treia variantă rapidă este Walter Zenga, soluție venită mai degrabă din dragostea acestuia pentru Inter, dar e greu de crezut că fostul mare portar ar accepta un post de interimar.

Gazzetta dello Sport mai scrie că Simone Inzaghi are obiective clare pentru a putea rămâne la Inter și în sezonul viitor. Va trebui să termine între primele 4 în Serie A și să prindă finala Champions League de la Istanbul. În caz contrar va veni despărțirea, cu un an înainte de finalul contractului.

ADVERTISEMENT

Pentru stagiunea viitoare principalul favorit este Roberto De Zerbi, dar pentru aducerea sa trebuie plătite compensații către Brighton. Alte variante sunt Thiago Motta, care nu și-a prelungit contractul cu Bologna, și Antonio Conte, dar acesta trebuie să-și schimbe atitudinea față de conducători pentru a reveni la Milano.

Varianta cea mai îndrăzneață o reprezintă aducerea lui Diego Simeone. Argentinianul nu a ascuns niciodată dorința de a conduce Inter, dar marea problemă în cazul lui o reprezintă salariul uriaș la care a ajuns la Atletico Madrid: 22 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT