Fotbal intern

Gazzetta dello Sport anunță interesul lui Inter pentru Olimpiu Moruțan. Cum decurg negocierile

13.04.2021 | 17:26
Gazzetta dello Sport anunta interesul lui Inter pentru Olimpiu Morutan Cum decurg negocierile
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan, mijlocaşul lui FCSB, a devenit o ţintă pentru cluburile din campionatele puternice ale Europei. S-a vorbit despre interesul nemţilor de la Leverkusen şi Hoffenheim, dar pe fir a intrat şi Inter Milano. Presa peninsulară a scris despre despre intenţiile viitoarei campioane din Serie A.

Inter Milano, principala favorită pentru transferul lui Moruţan

Gazzetta dello Sport, una dintre cele mai importante publicaţii de profil din Italia, a scris că Inter Milano nu doar că se interesează de serviciile lui Olimpiu Moruţan, ba chiar este principala favorită la obţinerea semnăturii acestuia.

ADVERTISEMENT

Giuseppe Marotta, administrator delegat, şi Piero Ausilio, directorul sportiv, îl urmăresc, se pare, de ceva timp pe tânărul mijlocaş. Însă ei aşteaptă acum undă verde de la patronul chinez pentru a putea începe achiziţiile. Preţul stabilit de Gigi Becali pentru „perla“ sa, 20 de milioane de euro, nu este pe placul italienilor, dar negocierile vor continua.

Moruţan a avut evoluţii apreciate în Liga 1, cu 6 goluri şi 12 pase decisive în cele 25 de jocuri de campionat. Mai mult, la startul acestei luni, aşa cum FANATIK a dezvăluit, fostul jucător al Botoşaniului conducea clasamentul jucătorilor din Liga 1 la indexul InStat, devansându-i pe Elvir Koljic de la Craiova şi pe coechipierul Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

În iarnă, patronul Gigi Becali a refuzat o ofertă venită pe numele lui Moruţan din Emiratele Arabe Unite. Al Jazira era dispusă să plătească 10 milioane la momentul respectiv, sumă considerată prea mică de finanţatorul de la FCSB.

Gigi Becali ţine la preţ şi vrea 20 de milioane. „La ora asta, orice marfă e de vânzare. Pe 20 de milioane, îl dau. Tată, Moruțan va pleca pe mulți, mulți bani. La ora asta, pot să-mi permit, ca să fiu cu bun simt, 20 de milioane. 20! Moruțan o să fie cel mai scump, o să vedeți voi, o să înceapă încet, încet, o să vedeți!“, declara patronul la finalul lui martie, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime nu crede că e momentul pentru un transfer la Inter: „Trebuie să mai crească. E prea gonflat“

Olimpiu Moruţan a venit la FCSB de la FC Botoşani. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, nu şi-a ascuns niciodată simpatia pentru tânărul mijlocaş, pe care l-a considerat întotdeauna extrem de talentat, şi i-a promis că nu îl va mai critica decât atunci când va greşi. Cu toate acestea, finanţatorul Botoşaniului crede că fotbalistul nu este suficient de matur pentru un campionat precum Serie A.

„Eu cred că Olimpiu e un formidabil de bun fotbalist, dar trebuie să se maturizeze, pentru a ajunge la o echipă europeană. El nu a jucat nici pentru o echipă mare de cupe europene. Moruţan trebuie să crească. El înţelege treaba asta, dar este prea multă promovare, e prea gonflat.

ADVERTISEMENT

Să câştige FCSB campionatul, să se califice în cupele europene, să vezi că joacă meci de meci. Să aibă meciuri la echipe naţională. Atunci, poţi vorbi de echipe mari. Aşa, doar să dea nişte bani, să îl ţină la dospit că poate creşte, nu e o soluţie. El trebuie să meargă să joace. Din păcate, mulţi jucători pleacă la echipe mai mari decât FCSB şi ajung la capăt de drum“, a spus Valeriu Iftime la Antena Sport.

  • 11 puncte avans are Inter în fruntea clasamentului din Serie A cu opt etape rămase de disputat. Trupa antrenată de Antonio Conte se îndreaptă spre al 19 titlu de campioană.
  • 2 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruţan, conform transfermarkt. Gigi Becali vrea 20 în schimbul lui.
  • 6 goluri şi 12 pase decisive a dat Moruţan în 25 de meciuri de Liga 1 în acest sezon
  • 22 de ani va împlini mijlocaşul de la FCSB pe 25 aprilie

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,80 este cota pentru „Ambele marchează şi peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT