Fotbal intern

Gazzetta dello Sport, după plecarea lui Devis Mangia de la Craiova. “Lasă România cu fruntea sus! E al doilea după Gică Hagi!”

15.04.2019 | 19:06
Gazzetta dello Sport dupa plecarea lui Devis Mangia de la Craiova Lasa Romania cu fruntea sus E al doilea dupa Gica Hagi

Universitatea Craiova a decis să renunțe la serviciile lui Devis Mangia, iar Gazzetta dello Sport a reacționat după plecarea italianului de pe banca tehnică a grupării din Bănie. Jurnaliștii italieni susțin că demiterea a fost surprinzătoare, toate acestea deoarece Devis Mangia este al doilea antrenor din România, după Gică Hagi.

Gazzetta dello Sport, după plecarea lui Devis Mangia de la Craiova

“Demiterea a fost puțin surprinzătoare pentru că oficialii clubului au anunțat oficial în urmă cu cinci zile că sunt 100% de partea lui Mangia. Din păcate, apoi a venit demiterea. Devis Mangia lasă România cu fruntea sus: este al doilea antrenor din țară, după Gică Hagi, în ceea ce privește evoluția în ultimele două sezoane: 40 de victorii, 20 de remize și 22 de eșecuri în 82 de partide.

Se încheie aventura românească a lui Devis Mangia: CSU Craiova a publicat un comunicat oficial în care a scris despre demiterea antrenorului, în momentul în care clubul nu mai este în cursa pentru titlu de campion al României și nici în cursa pentru câștigarea Cupei României (n.r. eșecul suferit în partida tur din semifinalele, scor 1-2, cu Viitorul). Fatal pentru fostul antrenor al echipei din Palermo a fost eșecul din campionat în fața Viitorului. Craiova este la opt puncte de primul loc, ocupat de CFR Cluj. În locul lui Mangia a fost anunțat tehnicianul Corneliu Papură”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

Devis Mangia în timpul unui meci jucat de Universitatea Craiova în Liga 1 Betano

Echipa a ajuns pe mâinile lui Corneliu Papură

După ce Devis Mangia a fost demis de oficialii echipei Universitatea Craiova, oltenii au ajuns pe mâna lui Corneliu Papură. Acesta a făcut parte din lotul echipei naționale a României la Campionatul Mondial din 1994 și înainte să preia echipa mare a Universității Craiova pregătea satelitul.

Jucătorii echipei Universitatea Craiova au efectuat primul antrenament sub comanda lui Corneliu Papură luni, la ora 17.00, iar FANATIK are primele fotografii cu noul antrenor al Științei. Pentru olteni urmează partida de pe terenul Astrei Giurgiu, vineri, 19 aprilie, de la ora 21.00, în etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1 Betano.