Sport

Gazzetta dello Sport i-a făcut portretul lui Istvan Kovacs înainte de AC Milan – Napoli. Ce au scris jurnaliștii italieni

Gazzetta dello Sport i-a acordat câteva rânduri lui Istvan Kovacs. Arbitrul român a fost delegat la AC Milan - Napoli, în turul sferturilor de finală din Liga Campionilor.
10.04.2023 | 18:50
Gazzetta dello Sport ia facut portretul lui Istvan Kovacs inainte de AC Milan  Napoli Ce au scris jurnalistii italieni
Gazzetta dello Sport i-a dedicat un articol lui Istvan Kovacs, după ce a fost delegat de UEFA la AC Milan - Napoli. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport l-a luat în „primire” pe Istvan Kovacs. Arbitrul român a fost delegat de UEFA pentru meciul tur din sferturile Ligii Campionilor, AC Milan – Napoli, miercuri, 12 aprilie, ora 22:00. Informația a fost dezvăluită în premieră la FANATIK SUPERLIGA.

Gazzetta dello Sport l-a descris pe Istvan Kovacs, înainte de AC Milan – Napoli

Al patrulea oficial al partidei de pe San Siro este Horațiu Feșnic. AC Milan și Napoli s-au întâlnit recent în Serie A, iar echipa antrenată de Stefano Pioli s-a impus categoric, scor 4-0. Totuși, formația „napoletană” conduce detașat campionatul italian, iar duelul din Liga Campionilor va fi cu siguranță diferit.

ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport, una dintre renumitele publicații sportive din Italia, a vorbit despre delegarea lui Istvan Kovacs la meciul de la mijlocul săptămânii viitoare. Totodată, jurnaliștii italieni au trecut în revistă precedentele partide ale cluburilor italiene în care Istvan Kovacs a fost la centru.

„Istvan Kovacs, românul de 38 de ani, un profesor de sport, va arbitra meciul Milan – Napoli, prima manșă din sferturile de finală Champions League”, a notat Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a mai arbitrat de trei ori cluburile italiene în Liga Campionilor

Primul duel al unei echipe italiene din Liga Campionilor condus de Istvan Kovacs a fost Genk- Napoli, scor 0-0 în faza grupelor pe 2 octombrie 2019. Pe 17 martie 2021, Istvan Kovacs a condus al doilea meci al unei formații din Italia în Liga Campionilor.

Este vorba despre returul din optimile Ligii Campionilor din urmă cu doi ani, Bayern – Lazio, scor 2-1. În prima manșă, „bavarezii” au reușit să câștige categoric, scor 4-1 pe Olimpico. Ultima partidă în care Istvan Kovacs a arbitrat o echipă Italia în cea mai tare competiție europeană a avut loc pe 28 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

În faza grupelor, „centralul” din Carei a condus partida Șahtior Donețk – Inter, scor 0-0. Anul trecut, în Europa League, Istvan Kovacs a arbitrat din nou Napoli în remiza cu Barcelona, scor 1-1. Totodată, românul a condus AC Milan cu Skhendija, în preliminariile competiției din același an, scor 1-0 pentru italieni. De asemenea, Istvan Kovacs a arbitrat naționala Italiei în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar. Italia remiza pe 15 noiembrie 2021, scor 0-0 cu Irlanda de Nord.

Istvan Kovacs, delegat la AC Milan – Napoli în Liga Campionilor

Meciul de pe San Siro reprezintă o nouă delegare de succes pentru Istvan Kovacs. „Centralul” român a arbitrat excelent anul trecut semifinala dintre Manchester City și Real Madrid, care s-a terminat 4-3. De asemenea, Istvan Kovacs a condus prima finală din istoria Conference League.

ADVERTISEMENT

AS Roma a câștigat ultimul act anul trecut, scor 1-0 cu Feyenoord. Totodată, în actuala stagiune din Liga Campionilor, Istvan Kovacs a arbitrat, printre altele, meciul tur din optimile competiției dintre Liverpool și Real Madrid, scor 2-5 pe Anfield.

ADVERTISEMENT