Fotbal international

Gazzetta dello Sport îi face portretul lui Dennis Man: „Rapid ca o așchie, cu un șut devastator!”

29.01.2021 | 09:07
Gazzetta dello Sport ii face portretul lui Dennis Man Rapid ca o aschie cu un sut devastator
ADVERTISEMENT

Dennis Man este omul momentului nu numai în țară, ci și în Italia: reputatul cotidian „Gazzetta dello Sport” i-a dedicat un amplu material jucătorului adus transferat de Parma de la FCSB.

Sub titlul ”Povestea lui Dennis Man, de la refuzul lui City la cel mai scump transfer din România”, jurnaliștii scriu că Man nu a câștigat campionatul în cei 4 ani petrecuți la echipa lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Man părea să rupă blestemul în actuala stagiune, în care a reușit să marcheze 17 goluri și să dea 7 pase decisive în 20 de meciuri.

Dennis Man, în atenția presei Gazzetta dello Sport: „Rapid ca o așchie, cu un șut devastator!”

”2020 a fost groaznic pentru toată lumea, cu excepția acestui jucător de bandă dreaptă, care este rapid ca o așchie și cu un șut devastator”, notează jurnaliștii italieni. Ei îl compară pe Man cu Adrian Mutu și Cristi Chivu, cei doi mari jucători care au făcut istorie în campionatul Italiei.

ADVERTISEMENT

”De la lupta pentru titlu la cea pentru evitarea retrogradării. Patronul Parmei, Krause însuși, s-a ocupat de transfer, mai ales că nu e ușor să negociezi cu George Becali, un personaj aparte. De 8 luni acesta a refuzat pentru bijuteria sa orice ofertă care era sub 15 milioane de euro”, au scris jurnaliștii italieni, care au punctat și faptul că Adrian Mutu a garantat că jucătorul merită să fie transferat. FCSB a păstrat procente după ce l-a vândut pe Man.

Dennis Man putea ajunge la Manchester City

Jurnaliștii din Italia au realizat și un portret al lui Man, din copilărie și până acum. Ei scriu despre cum a început fotbalul, la Atletico Arad, dar și despre faptul că a fost dorit de Manchester City în 2010.

ADVERTISEMENT

”Echipa care tocmai fusese cumpărată de șeicul Mansour l-a invitat în Anglia în probe, dar lucrurile nu au mers până la capăt. Însă Giuseppe Materazzi, tatăl lui Marco, îl remarcă și îi spune celui care intermediase venirea că Dennis va ajunge un mare jucător.

De la 13 la 15 ani, Dennis are probleme deoarece crește brusc și suferă de dureri de spate. În pofida acestora și a prietenilor care se distrează în oraș, Dennis trage tare la antrenamente. Iar în 2016, la vârsta de doar 17 ani, ajunge la FCSB, unul din visurile împlinite, visuri printre care se numără și acela de a juca pentru Real Madrid. La București locuiește cu tatăl lui.

ADVERTISEMENT

La FCSB începe bine și joacă în primele 9 partide. Dar apoi trece pe bancă și Reghecampf justifică acest lucru prin faptul că jucătorul trebuie să mai crească.

Adevărul este dezvăluit de Gigi Becali, care recunoaște că trebuia să plătească încă 100 de mii de euro celor de la UTA dacă era în teren 10 meciuri. Acum, Dennis a ajuns în fotbalul care contează”, mai notează jurnaliștii italieni.

  • 1.200.000 de euro va fi salariul anual net pe care Dennis Man îl va primi la Parma
  • 13.000.0000 de euro a plătit Parma pentru transferul lui Dennis Man
ADVERTISEMENT