Stiri sportive

Minaur Baia Mare şi-a aflat adversarele din Final 4 / Andreea Prisăcariu, triumf cu repetiție în Antalya

Echipa de handbal Minaur Baia Mare, prima calificată în Final 4, a aflat care îi vor fi adversarele în ultima fază a competiției.
Minaur Baia Mare sia aflat adversarele din Final 4  Andreea Prisacariu triumf cu repetitie in Antalya
Minaur Baia Mare a aflat pe cine va înfrunta în Final 4.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Minaur Baia Mare şi-a aflat adversarele din Final 4

UPDATE, 4 aprilie, ora 20:40 / Minau Baia Mare, prima calificată în Final 4-ul European Handball League, şi aflat toate cele 3 adversare din ultima fază a competiţiei. Ikast, Siofok și Nantes sunt celelalte trei formaţii din careul de aşi.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte semifinalele şi finala, nu s-a luat încă o decizie. S-a vorbit despre un Final 4, ca în Liga Campionilor, dar niciuna dintre echipele rămase în competiţie nu şi-a asumat găzduirea unui asemenea eveniment. Minaur este una dintre favoritele la câştigarea trofeului.


Jucătoarea română de tenis Andreea Prisăcariu a câștigat al doilea turneu în Antalya

UPDATE, 4 aprilie, ora 17:08 / Andreea Prisăcariu, jucătoarea de tenis în vârstă de 21 de ani, este în formă maximă și îi priește Turcia. A câștigat, duminică, al doilea turneu în Antalya, învingând-o în finala turneului ITF 15K pe spanioloaica Ane Mintegi Del Olmo (numărul 766 WTA), scor 6-3, 7-5.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puțin de o lună, Andreea Prisăcariu câștiga primul turneu din circuitul mondial, în acest an, tot în Antalya, în fața jucătoarei italiencei Aurora Zantedeschi, scor 6-3, 7-5.


Sportivii români au cucerit 6 medalii în prima zi a CE de Haltere de la Moscova

UPDATE, 4 aprilie, ora 12:55 / Delegația României și-a depășit obiectivul autoimpus la Campionatele Europene de Haltere de la Moscova, încă din prima zi. Sportiva Monica Suneta Csengeri a fost ”vedeta” zilei, obținând trei medalii de aur la categoria 49 kg.

ADVERTISEMENT

Aceasta a ridicat 86 de kg la stilul smuls, impunându-se și la aruncat cu 103 kg ridicate deasupra capului. A treia medalie de aur i-a revenit la total cu performanța de 189 kg. Tot la categoria 49kg, Mihaela Valentina Cambei a cucerit medalia de argint, la stilul aruncat, cu 100 kg și s-a clasat a treia la total, cu 180 kg.

Cea de a șasea medalie a fost obținută de Cosmina Adriana Pană, în limitele categoriei 45 kg, care a ridicat bara cu 84 de kg la stilul aruncat. Din delegația României la această ediție a Campionatelor Europene fac parte 9 sportivi (7 la feminin și 2 la masculin), iar obiectivul fixat de Federația de specialitate era de 3 medalii.

ADVERTISEMENT

Real Sociedad a învins pe Athletic Bilbao în finala Cupei Spaniei ediția 2020

UPDATE, 4 aprilie, ora 00:30 / Finala ediției 2020 a Cupei Spaniei s-a disputat sâmbătă seară la Sevilla, fără spectatori în tribune, între echipele basce Athletic Bilabao și Real Sociedad. Meciul nu s-a mai putut disputa anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Athletic Bilbao – Real Sociedad 0-1 (Oyarzabal  60 pen.)

Real Sociedad s-a impus cu 1-0, prin golul marcat în minutul 60 de Oyarzabal din penalty, și a intrat în posesia Cupei Spaniei.

Athletic Bilbao are șansa să cucerească acest trofeu peste două săptămâni, pe 14 aprilie, când va disputa finala ediției 2021 împotriva Barcelonei.


PSG a pierdut derby-ul cu Lille pentru primul loc. Neymar a fost eliminat

UPDATE, 3 aprilie, ora 20:10 / PSG a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, derby-ul cu Lille din etapa a 31-a a primei ligi franceze și a căzut pe locul 2 în clasament. Lille a trecut pe prima poziție, cu 66 de puncte de puncte, trei mai multe decât adversara sa de astăzi. Unicul gol al meciului a fost marcat de J. David, în minutul 20.

În prelungirile partidei, Neymar de la gazde și Djalo de oaspeți au primit cel de-al doilea cartonaș galben pentru comportament nesportiv și au fost eliminați.


Zeci de mii de fani ai lui Athletic Bilbao fac show înaintea finalei Cupei Spaniei

UPDATE, 3 aprilie, ora 19:35 / În această seară, de la ora 22:30, la Sevilla se va disputa finala ediției 2020 a Cupei Spaniei, între echipele basce Athletic Bilbao și Real Sociedad, meci care nu s-a mai disputat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Tot din cauza COVID, partida se va juca fără spectatori în tribune, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe fanii lui Athletic să iasă pe străzile din Bilbao și să facă un adevărat show înainte de meci.

Ei s-au strâns cu zecile de mii în punctele importante și au dat drumul sărbătorii, fără să țină cont de nicio regulă privind distanțarea socială. Nu au lipsit nici incidentele, înregistrându-se câteva ciocniri între forțele de ordine și unii fani mai recalcitranți.


FC Volutari II – CSA Steaua 0-3, în Liga 3

UPDATE, 3 aprilie, ora 19:20 / CSA Steaua a obținut o nouă victorie concludentă, 3-0 pe terenul lui FC Voluntari II, și a revenit pe primul loc în clasamentul Seriei a patra din Liga 3. CSA Steaua, echipa antrenată de Daniel Oprița are 36 de puncte după 14 etape, cu două mai multe decât FCSB II. În partida de la Voluntari, toate golurile Stelei au fost marcate de Remus Chipirliu (28, 48 și 75).


Minaur Baia Mare, calificată în Final 4-ul European Handball League

UPDATE, 3 aprilie, ora 15:20 / Minaur Baia Mare a ajuns în careul de aşi al European Handball League, după ce a eliminat-o pe Dunărea Brăila în sferturile competiţiei. În tur, băimărencele s-au impus cu cu 31-24 şi porneau cu prima şansă la calificare. Returul a fost început în forţă de Dunărea, care a condus cu 4-1. Gazdele au reechilibrat partida, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 13-14. După o a doua repriză mai bună, Minaur a câştigat cu 27-25 (58-49 la general).

Minaur este prima calificată în Final 4, celelalte 3 urmând a se stabili între Zvenigorod – Nantes (29-33 în tur), Togliatti – Herning-Ikast (29-31, în tur) şi Astrahanochka – Siofok KC (26-32 în tur).

Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc pe 6 aprilie, urmând ca partidele din Final 4 să aibă loc pe 8 (semifinalele) şi 9 mai (finalele).


Guadalupe Porras, prima femeie delegată la finala Cupei Spaniei

UPDATE, 3 aprilie, ora 11:26 / Finala Cupei Spaniei la fotbal, dintre Real Sociedad și Athletic Bilbao, programată sâmbătă, de la ora 22:30, aduce o premieră. Guadalupe Porras este prima femeie arbitru delegată în istorie la meciul din ultimul act al Copei del Rey.

Guadalupe Porras are 32 de ani și va fi unul dintre asistenții centralului Xavier Estrada Fernandez. Porras nu este un nume necunoscut iubitorilor fotbalului din Sania, aceasta având o experiență de 8 ani în liga a treia și doi ani în eșalonul secund, până să ajungă în corpul arbitrilor din La Liga.

Întâlnirea dintre Real Sociedad și Athletic Bilbao este finala Cupei Spaniei din ediția precedentă, amânată din cauza pandemiei de coronavirus, și va fi găzduită de Sevilla. Interesant este că și finala Cupei Spaniei 2021 va avea loc tot în această lună, pe 17 aprilie, între Bilbao și Barcelona.


Marco Verratti, testat pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 2 aprilie, ora 20:49 / Marco Verratti a fost testat pozitiv cu COVID-19, iar mijlocașul lui PSG va rata duelul cu Bayern Munchen din sferturile de finală ale Champions League.


Dinamo 2 are un antrenor nou

UPDATE, 2 aprilie, ora 19:07 / Dinamo 2 are un nou antrenor, iar acela este Sorin Colceag, anunțul fiind făcut pe pagina oficială de Facebook:

„Sorin Colceag, antrenor principal la Dinamo 2 București! București, 2 aprilie 2021. Noul antrenor principal al echipei Dinamo 2 București este Sorin Colceag, a anunțat directorul general interimar Constantin Eftimescu pentru site-ul oficial al clubului, www.fcdinamo.ro.
49 de ani, licențiat “Pro”, Sorin Colceag a activat ultima oară în cadrul Centrului de Copii și Juniori de la Rapid București. Și-a început cariera de tehnician la Viitorul Constanța, cu pregătirea portarilor, a fost “secund” la Universitatea Cluj și antrenor principal la Gloria Popești Leordeni, Metaloglobus, România U16, România U17 și Zimbru Chișinău.

Fost portar, Sorin Colceag a făcut parte din lotul dinamoviștilor în sezonul 1989-1990, alături de Bogdan Stelea și Costel Câmpeanu, când Dinamo București a câștigat eventul în România și a jucat o semifinală de Cupa Cupelor sub conducerea lui Mircea Lucescu.

Noul tehnician al echipei secunde a clubului nostru va debuta pe banca roș-albilor în meciul Dinamo 2 București vs Concordia 2 Chiajna, programat în această după-amiază, la ora 17:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în etapa a 14-a din Liga 3”.

Sorin Colceag, antrenor principal la Dinamo 2 București

București, 2 aprilie 2021. Noul antrenor principal al echipei…

Publicată de FC DINAMO BUCURESTI pe Vineri, 2 aprilie 2021

 


Suporterii Stelei, alături de „Fundația Mihai Neșu”

UPDATE, 2 aprilie, 16:21 / „Asociația Steliștilor 1947” a lansat o campanie de strângere de fonduri la care suporterii echipei Steaua au răspuns în număr mare și au strâns nu mai puțin de 25.000 lei. Acești bani vor redirecționați prin fundația fostului fotbalist către construcția și dezvoltare unui complex pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii „Sf. Nectarie”, din Oradea.

Suporterii Stelei sunt departe de a fi la prima acțiune de acest gen, fiind foarte implicați în acțiuni umanitare, printre care cea mai cunoscută e susținerea copiilor din Valea Strezii.

Fundația Mihai Neșu are de asemenea nenumărate proiecte în acest sens, iar „Bichonul” și-a dedicat viața pentru a a ajuta cât mai mulți oameni nevoiași prin fundația sa.


Banderola aruncată de Ronaldo, vândută cu 64.000 de euro

UPDATE, 2 aprilie, 14:37 / Banderola de căpitan aruncată pe gazon de Cristiano Ronaldo la finalul meciului Serbia – Portugalia, din preliminariile CM 2022, a fost vândută la licitaţie cu 64.000 de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru un copil bolnav.

Conform publicației franceze Le Figaro, banderola a fost achiziţionată de un cumpărător anonim. Obiectul, luat de pe gazon de un pompier, Djordje Vukicevic, a fost scos la licitaţie pe site-ul limundo.com, iar licitaţia s-a încheiat vineri.

Banii vor fi folosiţi pentru a se acoperi o parte din costurile tratamentului pentru un bebeluş de şase luni, Gavrilo Djurdjevic, care suferă de amiotrofie spinală, boală rară în cazul căreia, fără tratament, muşchii slăbesc progresiv, ajungându-se la paralizie sau chiar la deces înainte de vârsta de 2 ani. Costurile tratamentului sunt estimate la peste două milioane de euro.


CSM Ceahlăul Piatra Neamț a preluat istoria defunctei Ceahlăul

UPDATE, 2 aprilie, ora 14:34 / Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamț, care evoluează în Seria 1 din Liga 3, a obținut palmaresul, culorile și sigla fostei grupări Ceahlăul Piatra Neamț.

”Am reușit săptămâna trecută, după câteva demersuri demarate la sfârșitul anului trecut, să aducem în patrimoniul clubului palmaresul, culorile și sigla vechiului FC Ceahlăul Piatra Neamț. Este una dintre cele mai importante realizări, acum ne rămâne doar să câștigăm toate meciurile până la finalul campionatului, este cel mai important lucru.

Vom lua toate măsurile care se impun, vom asigura tot ce este necesar din punct de vedere al dotărilor, al condițiilor de antrenament și de joc, astfel încât jucătorilor și staff-ului să nu le lipsească nimic. Bineînțeles, în eventualitatea intrării la barajul de promovare și a promovării, vor exista prime pe măsură”, a declarat Anton Măzărianu, sponsorul CSM Ceahlăul, conform Exploziv TV.


Simona Halep a plecat în vacanță în Turcia

UPDATE, 2 aprilie, ora 13:18 / Jucătoarea de tenis Simona Halep a ales să plece într-o scurtă vacanță în Turcia, după ce s-a retras de la Miami Open din cauza unor probleme medicale.

Ocupanta locului 3 WTA a făcut o plimbare cu barca pe Bosfor și a urcat câteva fotografii pe rețelele de socializare. Pentru campioana noastră urmează să joace în perioada 16-17 aprilie în partida de Fed Cup dintre România și Italia, care se va desfășura la Cluj.


Eliminare după 17 secunde de joc la un meci din Brazilia

UPDATE, 2 aprilie, ora 10:16 / Un jucător a fost eliminat după doar 17 secunde de la startul meciului Botafogo PB – Treze, din campionatul regional Nordeste, din Brazilia.

Kaio Wilker, de la Botafogo PB, a primit cartonaş roşu pentru un fault dur asupra unui adversar și în cele din urmă formația sa a pierdut întâlnirea, scor 0-1.

Recordul de cel mai rapid cartonaş roşu a fost stabilit însă în 2017, în Argentina, când un jucător al echipei Rosario Central a fost eliminat după doar nouă secunde de la start la un meci cu Godoy Cruz. În 1990, la un meci din Italia, un jucător de la Bologna a fost eliminat în secunda 10 al confruntării cu Parma.


Fundașul lui Juventus, Leonardo Bonucci, a fost depistat pozitiv cu Covid-19

UPDATE, 1 aprilie, ora 16:52 / Juventus Torino a anunțat, joi, că fundașul Leonardo Bonucci a fost testat pozitiv cu Covid-19, la revenirea de la acțiunile echipei naționale a Italiei. Imediat fotbalistul a intrat în izolare și va efectua în zilele următoare un nou test.

Bonucci va rata aproape sigur ”Derby della Mole”, dintre Torino și Juventus. Dacă și următorul test va fi pozitiv Leonardo Bonucci va rata și partida cu Napoli, un meci la fel de important și pentru suporteri, dar și pentru cele două oponente. Bonucci a jucat în două din cele trei meciuri ale Italiei în debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Qatar.


UEFA ar putea accepta loturi mai mari de 23 de jucători la Euro 2020

UPDATE, 1 aprilie, ora 14:36 / UEFA ar putea accepta loturi mai mari de 23 de jucători pentru echipele calificate la turneul final al Campionatului European din această vară.

”UEFA intenţionează să autorizeze mai mult de 23 de jucători în lot la Euro, aşa cum solicită mai mulţi antrenori în urma riscurilor asociate cu Covid-19. Se analizează problema. Nu s-a luat încă nicio decizie”, a anunțat un purtător de cuvânt al forului european pentru Le Soir.

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a cerut ca loturile să poată număra ”26 sau chiar 27 de jucători” din cauza Covid-19. ”Există discuţii, în special cu Anglia şi Italia. Toată lumea a reacţionat la fel. Mărirea lotului, cu încă un jucător pe compartiment, de exemplu, ar fi o decizie corectă”, a spus el.


Cum arată grupele turneului de handbal de la JO de la Tokyo

UPDATE, 1 aprilie, ora 12:12 / S-au stabilit grupele pentru turneul de handbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde ambele naționale ale României, cea feminină, cât și cea masculină, au ratat calificarea.

Fetele noastre au ratat calificarea la Tokyo după un turneul preolimpic cu Norvegia și Muntenegru. Cele două adversare ale României sunt în aceeași grupă și la JO. Componența celor două grupe este următoarea: Olanda, Muntenegru, Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Angola (Grupa A) şi Spania, Rusia, Ungaria, Suedia, Franţa, Brazilia (Grupa B).

La masculin grupele arată astfel: Norvegia, Franţa, Germania, Brazilia, Spania, Argentina (Grupa A), respectiv Danemarca, Suedia, Portugalia, Japonia, Egipt, Bahrain (Grupa B).


Laurențiu Reghecampf a semnat pe trei luni cu Al-Ahli Jeddah

UPDATE, 31 martie, ora 23:27 / Antrenorul român Laurențiu Reghecampf a fost prezentat la noua sa echipă, Al-Ahli Jeddah, din Arabia Saudită, cu care a semnat un contract valabil pentru următoarele trei luni, cu posibilitate de prelungire.

Dacă își va îndeplini obiectivul pe termen scurt, readucerea echipei în elita fotbalului din Arabia Saudită, lui Reghecampf i se va propune un nou angajament, pe termen lung de această dată (3 ani), și o remunerație de aproximativ 4 milioane de dolari pentru fiecare an.

Rămas liber de contract, după ce a fost demis în octombrie 2020 de la Al-Wasl, Laurențiu Reghecampf a mai antrenat-o pe Al Hilal, în sezonul 2014/2015, iar din Zona Golfului le-a mai pregătit pe Al-Wahda și Al-Wasl.


CSA Steaua și-a numit un nou comandant

UPDATE, 31 martie, ora 15:58 / Colonelul Ştefan Răzvan Bichir a fost detaşat şi împuternicit pe o perioadă de şase luni, de la 1 aprilie, în funcţia de comandant al CSA Steaua.

”Miercuri, în prezenţa locţiitorului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, generalul de brigadă Valeriu Roşu, a avut loc ceremonia de predare primire a funcţiei de comandant/preşedinte a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Colonelul Ştefan Răzvan BICHIR a fost detaşat şi împuternicit pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 aprilie, în funcţia de comandant (preşedinte) al CSA Steaua, înlocuindu-l la comandă pe colonelul Mădălin Sorin Hîncu.

Colonelul Bichir este cadru militar din anul 1994, fiind absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport/Facultatea militară de educaţie fizică şi sport. Este veteran al teatrelor de operaţii, cu o misiune executată în Afganistan.

De asemenea, tot azi, s-a desfăşurat şi ceremonia de trecere în rezervă a colonelului Mădălin Sorin Hîncu. În semn de apreciere pentru cei 38 de ani cât a servit Patria sub drapel, generalul Roşu i-a înmânat distincţii militare şi i-a mulţumit pentru întreaga activitate, subliniind eforturile şi contribuţia depusă pentru îndeplinirea misiunilor structurilor în care a activat pe parcursul întregii cariere militare.

Colonelul Hîncu a primit urări de sănătate, bucurii şi împliniri alături de familie şi de cei dragi şi să fie în continuare alături de familia Armatei României”, se arată într-un comunicat al CSA Steaua.

”Dragi colegi, m-am înhămat la o muncă nu foarte uşoară, dar contez pe sprijinul dumneavoastră. Sper să facem o echipă astfel încât să atragem obiectivele trasate de conducerea ministerului, sper să ne propunem obiective personale care ducă al îndeplinirea acestor obiective şi sper ca împreună să facem echipa care să ducă clubul Steaua acolo unde îi este locul lui, clubul numărul 1 din România”, a declarat noul comandant, potrivit Steaua TV.


Avionul care transporta echipa Utah Jazz, aterizare de urgență

UPDATE, 31 martie, ora 12:30 / Avionul care transporta echipa Utah Jazz la Memphis, pentru meciul din NBA cu Grizzlies, a revenit de urgență pe aeroportul din Salt Lake City, după ce la decolare a lovit un stol de păsări.

Conform L’Equipe, impactul a provocat un incendiu la un motor. Din fericire, nu s-a raportat nicio persoană rănită. Jucătorii au povestit că la un moment dat s-a auzit o explozie puternică și s-a văzut o lumină în exterior.


Kamel Alouini s-a întors la Dinamo

UPDATE, 31 martie, ora 08:11 / Conducătorii echipei de handbal masculin Dinamo București au anunțat transferul coordonatorului de joc tunisian Kamel Alouini, care a mai jucat pentru ”dulăi” în perioada 2018-2020.

Handbalistul în vârstă de 32 de ani a semnat un contract pe două sezoane și va ajunge la Dinamo din vară. Cu el pe post de coordonator, Dinamo a reușit cea mai mare performanță europeană: calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor după 12 meciuri fără înfrângere.


Flavius Stoican pleacă de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu

UPDATE; 30 martie, ora 23:24 / După ce a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2, echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu a rămas și fără antrenorul Flavius Stoican. Fostul tehnician al lui Dinamo și-a dat demisia și, conform Liga2.ro, și-a spart telefonul mobil în timp ce pleca de la sediul clubului. El nu s-a mai prezentat la antrenamentul gorjenilor de marți și va fi înlocuit de Gabriel Răscol, fost team manager. Răscol va sta pe banca Viitorului Tg. Jiu la meciul cu SCM Gloria Buzău, din prima etapă a grupei B din play-out-ul Ligii 2. Meciul se va juca sâmbătă, 3 aprilie, de la 11:00.


Lewandowski s-a accidentat la genunchi și va lipsi o lună de pe gazon. Ratează „dubla” cu PSG

UPDATE, 30 martie ora 17:48 / Accidentarea suferită de Robert Lewandowski în meciul naționalei Poloniei contra Andorrei este mai gravă decât s-a estimat inițial. Atacantul lui Bayern Munchen a suferit o leziune la ligamentele genunchiului drept și va lipsi de pe gazon aproximativ o lună, perioadă de timp în care va rata derby-ul bavarezilor din Bundesliga cu RB Leipzig și „dubla” cu PSG din Liga Campionilor.


Ambele meciuri dintre FC Porto și Chelsea, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se vor disputa la Sevilla

UPDATE, 30 martie ora 17:36 / UEFA a anunțat astăzi că ambele partide dintre FC Porto și Chelsea, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se vor disputa pe teren neutru, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse de Portugalia și Marea Britanie. Arena aleasă de forul european este „Ramon Sanchez-Pizjuan” din Sevilla.

„UEFA poate să confirme oficial că ambele manșe ale duelului din sferturile de finală ale Champions League dintre FC Porto și Chelsea FC se vor juca pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla. UEFA ar dori să le mulțumească celor de la FC Porto și Chelsea pentru susținere și cooperare și, de asemenea, Federației Portugheze de Fotbal, Federației Engleze, Federației Spaniole și FC Sevilla pentru asistență și pentru acordul de a găzdui meciurile”, este comunicatul UEFA.


Chelsea oferă 25 de milioane de euro pentru Jesus Corona de la FC Porto

UPDATE, 30 martie ora 17:08 / Clubul patronat de Roman Abramovich, Chelsea, încearcă să obțină semnătura mexicanului Jesus Corona, de la FC Porto. Londonezii trebuie să se grăbească, întrucât nord-americanului îi expiră clauza de transfer în valoare de 25 de milioane de euro  în luna iunie, după care prețul fotbalistului de bandă dreaptă va crește cu 10 milioane de euro.

Corna are 28 de ani și poate juca fie fundaș lateral, fie extremă. A bifat 40 de meciuri, în acest sezon pentru Porto și a marcat 3 goluri la care își adaugă 11 pase decisive.

Portughezii de la O Jogo scriu că mexicanul a fost pe radarul lui Chelsea și în sezonul trecut și mai are contract cu gruparea ”dragonilor” până în 2022. Însă, clauza de reziliere în valoare de 25 de milioane expiră în această vară, ceea ce îi face pe londonezi să urgenteze procedurile de transfer.


Cosmin Frăsinescu a plecat de la Poli Iași

UPDATE, 30 martie ora 14:38 / Poli Iași a rămas fără unul dintre cei mai importanți jucători. Fundașul Cosmin Frăsinescu și-a reziliat contractul cu gruparea din Copou.

Fundașul Cosmin Frăsinescu s-a desparțit, astăzi, de clubul pentru care a evoluat în 196 de meciuri oficiale (8 goluri) în Liga I, Cupa României și preliminariile Europa League. Jucătorul născut pe 10 februarie 1985 în Bacău, este unul dintre cei mai longevivi fotbaliști din România, cu 2 decenii de activitate la seniori și peste 400 de prezențe în primul eșalon.

Pe lângă gruparea din Copou, al cărei căpitan a fost în nenumărate meciuri, a mai îmbrăcat tricoul cluburilor Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș și Universitatea Craiova. CSM Politehnica Iași îi mulțumește lui ‘Frăsi’ pentru activitatea desfășurată în cei 6 ani la clubul din Copou și îi urează multă sănătate si realizări în proiectele viitoare. Succes!”, a anunțat Poli Iași pe site-ul oficial.


Inter Milano și -a schimbat logoul

UPDATE, 30 martie, ora 12:30 / Inter Milano are un nou logo. Designul a fost prezentat pe rețele oficiale de socializare ale echipei lui Antonio Conte. Emblema păstrează culorile tradiționale ale grupării de pe Giuseppe Meazza, albastru și negru, și are inițialele C, I, M (n.r. – Club Internazionale Milano).


A murit fostul fotbalist al lui Dinamo, Constantin David

UPDATE, 29 martie, ora 22:15 / Fosta extremă stânga a lui Dinamo, Constantin David, a murit la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut de ofițerul de presă al clubului din Ștefan cel Mare, Ionel Culina.

„S-a dus și “Flencea”!
Extrema stanga la Dinamo București la începutul anilor 60, Constantin David (79 de ani), “Flencea” pentru apropiați, a plecat dintre noi intr-o lume mai buna.
“Flencea” a prins acea generaţie de campioni dinamoviști, pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Ion Pircalab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.
Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a fost mesajul oficialului dinamovist.

S-a dus și “Flencea”!

Extrema stanga la Dinamo București la începutul anilor 60, Constantin David (79 de ani),…

Publicată de Ionel Culina pe Luni, 29 martie 2021


 

Liverpool, aproape să semnbeze cu Ibrahima Konate

UPDATE, 29 martie, ora 15:02 / Managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, încearcă să-și întărească defensiva după nenumăratele probleme avute în acest sezon și este foarte aproape de a-l transfera pe fundașul central Ibrahima Konate de la RB Leipzig.

Conform The Athletic, ”cormoranii” sunt tot mai convinși să-l semneze pe apărătorul francez de 21 de ani, în ciuda faptului că jucătorul a lipsit o perioadă îndelungată din cauza unei accidentări. Nemții nu sunt dispuși la negocieri, astfel că dacă vor să-l transfere pe Konate, englezii trebuie să plătească clauza de reziliere de 40 de milioane de euro.

Ibrahima Konate se află în aceste momente prezent cu naționala Franței la Euro U21 2021.


Ionuț Radu, scos din schema lui Inter și pentru meciul cu Bologna

UPDATE, 29 martie, ora 12:40 / Deși era anunțat titular pentru partida pe care Inter Milano o va disputa în deplasare cu Bologna, sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 21:45, Ionuț Radu a ieșit în cele din urmă din calculele antrenorului Antonio Conte.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a anunțat că Samir Handanovic s-a vindecat de Covid-19, și-a reluat antrenamentele și se va afla în poarta milanezilor la partida din weekend. Slovenul în vârstă de 36 de ani este singurul jucător al Interului care a trecut peste această problemă, Danilo D’Ambrosio, Stefan de Vrij și Matias Vecino fiind în continuare în izolare.

”În umbra lui Samir Handanovic riscăm să îmbătrânim. Săracul Ionuţ Radu, are 23 de ani şi are nevoie de multă răbdare. Nu va fi pe teren nici în meciul cu Bologna, de sâmbătă seara. Era o partidă pe care şi-o notase cu roșu în calendar! Radu se poate consola cu prezenţa la echipa naţională”, au scris jurnaliștii italieni.


Rotariu nu vede cum naționala U21 poate înviunge Germania

UPDATE, 29 martie, ora 12:36 / Fostul internațional Iosif Rotariu nu a fost impresionat de jocul prestat de echipa națională de tineret a României și nu vede cum formația lui Adi Mutu poate învinge Germania pentru a se califica din grupa de la Euro.

”S-a văzut la câțiva jucători că au școala lui Gică Hagi în spate, au avut moment în care calitățile lor au făcut diferența. Andrei Ciobanu și-a valorificat șutul excelent și viziunea în joc, uitați-vă ce pase precise dă! Iar Mățan a provocat panică în careul Ungariei și a destabilizat defensiva lor prin dribligurile lui.

La un turneu final trebuie să arăți că ești în vârf de formă, iar cei doi au demonstrat asta. Până acum am văzut momente bune și momente mai puțin bune în jocul României. Dacă mă așteptam să ne domine Olanda, sunt peste noi, cu Ungaria mă așteptam să câștigăm de o manieră clară.

Mi-aș dori să batem Germania, dar nu cred că avem forța necesară după aspectul primelor două jocuri. Eu le doresc mult succes și sper să mă contrazică. Chindriș joacă meci de meci în România, e constant, are talie, a progresat mult în joc. E decizia selecționerului, dar cred că ar fi adus un plus în defensivă”, a spus Rotariu pentru digisport.ro.


Emre Can, lăudat pentru jocul din meciul cu România

UPDATE, 29 martie, ora 12:33 / Fostul internațional Iosif Rotariu l-a lăudat pe fundașul Emre Can pentru jocul prestat în meciul România – Germania 0-1, din preliminariile CM 2022.

”Nu mai trebuie ca pe timpuri să fii jucător de picior stâng ca să evoluezi ca fundaș stânga. Emre Can e polivalent, mi-a plăcut foarte mult, lui Ovidiu Popescu nu cred că i-a plăcut foarte mult de el. Emre Can e un fotbalist cum oricare antrenor își dorește, se exprimă la cel mai înalt nivel oriunde l-ai repartiza.

E tehnic, puternic, tare ca o stâncă și își ajută enorm colegii din avanposturi. Germania a arătat o mobilitate senzațională în joc, au avut încredere tot timpul, dar Niță a fost inspirat. Și Sane mi-a plăcut, are viteză, tehnică, se va maturiza în curând”, a declarat Rotariu pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Întrebat „cât de mult e Ianis Hagi în urmă față de colegii lui?”,...
Întrebat „cât de mult e Ianis Hagi în urmă față de colegii lui?”, antrenorul lui Rangers nu s-a putut abține!
Alimentul secret al unui cardiolog. Ce consumă între mese pentru a-și proteja inima,...
Alimentul secret al unui cardiolog. Ce consumă între mese pentru a-și proteja inima, dar românii ignoră
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene...
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene și-a ținut promisiunea față de fratele și tatăl său dispăruți în teribilul incendiu: "E jucător de bază la Steaua!"
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Filmele lunii octombrie pe Netflix. Trei dintre ele, așteptate de milioane de fani
Filmele lunii octombrie pe Netflix. Trei dintre ele, așteptate de milioane de fani
Am început să plâng, îmi era frică!! Daiana de la Insula Iubirii, acuzații...
Am început să plâng, îmi era frică!! Daiana de la Insula Iubirii, acuzații dure la adresa lui Radu Vâlcan. Ce îi făcea la filmările din Thailanda
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani...
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Un clujean i-a rugat pe judecători să nu-l bage la închisoare, de frica...
Un clujean i-a rugat pe judecători să nu-l bage la închisoare, de frica soției: „Dezamăgirea ar trece mai uşor”
Traseul de autobuz care durează şi 6 ore. Are 43 de staţii, 22...
Traseul de autobuz care durează şi 6 ore. Are 43 de staţii, 22 de km, iar uneori e şi gol
Pescobar, parteneriat de senzaţie cu un celebru milionar român! Cât de frumoasă e...
Pescobar, parteneriat de senzaţie cu un celebru milionar român! Cât de frumoasă e tânăra care îi promovează pe cei doi
Povestea de film a lui Toma Gheorghe, cel mai bâtrân criminal în serie...
Povestea de film a lui Toma Gheorghe, cel mai bâtrân criminal în serie din România. A omorât 5 oameni, iar soția și fiica au fost printre victime: „Am ales ce-a fost mai rău”