News

Geanina Tarcea, şefa ICCJ, scrisoare către CCR privind completurile de judecată! Ce i-a scris lui Valer Dorneanu

18.04.2019 | 16:49
Sefa ICCJ i-a scris sefului CCR privind completurile de judecata pe coruptie

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Cristina Tarcea, i-a trimis o scrisoare președintelui Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, în care arată că din toată Uniunea Europeană, doar Austria are completuri specializate pe dosare de corupție, la nivelul instanțelor superioare.

Scrisoarea șefei ÎCCJ arată că doar Austria are complet de judecată specializat pe corupție la vivelul instanțelor supreme

Scrisoarea trimisă de Cristina Tarcea este de fapt un răspuns primit de la Reţeaua Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din Uniunea Europeană, în care se arată că, la nivelul instanţelor supreme, doar Austria are completuri specializate în dosare de corupţie.

Adresa semnată de Tarcea a fost trimisă joi Curţii Constituţionale şi a fost publicată pe site-ul Instanţei supreme. „Cu referire la dosarul nr. 642E/2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adresat la data de 12 aprilie următoarea întrebare Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din Uniunea Europeană: Dispuneţi la nivelul Curţii Supreme sau la nivelul altor instanţe naţionale de completuri specializate în cauze de corupţie?”, se precizează în adresa transmisă CCR, citată de agerpres.ro.

Completuri judecata coruptie
Florin Iordache vrea completuri de judecata specializate pe coruptie

Liviu Dragnea a cerut amânarea procesului său, în așteptarea deciziei CCR privind completurile de judecată

Curtea Constituţională urmează să se pronunţe vineri în cazul sesizării lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în dosare de corupţie. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache susţine că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Cristina Tarcea a declarat că, în ultimii 15 ani, au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut amânare în procesul în care liderul PSD a fost deja condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, în primă instană, tocmai pentru a aștepta răspunul acesta de la CCR. Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat până pe data de 20 mai.