ADVERTISEMENT
News

Gemenii Ciutac: strigătul de disperare al unei mame care are nevoie de 4,2 milioane de dolari ca să salveze viața bebelușilor ei

Autor: Mioara Ciuta | 26.07.2020 | 18:33
Gemenii Ciutac: strigătul de disperare al unei mame care are nevoie de 4,2 milioane de dolari ca să salveze viața bebelușilor ei

Gemenii Ciutac s-au născut cu o malformație foarte rară, iar pentru a rămâne în viață au nevoie de un tratament care costă 2,1 milioane de dolari pentru fiecare copil.

ADVERTISEMENT

Copiii au fost diagnosticați la vârsta de 6 luni cu Amiotrofie Spinală -SMA1, boala genetică numărul 1 care omoară cei mai mulți bebeluși până la vârsta de doi ani.

Șansa la viață pentru un copil bolnav de SMA1 costă 2,1 milioane de dolari, iar tratamentul nu se găsește în România. Disperați, părinții cer ajutorul tuturor celor care doresc să se implice în acest caz dramatic.

ADVERTISEMENT

Gemenii Ciutac și salvarea de 4,2 milioane de dolari

În prezent, cei doi gemeni au 10 luni și fiecare zi care trece prezintă un pericol pentru copii. Gemenii Galina și Mihai fac parte dintr-o familie numeroasă din Republica Moldova. Ei s-au născut în același timp cu ceilalți doi frați. Sunt cvatrupleții care au adus lumină în suflet celor dragi, însă diagnosticul a doi dintre copii i-a dărâmat pe părinți.

Pentru ca cei doi copii bolnavi de SMA1 să rămână în viață este nevoie să strângă 4,2 milioane de dolari doar pentru cele două vaccinuri. Spitalizare și cazarea implică alte costuri din partea familiei. Vorbim despre o familie modestă, care nu își permite luxul de a plăti milioane de dolari pe tratamente. Medicamentul minune se numește Zolgensma.

ADVERTISEMENT
Pentru donații puteți accesa conturile din imagini sau chiar să luați legătura pe Facebook cu Tatiana CIutac, mama celor doi copii
Pentru donații puteți accesa conturile din imagini sau chiar să luați legătura pe Facebook cu Tatiana Ciutac, mama celor doi copii

Capul familiei lucrează în construcții, iar mama stă acasă cu cei 4 copii. Din păcate, părinții au aflat târziu de diagnostic, deoarece ar fi trebuit să primească mai multe doze de spinraza, tratamentul care poate ține pe loc boala o perioadă, însă care nu o face să dispară.

Cu cât tratamentul spinraza este făcut mai târziu, cu atât copilul poate fi mai afectat în ceea ce privește dezvoltarea lui. Depinde de fiecare individ în parte și cum influențează boala dezvoltarea. Cei mia mulți copii bolnavi de amiotrofie spinală-SMA1 mor până la vârsta de 2 ani.

ADVERTISEMENT
Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari pentru a supraviețui
Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari pentru a supraviețui

Pentru donații puteți accesa conturile de mai sus, ori să discutați direct cu Tatiana Ciutac, mama celor doi copii bolnavi de SMA1. Găsiți paginile de Facebook pentru donații AICI.

Doi băieți tot din Republica Moldova au reușit să strângă banii pentru tratament

Gemenii Ciutac nu sunt singurii care suferă de această boală. Robert și Noel sunt dintre copiii care au strâns în câteva luni sumele de 2,1 milioane de dolari fiecare pentru injecția care le salvează viața.

ADVERTISEMENT

De altfel, încă o fetiță pe nume Alessia se luptă cu această boală genetică și încearcă să strângă suma incredibil de mare pentru a rămâne în viață. De altfel, pentru Alessia puteți face donații în conturile de pe pagina de Facebook creată în numele ei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!