Sporturi

Gemenii marţiali ai luptelor din România! Super-gală la Sibiu

Ioan “Gerula” Vrânceanu a devenit în ultimul an şi jumatate unul dintre cei mai populari şi apreciaţi luptători de MMA din România. ...
15.10.2015 | 15:57
Gemenii martiali ai luptelor din Romania Supergala la Sibiu
ADVERTISEMENT

Ioan “Gerula” Vrânceanu a devenit în ultimul an şi jumatate unul dintre cei mai populari şi apreciaţi luptători de MMA din România.

Evoluţiile uimitoare avute în ultimul an şi jumatate în cuşca organizaţiei Real Xtreme Fighting l-au transformat într-unul dintre cei mai simpatizaţi luptători autohtoni de arte marţiale mixte. Braşovean de origine, Vrânceanu a început să iasă în evidenţă din 2014, anul în care s-a transferat la clubul Kudokai din Sibiu unde este antrenat de Adrian Mihai, supranumit Sfarmă Piatră. Puţină lume ştie însă că Ioan Vrânceanu, 35 de ani, are un frate geamăn, Mihai, alături de care s-a apucat de lupte libere la vârsta de 9 ani.

ADVERTISEMENT

Mihai Vrânceanu este legitimat de 8 ani la un club de lupte libere de lângă Ulm, Germania, iar în România a fost multiplu campion naţional de cadeţi, juniori şi seniori. La rândul său, Ioan a câştigat mai multe titluri naţionale în competiţii de cadeţi şi juniori şi a fost vicecampion naţional de seniori. Fapt rar întâlnit, Ioan şi Mihai au luptat în mai multe rânduri unul împotriva celuilalt. “În 1993 am fost adversari în finala campionatului naţional de juniori pe care a câştigat-o fratele meu, care e mai mic decât mine cu 5 minute. De-a lungul vremii ne-am confruntat în diverse competiţii şi de fiecare dată am luptat pe bune. În ciuda faptului că am fost adversari avem o relaţie foarte bună. Mihai nu m-a văzut niciodată pe viu într-un meci de MMA însă mă urmăreşte pe Internet şi îsi doreşte ca în curând să devină şi el luptător profesionist dar în cuşcă n-o să ne înfruntăm niciodată”, spune Ioan Vrânceanu care a povestit şi despre cum a ajuns să poarte numele de ring “Gerula”. “Porecla de <Gerula> mi-am dat-o singur. De copil sunt fascinat de istoria dacilor şi de aceea mi-am lăsat şi barbă, ca să am o înfaţişare cât mai apropiată de cea a dacilor”. Ioan “Gerula” Vrânceanu va intra din nou în cuşcă pe 19 octombrie în gala Real Xtreme Fighting 20, organizată în Sala Transilvania din Sibiu de promotorul braşovean Sebastian Vieru.

Evenimentul RXF 20 va fi precedat de o gală internaţională de kickboxing, programată vineri 16 octombrie tot în Sala Transilvania. În capul de afiş al acestei gale se vor confrunta campionul olandez Albert Kraus şi veteranul bucureştean Marius Tiţă in vreme ce main eventul RXF 20 este disputa dintre campionul Glory, olandezul Rico Verhoeven, si germanul Viktor Bogutzki.

ADVERTISEMENT