Fotbal intern

STEAUA. „L-am pus ANTRENOR şi nu-mi mai răspunde la TELEFON!”

Noul tehnician al Stelei, Mirel Rădoi şi actualul selecţioner, Anghel Iordănescu au avut o discuţie lungă despre trecutul şi viitorul Stelei. „Antrenorul secolului” a rămas impresionat de...
22.06.2015 | 00:01
STEAUA Lam pus ANTRENOR si numi mai raspunde la TELEFON
ADVERTISEMENT

Noul tehnician al Stelei, Mirel Rădoi şi actualul selecţioner, Anghel Iordănescu au avut o discuţie lungă despre trecutul şi viitorul Stelei. „Antrenorul secolului” a rămas impresionat de modul în care fostul său elev gîndeşte şi vede meseria în care debutează la doar 34 de ani. Mirel Rădoi, noul antrenor al „roş-albaştrilor”, şi-a început oficial munca la Steaua imediat după ultimul meci al sezonului trecut. Campioana, cu Costel Gîlcă pe banca tehnică, cîştigase şi împotriva lui U Cluj, 3-0 în finala Cupei României, meci care a însemnat finalul contractului pentru antrenor. La insistenţele lui Gigi Becali, care nici măcar nu a mai dorit să deschidă discuţia cu Gîlcă despre o prelungire a angajamentului, Mirel Rădoi debutează în meseria de antrenor. Direct din iarbă.

Astfel, după ce în urmă cu cîteva săptămîni, fostul căpitan al clubului din Ghencea s-a deplasat la Săcele ca să inspecteze baza de antrenament, dîndu-şi ok-ul pentru primul cantonament al echipei, Mirel Rădoi a mers la FRF. Motivul? Acesta a avut de rezolvat mai multe probleme legate de viitorul şi bunul mers al lucrurilor din viaţa celui mai titrat club din fotbalul românesc, iar prezenţa sa la faţa locului era obligatorie.

ADVERTISEMENT

O oră în biroul lui Puiu

După ce a discutat cu Dan Apolzan, directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, modalitatea în care ar putea sta pe bancă, deoarece încă nu are licenţa de antrenor, Mirel Rădoi s-a îndreptat către biroul lui Anghel Iordănescu. Mai bine zis, întîlnirea cu selecţionerul României a fost motivul principal al vizitei sale în sediul forului condus de Răzvan Burleanu, mai ales că Mirel ştia că sînt şanse mici să primească semnale pozitive de la Apolzan.

Însoţit de preşedintele Valeriu Argăseală, noul antrenor al Stelei a zăbovit mai bine de o oră în biroul selecţionerului. Sursele FANATIK au dezvăluit că una dintre doleanţele lui Rădoi a fost ca „Tata Puiu” să-l lase pe preparatorul fizic al echipei naţionale, Marian Lupu, să lucreze în paralel şi în Ghencea. „Nea Puiu, vă rog să-l lăsaţi să lucreze şi cu mine. Îl cunosc bine pe Marian încă de pe vremea cînd eram jucător la Steaua, iar el lucra la noi. Am mare nevoie de el. Îmi trebuie la echipă o pregătire fizică foarte bună, iar acest lucru îl pot face doar cu ajutorul unui preparator cum este Marian. Foarte priceput. Din acest motiv am decis să apelez la dumneavoastră”, l-a rugat Mirel pe Iordănescu. Acesta i-a transmis că, momentan, va studia varianta.

ADVERTISEMENT

„Eu pornesc de la zero şi mă interesează absolut tot”

FANATIK a aflat că Mirel Rădoi a discutat cu Anghel Iordănescu şi despre jucătorii Stelei convocaţi la echipa naţională, dar şi despre modul de lucru pe care îl va aborda cu aceştia în pregătirea jocului cu Irlanda de Nord. „Am înţeles de la nea Vali (n.r. – Argăseală) că aţi avut unele probleme cu Costel Gîlcă legate de numărul de jucători pe care îi convocaţi la lot şi de modul de comunicare cu el. Aş dori să lămurim totul încă de pe acum, deoarece nu vreau să avem aceleaşi probleme. Eu pornesc de la zero şi mă interesează absolut tot. Mă interesează pregătirea, comportamentul jucătorilor, modul lor de lucru, totul”, i-a spus Rădoi selecţionerului.

„Mai şi spunea Costel pe la conferinţe că nu a avut timp să mă sune…”

Selecţionerul a părut extrem de încîntat să discute cu fostul internaţional despre jucătorii de la Steaua şi despre modul de lucru la echipa naţională. Mai mult, Iordănescu i-a făcut o confidenţă noului antrenor al Stelei, arătîndu-se nemulţumit de comportamentul lui Gîlcă în ultima parte a mandatului său în Ghencea. „Mirele, mă bucur că ai venit la mine să discutăm problemele astea încă de la început. Mă bucur că vrei să discutăm despre jucătorii tăi de la lot, dar şi despre modul de pregătire pe care îl voi aborda. În primul rînd nu mi-a căzut bine comportamentul lui Costel Gîlcă după ce s-a văzut cu sacii în căruţă la Steaua. Eu l-am pus antrenor la Steaua, ca să mă exprim aşa, după ce am intervenit pe lîngă Gigi Becali pentru el. Iar Costel ajunsese la un moment dat să nu îmi mai răspundă nici măcar la telefon! Mai şi spunea pe la conferinţele de presă că a văzut apelul meu, dar nu a avut timp să răspundă că nu mai ştiu ce avea de făcut. Nu e normal, dar asta este situaţia. Eu am vrut ca totul să fie ok între noi, dar nu a fost aşa”, s-a destăinuit Iordănescu.

ADVERTISEMENT

A promis că va veni şi la antrenamente

FANATIK a aflat şi că Anghel Iordănescu i-a promis lui Mirel Rădoi tot sprijinul, în caz că acesta are nevoie de ceva, dar mai mult decît atît i-a spus că el obişnuieşte să meargă pe teren pentru a vedea cum se pregătesc la echipele de club jucătorii aflaţi în vizorul naţionalei. „Cînd o să am timp, vezi că o să vin şi la unele antrenamente ale tale. O să stau să urmăresc cum lucrează şi cum se pregătesc jucătorii de la Steaua care sînt în atenţia mea. Aşa am făcut şi pe timpul lui Gîlcă. Am venit la antrenamente în Ghencea de vreo două-trei ori. De obicei îmi trimit antrenorii secunzii, dar, totuşi, pe jucătorii tăi voi prefera să îi urmăresc personal. Aşa este mai bine pentru toată lumea”, a încheiat discuţia selecţionerul. Aceasta a fost întîlnirea extrem de interesantă dintre noul tehnician al Stelei şi selecţionerul României.

67 de selecţii a strîns Rădoi pentru echipa naţională

3 goluri a marcat Rădoi pentru echipa naţională

Tags: