Sport

Generația de Aur, atac cu toate armele la conducerea FRF: „Să se termine odată cu vagabonzii ăștia!”

Florin Prunea l-a desființat pe Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, pe care îl consideră cel mai contestat om din istoria naționalei.
15.06.2022 | 09:44
Generatia de Aur atac cu toate armele la conducerea FRF Sa se termine odata cu vagabonzii astia
Echipa națională a României rămâne pe ultimul loc în Liga Națiunilor, iar suporterii i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Burleanu a fost înjurat și contestat de un stadion întreg, după o nouă rușine cu Muntenegru, în timp ce Mihai Stoichiță zâmbea de la tribuna oficială.

Florin Prunea îi cere demisia lui Răzvan Burleanu: „Un om bolnav de imaginea fotbalului! Ne sfidează pe toți”

Fostul mare portar al echipei naționale a României îl consideră pe Răzvan Burleanu inamicul numărul unu al fotbalului românesc: „Primul care trebuie să își dea demisia este actualul președinte al FRF. Eu n-am trăit în atâția ani de fotbal să văd o persoană atât de contestată în aceste ultime 2-3 săptămâni. Mă, dacă vezi că românii nu te mai vor… dar o să vezi că nu-l interesează, se va ascunde”, a declarat Florin Prunea conform Pro Sport.

ADVERTISEMENT

Muntenegru a reușit să producă „tricolorilor” una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din istorie. România a pierdut cu 3-0 acasă după 5 ani: „Muntenegru, o echipă fără cei mai importanți cinci jucători ai lor, așa că în seara asta e scadența unui om care nu avea ce să caute niciodată în această funcție, care a fost plantat de către politicieni în această funcție și pentru care unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României, Gică Popescu, s-a dus la pușcărie. N-o spun eu, au spus-o oamenii din celebra sufragerie de acolo”.

Florin Prunea face apel la jurnaliști și la galeriile echipelor de fotbal pentru a pune presiune pe actuala conducere a FRF: Presa și suporterii echipei naționale trebuie să facă o presiune incredibilă să se termine odată cu vagabonzii ăștia, că m-am săturat”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea: „E disperat să ajungă în structurile UEFA. Nu-l interesează fotbalul românesc”

Florin Prunea consideră că Răzvan Burleanu își dorește doar să ajungă într-o poziție de conducere la UEFA, iar rezultatele naționalei și ale echipelor românești rămân în plan secundar: „Au făcut un alt campionat să nu promoveze UTA, au schimbat regulile în timpul competiției, e inadmisibil ce s-a întâmplat în acești ani în fotbalul românesc. Un om bolnav de imaginea fotbalului, disperat să ajungă în structurile UEFA. Nu-l interesează fotbalul românesc”.

Ba mai mult, Prunea e de părere că autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze și să investigheze modul în care sunt convocați jucătorii la loturi, după acuzele grave: „Când vine Marcel Pușcaș și spune că e convocarea la juniori 3.000 și 5.000 pentru titular… din interiorul lor, n-am spus-o eu. E posibil așa ceva? A doua zi trebuia să-i ia pe sus. Sfidează o țară întreagă actualul președinte FRF”.

ADVERTISEMENT

În ciuda tuturor acestor lucruri, Prunea este convins că Burleanu nu își va da demisia: „O să vedeți că va sfida în continuare și nu se va întâmpla nimic. Măcar suporterii să se ducă peste ei, să-i scoată afară de acolo, să vină oameni profesioniști, care au făcut ceva pentru România și îi interesează fotbalul românesc. E posibil așa ceva? El ne sfidează pe toți”, a declarat Florin Prunea, la conform prosport.ro.

Singura reacție din partea FRF după România – Muntenegru 0-3

Mihai Stoichiță a fost singurul care a oferit o scurtă declarație după înfrângerea cu Muntenegru: „Să vorbească Edi și apoi putem să vorbim și noi, nu? Nu trebuie să vorbească Edi prima oară? Să ne explice Edi?”, a spus directorul tehnic al FRF, după meciul din Giulești, încercând să evite contactul cu jurnaliștii.

ADVERTISEMENT

De furia și criticile suporterilor nu a scăpat nici selecționerul Edi Iordănescu, căruia i s-a cerut de asemenea demisia de pe banca echipei naționale.

ADVERTISEMENT