Sport

“Generația de Aur” s-a reunit pentru meciul contra ”Legendelor Barcelonei”

25.05.2018 | 11:57
Generatia de Aur sa reunit pentru meciul contra Legendelor Barcelonei

“Generația de Aur” s-a reunit și a revenit pe gazon! Foștii fotbaliști ai naționalei au început antrenamentele pentru meciul contra ”Legendelor Barcelonei”, eveniment din cadrul Sports Festival. După două decenii sunt din nou împreună și promit să facă spectacol pe Cluj Arena, la Sports Festival. Cea mai bună națională de fotbal a României, ”Generația de Aur”, a început antrenamentele pentru disputa de cinci stele cu ”Legendele Barcelonei”.

Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Gică Mihali și Costel Gâlcă, urmăriți de pe margine de Adi Ilie, au făcut o oră de mișcare pentru a reintra în ritm și a ajunge în formă la 16 iunie, atunci când este programată partida contra unor foști super jucători precum Abidal, Edmilson sau Sony Andersson.

“A fost foarte greu antrenamentul, dar plăcut. Tebuie să tragem un pic de noi, să ieșim din zona de  confort.  Încercăm să ne prezentăm cât se poate, să fim decenți, să nu dezamăgim. Adi Ilie arată foarte bine, e slab, face antrenamente zilnic, ne bazăm pe el, pe Costel, pe cei mai tineri”– Ionuț Lupescu, mijlocaș “Generația de Aur”.

“Nu mai merg motoarele cum o făceau odată. Ne-am apucat serios de antrenamente acum tocmai să fim în formă la meciul de la Cluj, de pe 16 iunie. Fotbaliștii Barcelonei se antrenează de trei ori pe săptămână, trebuie să fim în formă” – Gică Popescu, fundaș “Generația de Aur”.

“Am transpirat bine, n-am mai făcut antrenament pe teren de 2-3 ani, este foarte greu, cu mingea este altceva. Mi-era dor de echipa națională , am mai văzut imagini din perioada aceea, le trăiesc cu nostalgie…mi se face dor de atmosfera de atunci. Trebuie să ne bucurăm de momentele pe care le avem acum, cu astfel de evenimente” – Bogdan Stelea, portar “Generația de Aur”

”A fost bună mișcarea, trec anii peste noi. Unii dintre noi sunt în formă decentă, Adi Ilie, Gâlcă, Popescu, dar sigur că sunt și probleme, cum sunt eu, Lupescu, Stelică – și mă miră, lui cred că-i va lua cel mai mult să-și revină” – Florin Prunea, portar ”Generația de Aur”

Meciul de la Sports Festival, penultimul pentru “Generația de Aur”

Fotbaliștii care au scos pe străzi sute de mii de oameni care s-au bucurat astfel de performanțele obținute la turneele finale promit să facă spectacol pe Cluj Arena, la meciul contra “Legendelor Barcelonei”. “De abia așteptam să ne vedem, aștept și întâlnirea cu suporterii pentru că sunt convins că lumea la Cluj ne așteaptă. Va fi nu spectacol de neuitat, cum n-a mai fost. Vor fi cu siguranță parade ca în tinerețee, astea nu se uită, nu ți le ia nimeni” –  – Florin Prunea, portar ”Generația de Aur”

Fostul căpitan al “tricolorilor”, Gică Popescu, a dezvăluit faptul că el și coechipierii plănuiesc să-și facă ieșirea de pe scena fotbalistică din postura de “Generația de Aur”, motiv pentru care meciul de la Cluj, de la Sports Festival, va fi printre ultimele șanse pentru microbiști să-i vadă pe gazon.

“Un eveniment în care iubitorii fotbalului vor vedea la lucru unii dintre cei mai importanți jucători pe care echipa națională a României i-a avut și câțiva dintre fotbaliștii care au făcut performanță la nivel european cu Barcelona, au câștigat titluri, Liga Campionilor, sunt campioni mondiali. Cel mai mult contează că vom aduna pentru prima dată la echipa națională pe toți cei care au jucat pentru tricolor în 1990, 1994 și 1998. Speră ca fanii să rămână cu imaginea noastră de atunci, când făceam performanță. Nu vor mai avea multe ocazii să vadă la lucru Generația de Aur. Aceasta va fi, cred, penultima dată când vom fi toți pe teren. În toamnă sau la anul încercăm să facem un meci ”Retragerea Generației de Aur”. – Gică Popescu, fundaș ”Generația de Aur”

Cum se pot achiziționa biletele:

Bilete costă între 50 și 150 lei și pot fi achiziționate deja online de pe  bilete.ro și  entertix.ro, direct de la Caseria Sălii Polivalente din Cluj-Napoca (Marți – Vineri 10-18:00/ Sâmbătă: 10:00-14:00) și din rețeaua  bilete.ro de pe întreg cuprinsul țării. Pe lângă marele meci “Generația de Aur” vs Barça Legends, spectatorii de la Sports Festival vor avea ocazia să asiste la meciuri demonstrative, să intre în contact cu marii campioni ai României și să practice gratuit sport în locațiile special amenajate. Peste 20 de sporturi vor fi regăsite în cadrul festivalului, pentru toate categoriile de vârstă, printre care: fotbal, tenis, handbal, baschet, beach voley, tenis de masă, golf, oină, atletism.