Sport

Generaţia irosită! Ce s-a ales de jucătorii României U19 de la EURO 2011. Amatori în Germania sau Scoţia, concurent la Survivor sau dispăruţi din fotbal

România U19 se pregăteşte să debuteze la EURO 2022, la 11 ani de la ultima participare la un turneu final. Din lotul de la ediţia din 2011, doar doi jucători au făcut pasul spre naţionala mare.
17.06.2022 | 18:40
Generatia irosita Ce sa ales de jucatorii Romaniei U19 de la EURO 2011 Amatori in Germania sau Scotia concurent la Survivor sau disparuti din fotbal
ADVERTISEMENT

Între 18 iunie şi 1 iulie, în Slovacia, are loc EURO U19 2022, Campionatul European destinat fotbaliştilor sub 19 ani. După 11 ani, naţionala României s-a calificat la un turneu final, iar juniorii lui Adrian Văsâi se vor duela cu Italia, Franţa şi Slovacia. La ediţia din 2011, organizată în ţara noastră, lotul tricolor a fost format din 18 jucători. FANATIK îţi prezintă ce s-a întâmplat cu fotbaliştii care au evoluat la acel turneu final.

Nicuşor Stanciu şi Romario Benzar, singurii jucători ai României U19 la EURO 2011 care au ajuns la naţionala mare

Din lotul convocat de Lucian Burchel pentru EURO 2011, Nicuşor Stanciu şi Romario Benzar au fost singurii care au ajuns să joace şi în naţionala mare. Ambii au debutat în selecţionata tricoloră în 2016, însă doar mijlocaşul ofensiv de 29 de ani a reuşit să devină un jucător cheie.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu a debutat în naţionala României pe 23 martie 2016, în victoria cu Lituania, scor 1-0, şi a adunat 54 de selecţii. Două dintre meciuri le-a bifat la EURO 2016, cu Franţa şi cu Albania. Transferat la Wuhan Three Towns, la începutul anului, internaţionalul român a ratat partidele jucate de tricolori în 2022.

Romario Benzar a debutat în naţionala României pe 4 septembrie 2016, în remiza cu Muntenegru, scor 1-1, din startul preliminariilor CM 2018. Cu 19 selecţii, fundaşul dreapta nu a mai fost convocat din toamna lui 2019, când a fost integralist în Spania – România 5-0. Fotbalistul de 30 de ani a revenit în Liga 1, în această vară, după ce a fost transferat de Farul Constanţa. În sezonul 2021-2022, Benzar nu a jucat niciun minut la Lecce, în Serie B.

ADVERTISEMENT

România U19 la EURO 2011

  • România – Cehia 1-3 (Stanciu 30 / Přikryl 44, Jelecek 61, Janos 85)
  • România – Grecia 0-1 (Fortounis 37)
  • România – Irlanda 0-0

Ce fac acum ceilalţi 16 jucători din lotul României. La Survivor, prin ligile inferioare sau retraşi din fotbal

Laurențiu Brănescu – liber de contract după ce i s-a terminat acordul cu Farul. Între 2012 şi 2020, portarul a fost sub contract cu Juventus, dar a juat sub formă de împrumut la Juve Stabia, Virtus Lanciano, Haladas, Omonia Nicosia, Dinamo, HNK Gorica, Zalgiris şi Kilmarnock. După jumătate de sezon la Poli Iaşi, Brănescu a ajuns la Farul, în vara anului trecut, dar a jucat doar 90 de minute pentru echipa lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Andrei Peteleu – joacă în prezent la Kisvarda, în prima ligă din Ungaria, după ce în trecut a evoluat pentru Gloria Bistriţa, Delta Tulcea, ASA Târgu Mureş, Săgeata Năvodari, Petrolul Ploieşti, CFR Cluj, Sheriff Tiraspol şi UTA Arad. A bifat 7 selecţii la naţionala U21 a României şi a câştigat două titluri cu formaţia din Gruia.

Lucian Murgoci – joacă la Unirea Braniştea, echipă din Liga 4 care va evolua în barajul de promovare în Liga 3. Produs al Oţelului Galaţi, fundaşul de bandă a mai fost legitimat la Metalul Reşiţa şi Farul Constanţa, iar în perioada 2016-2019 a jucat la Euerbach/Kützberg, o echipă din ligile de amatori din Germania.

ADVERTISEMENT

Ce fost internaţional U19 a ajuns antrenor secund în Liga 3

Sebastian Remeș – era junior la Honved Budapesta când a participat la EURO 2011. A plecat din Ungaria, în 2014, şi a jucat în România pentru FCU Craiova, FC Braşov, FC Bihor şi CS Osorhei. Este inactiv din vara lui 2017, când avea 25 de ani.

Adrian Avrămia – s-a retras în 2020, pe când evolua la Foresta Suceava, şi este antrenorul secund al lui Şomuz Fălticeni, echipă din Liga 3. A jucat pentru Poli Iaşi, U Craiova, Rapid, Dinamo Brest (Belarus) şi Irtysh Pavlodar (Kazahstan). A bifat 6 selecţii la naţionala U21 a României.

Ionuț Năstăsie – a promovat cu Hermannstadt, unde joacă din vara lui 2021, în Liga 1. De-a lungul carierei, mijlocaşul de 30 de ani a evoluat pentru FCSB II, FCSB, U Cluj, Viitorul şi FC Argeş. Are 4 selecţii în naţionala U21 a României.

Alin Cârstocea – produs al Academiei lui Gică Hagi, mijlocaşul central a jucat la FC Buzău în sezonul recent încheiat. În trecut, a mai evoluat la Viitorul, FC Voluntari, Poli Timişoara, FC Botoşani, UTA Arad, Farul Constanţa, Rapid şi Dunărea Călăraşi. Are 8 selecţii la naţionala U21 a României.

Mihai Roman a trecut peste momentele grele şi a revenit în forţă

Mihai Roman – joacă la FC Botoşani, după ce a fost inactiv în 2020-2021. Atacantul de 30 de ani a trebuit să facă o serie de investigaţii cardiace, în urma apariţiei unor probleme la inimă, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Fotbalistul este acum apt de joc şi a marcat 9 goluri în 18 meciuri pentru formaţia botoşăneană. De-a lungul carierei, Roman a mai jucat pentru FCU Craiova, Petrolul Ploieşti, U Cluj, Pandurii Târgu Jiu, NEC Nijmegen sau U Craiova. În 2014, jucătorul a fost convocat de Anghel Iordănescu pentru amicalul România – Danemarca 2-0, însă a fost rezervă neutilizată.

Tiberiu Serediuc – joacă în prezent la Poli Iaşi, în Liga 2. De-a lungul carierei, mijlocaşul a mai evoluat pentru Jiul Petroşani, CS Otopeni, Concordia Chiajna, FC Botoşani, Hermannstadt, Turris Turnu Măgurele şi Rodos (liga a doua din Grecia). Are 6 selecţii la naţionala U21 a României.

Radu Florian Chiriță – rezerva lui Laurenţiu Brănescu la EURO 2011 s-a stabilit în Scoţia, unde a jucat la diferite echipe din ligile inferioare. În sezonul recent încheiat, fostul portar al lui CSM Râmnicu Vâlcea a evoluat la Turriff Thistle, o echipă de amatori.

Patrick Walleth – este liber de contract după ce s-a despărţit de FC Töging, o echipă de amatori din Germania, în ianuarie 2022. Mijlocaşul de 30 de ani a mai evoluat la TSV Buchbach, SV Wacker Burghausen şi Ingolstadt II.

Costinel Gugu – a fost transferat în această vară de CSA Steaua, de la U Cluj. A mai evoluat pentru FCU Craiova, ASA Târgu Mureş, Le Havre (Franţa), CS Mioveni sau FC Argeş. Fundaşul a bifat 4 selecţii la naţionala U21 a României.

Din fotbal, Chitoşcă a ajuns la Survivor

Enghin Amet – ultima oară, în 2017, juca la CSM Medgidia, care promovase în Liga 3. De-a lungul carierei, mijlocaşul a mai evoluat pentru Farul Constanţa, Juventus Bucureşti, ASA Târgu Mureş II, Derince Belediye (Turcia) şi Delta Tulcea.

Florin Ilie – a promovat cu U Cluj în Liga 1, după barajul cu Dinamo. Fundaşul de 29 de ani a mai evoluat pentru Poli Timişoara, Concordia Chiajna, Minaur Baia Mare, Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni sau UTA Arad. Are 3 selecţii la naţionala U21 a României.

Sebastian Chitoșcă – s-a retras în 2019, la 26 de ani, pe când juca la U Cluj. Fotbalistul a povestit pentru FANATIK cum a luat decizia de a-şi agăţa ghetele în cui atât de devreme. A revenit în atenţia publicului după ce a participat la emisiunea “Survivor”, în 2021. A mai jucat la Ceahlăul Piatra Neamţ, FCSB, FCSB II, FC Voluntari, FC Braşov şi FC Botoşani.

Cristian Gavra – a jucat la Ripensia Timişoara în a doua jumătate a sezonului 2021-2022. Atacantul a mai evoluat pentru Viitorul, Gaz Metan Mediaş, U Cluj şi Academica Clinceni. Are 8 selecţii şi 2 goluri pentru naţionala U21 a României.

ADVERTISEMENT
Tags: