News

Genevieve Lhermitte, femeia care și-a ucis cei cinci copii în Belgia, eutanasiată la 16 ani de la crimă

Femeia care și-a ucis toți cei cinci copii în urmă cu 16 ani a fost eutanasiată după ce a cerut în mod expres acest lucru.
03.03.2023 | 20:25
Genevieve Lhermitte femeia care sia ucis cei cinci copii in Belgia eutanasiata la 16 ani de la crima
Criminala din Belgia. Foto: Perfil.com
ADVERTISEMENT

Genevieve Lhermitte șoca Belgia și Europa în 2008 când alegea să-și ucidă cei cinci copii, însă ulterior s-a dovedit că femeia are probleme psihice. Copiii aveau vârste cuprinse între 3 și 14 ani și nu au avut nicio șansă în fața mamei criminale.

Criminala din Belgia a fost eutanasiată

Crimele s-au produs în localitatea Nivelles. Profitând de faptul că soțul său era plecat în străinătate, femeia și-a adormit copiii, după care le-a tăiat gâtul cu un cuțit. Potrivit BBC, femeia a încercat să se sinucidă, însă nu a reușit.

ADVERTISEMENT

Condamnată la scurt timp după crimă și închisă în închisoarea Forest-Berkendael, femeia a fost eliberată în 2019 pentru a primi îngrijire psihiatrică. În 2021 a încercat din nou să se sinucidă, iar acum a murit prin eutanasie, la cererea sa expresă.

Femeia a murit la spitalul Leonard de Vinci din Montigny-le-Tilleul, potrivit avocatului său. Legea din Belgia le permite oamenilor să fie eutanasiați dacă ”se consideră că suferă de suferințe psihologice insuportabile”, nu doar fizice.

ADVERTISEMENT

Avocatul femeii dă asigurări că legea a fost respectată aici și clienta sa a știut perfect ce își dorește, mai exact să fie eutanasiată. ”Această procedură specifică a urmat-o doamna Lhermitte, fiind colectate diverse opinii medicale în acest sens”, a spus avocatul ei.

Psihologul Emilie Maroit e convins că Lhermitte a ales să moară într-un mod simbolic în ziua în care se împlineau 16 ani de la masacru. ”S-ar putea să fi fost și pentru ea să termine ceea ce a început, pentru că practic a vrut să-și pună capăt vieții când i-a ucis”, a explicat psihologul.

ADVERTISEMENT

Crimele comise de Lhermitte în 2008 au șocat Belgia și femeia a fost condamnată la închisoare pe viață, cu toate că avocații au demonstrat că are probleme psihice. Mai mult, criminala l-a acționat în judecată pe mediul său psihiatru cerându-i daune de 3 milioane de euro, considerându-l responsabil de situația în care se află.

Anul trecut aproape 3.000 de oameni au fost eutanasiați în Belgia, o creștere de 10% față de 2021. Potrivit BBC cancerul e cel mai des întâlnit motiv pentru a cere eutanasierea, însă tot mai multe persoane sunt eutanasiate pentru că prezintă ”mai multe tipuri de suferință, atât fizică, cât și psihologică”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, legea din Belgia permite din 2014 ca și minorii să fie eutanasiați, dacă sunt bolnavi în stadiu terminal și suferă de dureri insuportabile. Desigur, în acest caz e nevoie de acordul părinților sau al tutorelui.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Electric Castle 2024. Reacţia unui turist străin, aflat la a doua vizită în...
Electric Castle 2024. Reacţia unui turist străin, aflat la a doua vizită în ţara noastră. Ce iubeşte Kevin cel mai mult aici
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”