Fotbal international

Geniul lui Pep Guardiola, sub lupa unui fost câștigător al Cupei Campionilor: „A inventat sistemul 4-4-2-0”

05.05.2021 | 13:43
Geniul lui Pep Guardiola sub lupa unui fost castigator al Cupei Campionilor A inventat sistemul 4420
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a calificat pentru prima oară în finala Ligii Campionilor la capătul unei duble manșe cu PSG, 4-1 scor general, grație geniului lui Pep Guardiola. Tehnicianul spaniol nu a mizat pe spectacol, ci pe muncă și eficiență.

Gabi Balint, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, a remarcat „invenția” lui Guardiola în disputa de pe Etihad Stadium, o partidă pe care City a câștigat-o grație așezării tactice gândite de tehnicianul spaniol.

ADVERTISEMENT

Manchester City a obținut calificarea în finala de la Istanbul grație reușitelor lui Ryiad Mahrez, algerianul punctând în minutele 11 și 63, pentru cea mai mare performanță din istoria clubului.

Gai Balint: „Pep Guardiola este cel mai mare antrenor din lume”

Fostul fotbalist Gabi Balint, în prezent analist al postului TV Digi Sport, nu s-a ferit de cuvinte și l-a elogiat pe Pep Guardiola pentru iscusința cu care a pregătit tactic meciul cu PSG, din semifinalele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

”City a făcut același pressing ca-n tur, pressingul care le-a adus victoria pe final. City ne-a dat un exemplu de cum se face pressingul. Manchester City ne-a arătat că poate juca și la contraatac, ei n-au nevoie de atacanți, pot juca doar cu mijlocași. Guardiola a inventat sistemul 4-4-2-0.

M-am convins că Manchester City este echipa momentului și Guardiola este, cred, cel mai bun antrenor din lume. Terenul nu a arătat prea bine în prima repriză, dar mi-a plăcut mult ritmul. PSG nu mi-a plăcut, s-a văzut absența lui Mbappe. Icardi era pierdut pe undeva, a fost cel mai slab jucător de pe teren”, a spus Balint, în analiza sa la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

De ce nu i-a plăcut lui Gabi Balint jocul campioanei Franței

Fostul internațional a mai spus că nu a fost deloc impresionat de jocul campioanei Franței care, deși are în lot o pleiadă întreagă de vedete, nu a fost capabilă să evite ”cursa” întinsă de Guardiola.

”PSG are stelele fotbalului mondial, însă sunt jucători care joacă mult pentru ei și au o doză de egoism. Ne place când Neymar pune piciorul pe minge, dar nu e deloc eficient. PSG parcă a fost terminată fizic”, a completat Balint.

ADVERTISEMENT

Manchester City își va afla adversara din finala de pe 29 mai, de la Istanbul, miercuri seara, după returul dintre Chelsea și Real Madrid. Prima manșă s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT