Fotbal international

Gennaro Gattuso a anunțat de ce boală suferă: „E foarte greu să văd dublu, dar nu mor!”

24.12.2020 | 13:21
Gennaro Gattuso a anuntat de ce boala sufera E foarte greu sa vad dublu dar nu mor
Gennaro Gattuso. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Napoli, Gennaro Gattusom a spus de ce afecțiune suferă. Italianul a anunțat că suferă de o maladie auto-imună, numită myasthenia. 

Jurnaliștii din Italia au scris zilele trecute despre boala pe care o are tehnicianul lui Napoli, Gennaro Gattuso, care a venit la ultimele partide cu un bandaj la ochiul drept.

ADVERTISEMENT

După remiza cu Torino, de miercuri seara, fostul jucător al naționalei Italiei a hotărât să discute despre problema pe care o are. El a vorbit în fața jurnaliștilor italieni.

Gennaro Gattuso a vorbit despre boala sa: „Nu vă faceţi griji, nu mor!”

Tehnicianul lui Napoli a anunțat că boala pe care o are de înfruntat este una gravă, însă susține că nu vor exista complicații pe termen lung și că își va reveni complet.

ADVERTISEMENT

“De o lună încoace tot apar zvonuri că sunt pe moarte, dar nu vă faceţi griji, nu mor! Sufăr de o maladie auto-imună, myasthenia.”, a spus Gennaro Gattuso. “Să văd dublu este foarte dificil şi n-am fost eu în ultima lună. Cred că şi elevii mei au avut de suferit din cauza asta”, a adăugat campionul mondial cu selecționata Italiei din urmă cu 14 ani.

“Trebuie ca jucătorii să fie pregătiţi, chiar dacă eu, cu problema mea la ochi, am de suferit. Este a treia oară când această boală m-a lovit în ultimii 10 ani, dar va trece, ochiul meu îşi va reveni şi voi fi şi mai frumos decât înainte.

ADVERTISEMENT

M-am chinuit mult, acum sunt un pic mai bine, dar a fost foarte obositor să văd dublu. Numai un nebun ca mine ar putea să meargă mai departe”, a mai spus Gattuso.

Echipele din cariera de antrenor a lui Gattuso

Myasthenia gravis este o boală auto-imună care afectează mușchii extraoculari, adică pe cei care se ocupă de controlul mișcării ochilor și a pleoapelor. Din această cauză, cel care are această boală poate să vadă dublu, iar pleoapele ar putea sta închise.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a spus că are astfel de probleme de mai mult de 30 de zile și din această cauză a trebuit să apeleze la acel petic pe ochi. Frigul face ca simptomele să fie mai grave.

Napoli se află pe locul 5 în Italia, cu 25 de puncte acumulate după 13 etape. Echipa lui Gattuso mai are însă de jucat un meci. În ultimele trei jocuri, Napoli a obținut doar un punct după ce a remizat 1-1 contra lui Torino și a fost învinsă de Lazio și Inter. Gattuso a antrenat de-a lungul timpului la FC Sion, Palermo, OFI Creta, Pisa, AC Milan și Napoli. Echipa lui Gattuso a primit și o veste bună după ce derby-ul cu Juventus ar putea fi reprogramat. Formația din Torino a câștigat, inițial, la masa verde.

ADVERTISEMENT