Sport

Gent – Viitorul se transmite la TV! Postul surpriză care va da meciul!

24.07.2019 | 20:04
Gent  Viitorul se transmite la TV Postul surpriza care va da meciul

Meciul dintre Gent și Viitorul nu se va mai transmite la TV din cauza comitetului general al TVR care a blocat negocierile pentru drepturile de televiziune ale primei manșe din turul doi prelmininar Europa League, deși inițial se înteleseseră cu belgienii, conform GSP.


UPDATE. Gent – Viitorul se va transmite totuşi la TV. Partida a fost achiziţionată pe ultima sută de metri de Naţional TV, care a renunţat la filmul “Liceeni” (cu Ştefan Bănică jr. şi Oana Sârbu) pentru a transmite meciul.


De ce s-au blocat negocierile, chiar dacă inițial se ajunsese la un acord

Șefii postului TVR ajunseseră la un acord cu belgienii pentru transmiterea meciului, iar principalul motiv pentru care s-au blocat negocierile ar fi faptul că partida se va desfășura în același timp cu meciul celor de la FCSB, transmis de ProTV, care va atrage joi seară cea mai mare parte a audienței. Așadar, concurența cu meciul FCSB-ului a fost factorul decisiv în luarea acestei decizii, deși TVR era postul care a transmis mereu meciurile europene jucate de Viitorul.

Deși mai sunt doar două zile pâna la meciul Viitorului din Belgia, niciun alt post TV nu s-a mai arătat interesat de a cumpăra drepturile TV ale partidei jucate de echipa lui Gheorghe Hagi. Astfel, meciul dintre Gent și Viitorul nu va fi transmis, doar dacă o altă televiziune nu va face o ofertă pentru difuzarea meciului, lucru puțin probabil.

Gent - Viitorul NU se transmite la TV, deși TVR se ințelesese pentru drepturi cu belgienii. Care este motivul
Gent – Viitorul NU se transmite la TV, deși TVR se ințelesese pentru drepturi cu belgienii. Care este motivul

Viitorul va juca primul meci în Belgia

Prima manșă a dublei din Europa League dintre Viitorul și Gent se va desfășura în Belgia, trupa lui Gheorghe Hagi fiind pregătită de meci.  Gent i-a luat locul lui Royal Antwerp în Europa League, decizie luată în urma interzicerii echipei Mechelen (câștigătoarea Cupei Belgiei) de a participa în acest sezon al cupelor europene, unde ar fi urmat să evolueze direct în faza grupelor. Locul în grupele Ligii Europa a fost luat de Standard Liege.

Cele două echipe s-au înfruntat şi în sezonul 2016-17 al Europa League, în turul al treilea preliminar, la debutul echipei Viitorul în cupele europene, Gent câştigând cu 5-0 acasă, în timp ce partida de la Ovidiu s-a încheiat la egalitate 0-0. De atunci echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a transformat complet, devenind mult mai experimentată, ceea ce aduce un plus de speranță pentru dubla cu belgienii.

  •  20.000.000 de euro este cota întregului lot al Viitorului, conform Transfermarkt