News

George Bodnarciuc, maestru decorat de președintele României, a murit în timpul unei lecții predate elevilor săi

03.07.2020 | 16:01
George Bodnarciuc maestru decorat de presedintele Romaniei a murit in timpul unei lectii predate elevilor sai
ADVERTISEMENT

George Bodnarciuc, un cunoscut profesor român de balet, a murit în Italia în fața elevilor săi. Bărbatul a făcut infarct și nu a mai putut fi salvat, chiar în timpul unor lecții de dans.

Profesorul de balet a fost răpus de un infarct la 65 de ani, după o carieră impresionantă care a fost încununată cu nenumărate decorații primite, inclusiv din partea președintelui României.

ADVERTISEMENT

Tragicul eveniment a avut loc în 2 iulie, în orașul Assisi, oraș aflat în centrul Italiei, în apropiere de Perugia, în regiunea Umbria.

Un cunoscut maestru a murit în timp ce preda lecții de balet elevilor săi din Italia

Potrivit Observatornews.ro, românul locuia în Pietrasanta în Toscana și le preda lecții de dans clasic elevilor, în momentul în care s-a simțit rău.

ADVERTISEMENT

Instant, bărbatul s-a prăbușit, în urma unui infarct. Cei prezenți au crezut inițial că profesorului i se făcuse rău de la căldură și au încercat să-i dea apă.

Românul și-ar fi revenit preț de câteva secunde, după care s-a stins din viață. Ambulanța a ajuns în câteva minute, însă echipajele de prim-ajutor nu au mai putut să facă nimic pentru a-l ajuta.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică din Cluj-Napoca, George Bodnarciuc a debutat la vârsta de 20 de ani la Opera Națională din București.

Maestrul a lucrat în ultimii ani ca profesor de balet în Italia Ungaria și Austria, la Teatro Comunale di Firenze, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Balletto di Toscana, Opera din Budapesta, Folks Oper din Vienna.

ADVERTISEMENT

În 2002, bărbatul a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler de președintele României de atunci, Ion Iliescu.

ADVERTISEMENT