Life

George Burcea, derapaj. Fostul soț al Andreei Bălan își cere scuze după ce a îndemnat la violență domestică – Update

Actorul George Burcea a pornit un live instigator la violență pe canalul său de Facebook, în care își manifestă nemulțumirea față de o urmăritoare care l-a „jignit” pentru faptul că este un bărbat care gătește.
23.11.2021 | 19:45
George Burcea derapaj Fostul sot al Andreei Balan isi cere scuze dupa ce a indemnat la violenta domestica  Update
George Burcea face declarații instigatoare la violență. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT
23-11-2021
20:38

George Burcea, scuze după ce i-a fost retrasă cartea din librării

George Burcea a scris un mesaj amplu în mediul online prin care își cere iertare femeilor pe care le-a jignit. Fostul soț al Andreei Bălan a reacționat după ce cartea sa „Scrisoare către Ceaușescu” a fost retrasă din librării. 

„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică.

În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine. 

Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste nici și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțelegg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect. Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere.

Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. Înțeleg durerea femeilor  care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut, în niciun caz nu îmi doresc să fiu parte din problemă. Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvintele pe care le-am folosit.

Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, a scris George Burcea pe Instagram. 

Actorul George Burcea este protagonistul unui derapaj care îl poate costa scump. Deranjat de jignirile primite pe social media, fostul soț al Andreei Bălan a răbufnit la adresa reprezentantelor sexului frumos.

În mod surprinzător, afirmațiile făcute de George Burcea vin la nici două luni după ce și-a lansat primul roman ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea din sânul familiei sale.

ADVERTISEMENT

“Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul bunicii mele, acum 15-20-30 de ani”, spune George Burcea în filmareade pe contul său de Facebook.

 “Bărbați, bateți-le!”

Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați! Bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a continuat George Burcea în video-ul său.

ADVERTISEMENT

George Burcea este autorul unei carti ce este un manifest împotriva violenței domestice

Declarațiile actorului vin ca un șoc cu atât mai mult cu cât, în octombrie, a lansat o carte la editura Hyperliteratura, ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea din sanul familiei sale.

George Burcea a scris această carte ca un ecou al trăirilor mamei sale din perioada comunistă.

Cartea este intitulată „Scrisoare către Ceaușescu” și a fost publicată în luna octombrie 2021.

ADVERTISEMENT

Descrierea cărții de pe site-ul editurii ne arată ca romanul este  o poveste tristă: “ Abuzată de sotul ei, o mamă încearcă sa supraviețuiască în comunism, privată de drepturile ei fundamentale”.  

 Potrivit editurii, romanul este inspirat din viața actorului. Cartea prezintă situațiile dramatice prin care mama sa, terorizată de soțul ei, a trebuit să treacă zi de zi în anii de final ai dictaturii comuniste.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cartea a fost promovată printr-un video-trailer în care apar George Burcea și mama sa, și vocea actriței Maia Morgenstern.

George Burcea carte
„Scrisoare către Ceaușescu” – romanul lui George Burcea Sursa foto: hyperliteratura.ro

 

ADVERTISEMENT