Life

Motivare-surpriză pentru George Burcea în dosarul drogurilor! Judecător: ”A acționat pe baza unor neînțelegeri conjugale”

George Burcea, soțul Andreei Bălan, a fost condamnat, la sfârșitul lunii ianuarie, la plata unei amenzi de 16.000 de lei după ce a condus sub influența substanțelor interzise.
02.02.2022 | 19:18
Motivaresurpriza pentru George Burcea in dosarul drogurilor Judecator A actionat pe baza unor neintelegeri conjugale
George Burcea a beneficiat de îngăduința judecătorilor Montaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

George Burcea, soțul Andreei Bălan, se poate considera norocos că a primit doar o amendă, fie ea și consistentă, dar a scăpat de închisoare, în dosarul drogurilor. În urmă cu câteva zile a fost publicată motivarea magistraților de la Judecătoria Buftea cu privire la hotărârea prin care actorul a fost condamnat în acest dosar.

Conform documentului, George Burcea a dat dovadă, atât pe timpul anchetei penale cât și a procesului, de ”o atitudine sinceră și cooperantă, repsonsabilizare și asumare”.

ADVERTISEMENT

Judecătorul l-a descris pe George Burcea ca fiind un bun profesionist, implicat în acțiuni de caritate

Instanța a mai luat în considerare și faptul că actorul este bine integrat în societate, are un loc de muncă (actor-colaborator la Teatrul Național București), studii superioare, are doi copii minori și ”este o persoană bine văzută în societate, fiind un bun profesionist în domeniul lui de activitate”, el fiind implicat constant în acțiuni caritabile.

De asemenea, George Burcea s-a supus voluntar unor analize toxicologice care atestă faptul că nu a mai consumat droguri, ceea ce denotă, în viziunea instanței ”că evenimentul din prezenta cauză a fost unul izolat, la baza acestuia fiind și alte motive de ordin personal determinat de neînțelegri conjugale”.

ADVERTISEMENT

Actorul și-a cumpărat drogurile cu 280 de lei de la un dealer din Centrul Vechi

George Burcea a povestit judecătorilor că a consumat cocaină înainte să urce la volan, substanță pe care și-o procurase cu o seară înainte din Centrul Vechi, de la un dealer.

”Fiind audiat în cursul urmăririi penale, inculpatul Burcea George a recunoscut consumul de cocaină anterior conducerii pe drumurile publice. Acesta a declarat că, la data de 19.02.2020, în jurul orei 04.00 s-a deplasat către Centrul Vechi din București, pe jos, pentru a-și vizita un prieten care deține un bar în acea zonă. Inculpatul a declarat că a procurat substanțe interzise, ambalate în staniol, prezentate de dealer ca fiind cocaină. Acesta a arătat că nu cunoaște în ce cantitate erau substanțele respective, știind doar că a plătit 280 lei în schimbul lor”, se arată în dosar, conform FANATIK.

ADVERTISEMENT

Burcea a povestit că a doua zi, în jurul orei 09:30, el s-a prezentat în fața organelor de poliție întrucât soția lui i-a făcut o reclamație. Imediat după ce a plecat de la secția de poliție, el a fost oprit în trafic pentru un control de rutină, ocazie cu care s-a constatat că se afla sub influența narcoticelor.

George Burcea a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pentru care a primit o amendă de 16.000 de lei (echivalentul a 200 de zile-amendă). Lui i s-a atras atenția că în cazul în care va refuza să plătească amenda, pedeapsa se poate înlocui cu una cu executare. Lui i s-a dat și varianta eșalonării plății pentru maxim doi ani și i s-a interzis să mai urce la volan pentru un an.

ADVERTISEMENT

Burcea crede că Andreea Bălan i-a întins o capcană

George Burcea a fost surprins conducând sub influența substanțelor psihoactive pe data de 12 februarie 2020, în jurul orelor 10:00, de către o brigadă de poliție din cadrul IPJ Ilfov. Actorul conducea un automobil marca Mitshubishi Outlander și se deplasa pe Bulevardul Eroilor, orașul Voluntari.

Burcea a reclamat faptul că Andreea Bălan, încă actuala lui soție, i-a întins o capcană, informând organele de ordine în legătură cu faptul că acesta se afla sub influența drogurilor. Acesta ar fi fost și motivul real pentru care Burcea a fost chemat la poliție, pentru o presupusă reclamație a Andreei.

În spatele acestui scandal, spunea George Burcea, a fost dorința soției lui de a-și crea un avantaj în procesul de divorț în care se va decide și custodia celor două fete pe care le au împreună. Actorul nu a putut însă să-și demonstreze afirmațiile și, oricum, acestea nu l-ar fi ajutat cu nimic în procesul legat de consumul de droguri, fapta infracțională în sine fiind comisă în mod voluntar.

ADVERTISEMENT