Fotbal intern

George Copos, investiție masivă într-un hotel din București! Fostul patron al Rapidului și-a deschis buzunarul

08.03.2021 | 13:53
George Copos investitie masiva intrun hotel din Bucuresti Fostul patron al Rapidului sia deschis buzunarul
Fostul patron al echipei Rapid, George Copos, face o investiție masivă în hotelul Athenee Palace Hilton din București, în ciuda problemelor din acest sector cauzate de pandemia de coronavirus
ADVERTISEMENT

Fostul patron al echipei Rapid București, George Copos, face o investiție masivă în hotelul Athenee Palace Hilton din București, în ciuda problemelor din acest sector cauzate de pandemia de coronavirus.

Copos a revenit puternic printre cei mai bogați români după o perioadă de criză. Omul cu “arici la buzunar” când venea vorba de premiat performanțele giuleștenilor are o avere în creștere, asta în condițiile în care o parte din afacerile sale sunt și din domeniul Horeca.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost condamnat în ”Dosarul Transferurilor” la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat pentru acuzația de spălare de bani și a fost și obligat să returneze suma de 690.000 de dolari americani. A fost eliberat condiționat în aprilie 2015.

Investiție de 25 milioane de euro făcută de George Copos într-un hotel

Între timp, George Copos și-a repus pe picioare afacerile și acum investește 25 de milioane de euro prin grupul ANA Hotels în modernizarea unuia dintre cele mai importate hoteluri din București, Athenee Palace Hilton.

ADVERTISEMENT

”Investiţia, în valoare de 25 de milioane de euro, pe care noi, Grupul ANA Hotels, o facem în acest hotel, este un omagiu oferit oaspeţilor noştri. De aceea investim în cele mai noi tehnologii din domeniul ospitalităţii şi, în acelaşi timp, folosim materiale naturale, acordând o mare atenţie eficienţei energetice a clădirii şi protecţiei mediului înconjurător”, a declarat Copos pentru Ziarul Financiar.

”Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru este ca Athenee Palace, acest monument-simbol al ‘Micului Paris’, să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin”, a mai spus omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Athenee Palace Hilton a fost modernizat ultima dată în 1993

”Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020”, a încheiat Copos.

Hotelul Athenee Palace Hilton, aflat în apropierea Ateneului Român, în centrul Capitalei, are o istorie de 107 ani și a trecut prin trei modernizări de-alungul timpului: în 1937, 1944 și 1993.

ADVERTISEMENT

Proiectul se va desfășura în două etape. Prima a început în luna octombrie 2020 și se va finaliza în mai 2021. Aceasta presupune renovarea celor 132 de camere construite în 1965. A doua etapă, care va începe după festivalul ”George Enescu”, care are loc în septembrie, constă în reabilitarea fațadei din aripa veche, construită în 1914.

ADVERTISEMENT
Tags: