Simona Halep

George Cosac a analizat jocul Simonei Halep de la Australian Open. „Când se lansează, nu mai poți să o oprești”

12.02.2021 | 14:56
ADVERTISEMENT

Simona Halep practică un tenis de clasă mondială, iar acest lucru nu trece neobservat de specialiști. George Cosac, vicepreședintele FRT, a dezvăluit care este cel mai mare atu al numărului 2 mondial.

Cu excepția meciului din turul 2, Halep nu a întâmpinat niciun fel de probleme în meciurile de la Australian Open. În primul tur, a cedat doar trei game-uri la Lizette Cabrera (6-1, 6-2), iar vineri, în turul 3, a trecut de Veronika Kudermetova cu 6-1, 6-3.

ADVERTISEMENT

Doar Alja Tomljanovic a reușit să împingă întâlnirea cu românca în set decisiv, în turul 2. Vicepreședintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac știe care este atuul Simonei.

George Cosac: „Se încălzește mai greu, apoi nu o mai poți opri”

Oficialul FRT este convins că sportiva din România are o condiție fizică impecabilă, iar acest lucru o face aproape imbatabilă.

ADVERTISEMENT

”Halep e între primele cinci jucătoare din lume la capitolul condiție fizică și asta s-a văzut și azi (vineri – n.a.), când a reușit să o pună în dificultate pe jucătoarea din Rusia.

Simona e ca un motor diesel, se încălzește uneori mai greu, dar când se lansează, nu mai poți să o oprești”, a spus George Cosac, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ce spune George Cosac despre duelul Simona Halep – Iga Swiatek

Fostul tenismen, în prezent vicepreședintele Federației Române de Tenis, este convins că Simona Halep pornește cu prima șansă și în duelul cu Iga Swiatek, surprinzătoarea câștigătoare a turneului de la Roland Garros, de anul trecut, unde a eliminat-o în optimi chiar pe Halep.

”Simona are 75% șanse să câștige. Swiatek era outsider la meciul precedent, nu pleca cu prima șansă, nu avea presiune. Acum lucrurile stau altfel, sunt diferite pentru că poloneza, din punct de vedere emoțional, va intra altfel pe teren.

ADVERTISEMENT

Să nu ignorăm un amănunt. În circuitul mondial feminin Simona este constantă. Ea e în Top 10 din 2014 și asta spune multe despre felul în care ea respectă tenisul”, a mai spus Cosac.

ADVERTISEMENT
Tags: