Simona Halep

George Cosac, avertisment pentru Simona Halep după accidentare: ”Pericolul mai mare vine la Wimbledon”

13.05.2021 | 15:34
George Cosac avertisment pentru Simona Halep dupa accidentare Pericolul mai mare vine la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze turneul de la Roma după accidentarea din meciul cu Angelique Kerber, iar George Cosac lansează un avertisment serios.

Campioana noastră a fost  nevoită se renunțe la turneul pe care l-a câștigat anul trecut, în momentul în care se afla la conducerea partidei cu Kerber.

ADVERTISEMENT

Halep a anunțat pe conturile de socializare că a suferit o ruptură la gamba stângă și urmează ca joi să efectueze un RMN pentru a vedea mai clar care sunt problemele.

Accidentarea Simonei Halep îl îngrijorează pe George Cosac

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, s-a arătat îngrijorat de accidentarea Simonei Halep și crede că cea mai mare problemă în viitor o reprezintă turneul de la Wimbledon, deoarece pe iarbă gambele sunt supuse unui efort mult mai mare decât pe alte suprafețe.

ADVERTISEMENT

”Sunt și eu îngrijorat, chiar vorbeam aseară cu Dumitru Hărădău, nu ne rămâne decât să așteptăm rezultatul RMN-ului și abia apoi putem să anticipăm ce va face Simona. Eu sper să avem vești bune.

Am suferit și eu o astfel de accidentare. Zona la care s-a accidentat Simona este foarte sensibilă, pentru că îți soliciți mușchiul chiar și când mergi, nu doar când alergi. Ea trebuie să se recupereze complet!”, a declarat Cosac pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Halep urmează să facă un RMN

”Contează foarte mult cum se va recupera, pentru că e un risc foarte mare. Eu sper la vești cât mai bune. Pericolul mai mare vine la Wimbledon pentru că din cauza acelui covor de iarbă un jucător de tenis trebuie să împingă și mai mult.

Gambele sunt mai solicitate decât pe o suprafață cum este zgura. Aștept și eu cu interes rezultatul RMN-ului, sper să avem vești cât mai bune”, a mai spus vicepreședintele FR Tenis.

ADVERTISEMENT

Angelique Kerber  a dat dovadă de mult fair-play după accidentarea Simonei Halep. I-a adus adversarei un scaun să-şi întindă piciorul accidentat și, apoi, a luat loc lângă o Simona în lacrimi şi a încercat să o consoleze. După ce românca a anunţat abandonul, sportiva din Germania a luat geanta ei, dar şi pe cea a Simonei, şi a mers împreună cu Halep, care şchiopăta vizibil.

Halep, a treia accidentare în 2021

Accidentarea suferită în capitala Italiei poate avea  urmări grave pentru Simona Halep. Ocupanta locul 3 WTA ar putea rata participarea la turneul de la Roland Garros, dar sub semnul întrebării sunt și Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona nu a înțeles cum s-a accidentat și a purtat un dialog cu medicii, în care îi întreba cum a putut să se accidenteze din senin, fiind nedumerită de evoluția durerii sale. Românca a simțit o durere la gamba piciorului stâng, la 30-0 pentru Kerber, pe serviciul sportivei din Germania, ducând mâna în zona durerii, care s-a accentuat în timpul următoarelor două puncte jucate.

Este a treia accidentare pe care o suferă Simona Halep în 2021, deşi nu am ajuns încă nici la jumătatea sezonului. A avut probleme la spate în Australia, apoi dureri la umăr, iar acum ruptură la gambă. Unii specialişti sunt sceptici în privinţa şanselor ei de a mai reveni la forma pe care a arătat-o în trecut.

ADVERTISEMENT