Sporturi

George Cosac confirmă FANATIK: Ion Țiriac va candida la președinția FR Tenis! Și-a depus deja candidatura

04.06.2019 | 14:32
George Cosac confirma FANATIK Ion Tiriac va candida la presedintia FR Tenis Sia depus deja candidatura

Actualul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac, confirmă FANATIK și anunță că există o posibilitate ca Ion Țiriac să candideze pentru preluarea conducerii forului. FANATIK a anunțat în urmă cu o lună că oameni importanți din lumea tenisului au reușit să-l convingă pe omul de afaceri să candideze la conducerea federației, după ce a mai fost președinte de onoare până în 2013.


UPDATE, 4 iunie, ora 14:32 / Ion Țiriac va candida la alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis, telekomsport.ro anunțând că omul de afaceri și-a depus deja candidatura. La alegerile din 19 iunie vor mai participa Ion Ţupa, Marius Vecerdea, Răzvan Itu şi Liviu Ursuleanu. Fostul mare tenismen Ilie Năstase este încântat de decizia luată de Ion Țiriac: ”Va linişti apele în tenisul românesc. Ştie cel mai mai bine ce e de făcut pentru tenisul din România. E un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare”.


George Cosac nu va candida împotriva lui Ion Țiriac la președinția FR Tenis: ”Nivelul sponsorizărilor va creşte”

George Cosac a dezvăluit pentru Telekom Sport că nu va candida împotriva lui Ion Țiriac la funcția de președinte al FR Tenis: ”Dacă domnul Ţiriac îşi menţine intenţia cu siguranţă nu voi mai candida. Intenţia ca dânsul să candideze şi să devină preşedintele Federaţiei Române de Tenis. În primul rând ar fi o extrem de importantă lovitură de imagine. Cred că orice federaţie sau orice for sportiv îşi doreşte să aibe în frunte sau ca preşedinte unul dintre cei mai mari manageri sportivi ai acestei planete. Nivelul sponsorizărilor va creşte şi acţiunile federaţiei vor fi la un cu totul alt nivel”.

Actualul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac, a avut o întâlnire în acest sens cu Ion Țiriac, iar la discuții a fost prezent și ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei. Cei trei au dezbătut situația tenisului românesc, iar omul de afaceri, care este văzut ca salvatorul acestui sport, a părut că este interesat să preia funcția de președinte.

Ion Țiriac alături de Novak Djokovic, câștigătorul turneului ATP Madrid 2019
Ion Țiriac alături de Novak Djokovic, câștigătorul turneului ATP Madrid 2019

FR Tenis, probleme juridice uriașe

Federația Română de Tenis traversează momente de nesiguranță, după ce Adunarea Generală Extraordinară a forului nu s-a mai desfăşurat aşa cum era programată la 12 aprilie, deoarece nu s-a întocmit criteriul cu privire la cvorum. Mai mult, situația juridică a forului este incertă după ce Tribunalul București a anulat Adunarea Generală din noiembrie 2017 în care fusese ales președinte George Cosac. Federația va fi obligată să organizeze noi alegeri dacă decizia va fi menținută și la Apel.

Neînţelegerile tot mai aspre dintre conducătorii tenisului şi reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului pot să ducă una dintre federaţiile cu cele mai bune rezultate în ultimii ani pe marginea prăpastiei. Mai mulţi oficiali ai Federației Române de Tenis au afirmat de-alungul timpului că instituţia este tot mai aproape de faliment și de aceea este de dorit ca președinția să fie preluată de Ion Țiriac, unul dintre cei mai de succes manageri din sport.

Tags: