Sporturi

George Cosac îşi doreşte revanşa pentru echipa României de Fed Cup: “Finala Cupei Federaţiei”

Autor: Irina Aldea | 24.07.2018 | 15:04
George Cosac îşi doreşte revanşa pentru echipa României de Fed Cup: "Finala Cupei Federaţiei"

George Cosac îşi doreşte revanşa pentru echipa României de Fed Cup. Preşedintele FRT, George Cosac, a declarat, marţi, că această întâlnire este adevărata finală a întrecerii.

George Cosac îşi doreşte revanşa pentru echipa României de Fed Cup. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, după ce România a picat cu Cehia la traferea la sorţi a sferturilor de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, că această întâlnire poate fi considerată adevărata finală a competiţiei.

“Din punctul meu de vedere acesta este cel mai puternic adversar. Acum doi ani ele ne-au bătut la Cluj-Napoca şi este momentul să ne luăm revanşa. Jucăm cu echipa care a câştigat cinci din ultimele şapte finale Fed Cup şi care este din nou în finală, dar dacă vrem să câştigăm trofeul, iar fetele noastre şi-au propus acest lucru, atunci trebuie să-i învingem pe cei mai buni. Chiar dacă drumul este lung şi anevoios până la câştigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiţiei. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi, să nu uităm, avem în acest moment o echipă foarte valoroasă, şi o avem pe Simona Halep, numărul 1 în lume”, a declarat Cosac, potrivit unui comunicat al FR tenis.

George Cosac îşi doreşte revanşa pentru echipa României de Fed Cup

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României: ”Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îţi doreşti să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reuşite de la Cluj-Napoca ne doream şi mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar şi că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune şi la simplu şi la dublu. Dar, Cupa Federaţiei este Cupa Federaţiei. Aşa cum au câştigat ele la noi acum doi ani, aşa putem şi noi să câştigăm la ele. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o şansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, şi o avem pe Simona Halep.
În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru naţiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj şi pentru noi, dar şi pentru Cehia. Poţi să alegi mai uşor cea mai bună echipă”.

Alina Tecşor, antrenorul echipei de Fed Cup a României: Nu este exact ce ne-am dorit, pentru că nu este uşor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau şi alte opţiuni, mai accesibile, dar o să ne regrupăm,  şi pentru că avem experienţa unei întâlniri recente cu Cehia, ştim ce e de făcut. Noi avem o echipă puternică, şi chiar dacă faptul că jucăm în deplasare este o experienţă nouă pentru această naţională, sper să facem faţă cu brio acestei provocări. De ce nu ar fi un vis devenit realitate să batem Cehia, la ea acasă, în primul tur al Gupei Mondiale, pentru ca apoi să câştigăm titlul. Dacă îţi doreşti să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni. În privinţa faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunţată de ITF, şi cred că ne va avantaja şi pe noi”.

În ierarhia Fed Cup publicată în luna aprilie, România ocupă locul 8. Finala Fed Cup 2018 va avea loc între echipele Cehiei şi Statelor Unite ale Americii, pe 10 şi 11 noiembrie, în Cehia, la Praga. Pentru sezonul viitor, ITF a aprobat ca echipele să fie formate din cinci jucătoare. Celelalte trei partide din primul tur sunt SUA – Australia, Franța – Belgia și Belarus – Germania.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!