Sporturi

George Cosac, mărturie sinceră după ce a pierdut-o pe Bianca Andreescu: ”Îmi pare rău că nu joacă pentru România”. EXCLUSIV

18.03.2019 | 12:15
George Cosac marturie sincera dupa ce a pierduto pe Bianca Andreescu Imi pare rau ca nu joaca pentru Romania EXCLUSIV

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a mărturisit într-o declarație în exclusivitate pentru FANATIK.RO, că regretă faptul că Bianca Andreescu nu joacă pentru țara noastră. Jucătoarea canadiană de origine română a câștigat duminică seară turneul de la Indian Wells după o finală dramatică împotriva nemțoaicei Angelique Kerber și a obținut primul tirul WTA din carieră.

George Cosac, mărturie sinceră după ce a pierdut-o pe Bianca Andreescu: ”Va fi o adversară de temut pentru Simona Halep”

”Ce a făcut Bianca Andreescu la Indian Wells este o performanță de excepție. Este remarcabil parcursul ei. Este o sportivă care a confirmat încă din perioada junioratului, iar acum a ajuns la o maturitate. Îmi pare rău că nu joacă pentru România, dar din declarațiile părinților am înțeles că ei au îndreptat-o spre Canada. În acest condiții este greu să-i ceri să joace pentru România. Nu cred că se va întâmpla vreidată, dar nimic nu este imposibil”, a fost mărturisirea făcută pentru FANATIK.RO de George Cosac despre Bianca Andreescu.

Președintele FR Tenis consideră că Bianca Andreescu va avea un cuvânt greu de spus în viitor în circuitul WTA: ”Are doar 18 ani și se anunță un viitor star al tenisului feminin. Este o fată muncitoare și cu siguranță că va fi o adversară de temut pentru Simona Halep. Este deja acolo și bate la porțile Top 20. Are toate calitățile să urce în continuare. Din ce știu a primit câteva sfaturi chiar și de la Simona”.

Canadiencei Bianca Andreescu nu îi vine să creadă că a câștigat turneul de la Indian Wells
Canadiencei Bianca Andreescu nu îi vine să creadă că a câștigat turneul de la Indian Wells

”Pun pariu că Irina Begu o va învinge la Miami”

George Cosac a vorbit pentru FANATIK.RO și despre faptul că după ce Bianca Andreescu a învins-o pe Irina Begu la Indian Wells, cele două se vor întâlni în primul tur și la Miami: ”Pun pariu că va câștiga Irina. Spun asta pentru că la fete este greu să faci față în două competiții importante la rând. Trebuie să schimbi foarte repede fusul orar și să-ți pregătești organismul pentru alte condiții. La cum am văzut că era bandajată în finala cu Kerber mă gânbdesc că nici nu va juca la Miami. Dart și dacă va juca, cred că Irina va câștiga”.

La finalul întâlnirii cu Angelique Kerber din finala de la Indian Wells, Bianca Andreescu a avut un discurs emoționant, iar la final a avut un mesaj în limba română pentru fanii săi din România. Pentru succesul din Statele Unite ale Americii, canadianca a încasat un premiu important, de trei ori mai mult decât obținuse în toată cariera, și a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA.