Sport

George Cosac, reacţie dură în războiul Dinamo – FRH: “Eram umiliţi pentru că eram români, acum ce faceţi? Noi vrem performanţele lui CSM!”

06.03.2020 | 12:05
George Cosac reactie dura in razboiul Dinamo  FRH Eram umiliti pentru ca eram romani acum ce faceti Noi vrem performantele lui CSM
ADVERTISEMENT

Începutul de an 2020 vine cu conflict de proporții în handbalul românesc. Între clubul Dinamo, pe de o parte, și Federația Română de Handbal, de cealaltă parte, se duce un război dur pe tema numărului de jucători extracomunitari permiși. În această dispută a intervenit în aceste zile și președintele CS Dinamo, George Cosac, cel care critică dur poziția legislativă FRH.

George Cosac, de partea lui Dinamo în disputa cu FRH: “Eram umiliţi pentru că eram români, acum ce faceţi? Noi vrem performanţele lui CSM!”

De curând, forul condus de Alexandru Dedu a redus numărul jucătorilor extracomunitari, decizie care afectează grav clubul alb-roșu, acesta bazându-se pe mulți jucători străini.

ADVERTISEMENT

În această dispută a intervenit, în cursul acestei săptămâni, și președintele Clubului Sportiv Dinamo, George Cosac. Acesta are o poziție extrem de dură față de deciziile forului condus de Alexandru Dedu.

După o întâlnire la MTS între președintele CS Dinamo, George Cosac, ministrul de resort, Ionuț Stroe și președintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, pe marginea recentei decizii a Consiliului de Administrație al FRH, privind criteriile de eligibilitate a jucătorilor străini în campionatul intern masculin, oficialul dinamovist a declarat:

ADVERTISEMENT

”Nu sunt de acord cu decizia FRH. Ce vină au extracomunitarii noștri că sunt cei mai buni, sau că joacă la cea mai bună echipă din ultimii patru ani din România?

Am uitat că până să intrăm în Comunitatea europeană noi, esticii, eram umiliți la granița vesticilor de câte un soldat sau un subofițer? Am uitat cum eram controlați și tratați ca niște cetățeni de mâna a doua doar pentru neșansa de a ne naște dincolo de graniță?

ADVERTISEMENT

Dacă interzicerea jucătorilor extracomunitari era strict în beneficiul jucătorilor români aș fi fost un susținător al ideii, pentru că mă consider un patriot. Dar din punctul meu de vedere această regulă nedreptățește strict jucătorii extracomunitari, deoarece o echipă poate avea câți comunitari dorește”

Cosac promite atacarea în instanță a deciziei FRF

În comunicatul de presă emis după întâlnirea cu președintele Alexandru Dedu, George Cosac promite că va lupta pe toate căile pentru a proteja clubul Dinamo de această lege FRH.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță, nu vom renunța să luptăm împotriva acestei decizii injuste, ce ne afectează și vom merge să ne găsim dreptatea în instanță, atacând decizia Consiliului de administrație al FRH.”

Înainte de această promisiune, Cosac nu uită să reamintească numele jucătorilor străini de la Dinamo care au făcut ca handbalul să redevină un sport foarte popular.

De asemenea, șeful lui CS Dinamo mai precizează că trupa din ”Ștefan cel Mare” vrea să repete performanțele echipei CSM București în cupele europene.

”Azi, Saeid Heidarirad, Mousavi, Missaoui, Bannour, Alouini, Shebib, Nantes sau Zulfic au devenit idoli pentru sute de copii care practică handbalul și au făcut ca mulți care nu mai deschideau televizorul pentru a urmări un meci de handbal masculin să aștepte cu nerăbdare meciurile echipei Dinamo.

Ce facem azi? Îi trimitem acasă și în schimbul lor să transferăm jucători comunitari la prețuri mult mai mari și valoare mult mai mică.

Visul nostru, al întregii suflări dinamoviste, este să putem realiza performanțele echipei feminine CSM București. Suntem pe drumul cel bun, dar departe de realizarea dezideratelor.”

ADVERTISEMENT