Fotbal international

George Florescu nu a uitat criticile de când era decarul naţionalei: „Am fost carne de tun”

16.01.2021 | 10:12
George Florescu nu a uitat criticile de cand era decarul nationalei Am fost carne de tun
ADVERTISEMENT

George Florescu, fostul decar al naționalei României, nu a uitat criticile care i-au fost adresate în acea vreme și lansează varianta că în acea perioadă a fost folosit drept carne de tun.

Jucătorul, ajuns la vârsta de 36 de ani, a fost convocat la națională de 11 ori în mandatul lui Răzvan Lucescu și a marcat un singur gol la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

În prezent, George Florescu vede o singură opțiune în cadrul lotului național pentru a purta numărul 10 pe tricou: Ianis Hagi.

George Florescu nu a uitat criticile de când era decarul naţionalei: “Am fost carne de tun”

După debutul său la națională, au urmat o serie de critici la care George Florescu le răspunde abia acum. Acesta a subliniat faptul că a nu a fost un mijlocaș ofensiv autentic, ci mai degrabă unul defenisiv, iar presiunea pusă pe el era una imensă.

ADVERTISEMENT

“O presiune enormă vine atunci când ești criticat non stop și cu siguranță asta afectează încrederea oricărui fotbalist. Am trăit momente în care oamenii au fost duri cu mine și m-a afectat în mod negativ. Dacă mi se cerea la un moment dat sau după chiar primul meci să renunt la numărul 10, eliminam o problemă din start. Nu sunt mijlocaș ofensiv, ci defensiv.

Puteam să iau tricoul cu numărul 20 sau 30, ori 3 sau 5. Cred că în perioada aceea erau și alte războaie. S-a găsit un țap ispășitor. Eu simțeam doar criticile și vorbele. Am fost făcut carne de tun pe degeaba, zic eu”, a declarat Florescu pentru AS.ro.

ADVERTISEMENT

Florescu despre numărul 10 la echipa națională: „Poate înseamnă doar Maradona și atât”

George Florescu consideră că după Hagi și Mutu naționala nu a mai avut un „decar” autentic. Acesta privește numărul 10 ca pe o întruchipare a jocului prestat de inegalabilul Diego Maradona: “Haideți să îl retragem pentru că, după Hagi și Mutu, nu a mai fost niciun număr 10 la echipa natională.

Trebuie să fim realiști. Și nici înaintea lor nu au fost foarte mulți. Poate că numărul 10 înseamnă doar Maradona și atât. Sper să se joace fără număr 10, hai să vedem dacă așa ajungem la un campionat mondial.”

ADVERTISEMENT

Fotbalistul îl consideră totuși cel mai îndreptățit pe Ianis Hagi să poarte celebrul număr la meciurile echipei naționale a Romăniei: “Personal, l-aș vedea pe Ianis”. a mai ađăugat George Florescu.

ADVERTISEMENT