News

George HW Bush era pasionat de sport! A fost căpitanul echipelor de fotbal și baseball în liceu. De două ori finalist NCAA

01.12.2018 | 17:23
George HW Bush era pasionat de sport A fost capitanul echipelor de fotbal si baseball in liceu De doua ori finalist NCAA
ADVERTISEMENT

George HW Bush, al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a murit vineri, 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani. Fostul șef al statului american va rămâne în istorie pentru faptul că a fost conducătorul „lumii libere„ la căderea Cortinei de Fier și la destrămarea URSS, dar și pentru că a fost cel care a deschis ostilitățile în cadrul primului război din Golf. Puțină lume știe însă că Bush Sr. era ahtiat după sport.

Fostul președinte al SUA a avut o carieră deosebită la Academia Phillips din orașul Andover, unde a fost președintele consiliului elevilor, membru în echipa editorială a jurnalului școlii, the Phillipian, dar a fost și căpitanul echipelor de baseball și fotbal. Totodată, el a jucat extremă în echipa de baschet a Academiei.

ADVERTISEMENT
George HW Bush, în perioada în care juca baseball la Yale

George HW Bush a fost un jucător excelent de baseball în Colegiu

Bush Sr. a mers apoi în armată, unde a luptat ca aviator în al Doilea Război Mondial pe frontul din Pacific. La sfârșitul conflagrației mondiale, viitorul președinte american avea să intre la prestigioasa Universitatea din Yale, unde a jucat în echipa de baseball, era căpitan, și a avut două sezoane excelente, fiind aproape de titlul din colegii, cu două finale de NCAA pierdute în 1947 și 1948.

„Mulți dintre noi eram veterani în al Doilea Război Mondial și tocmai ne întorsesem de pe front. Poate de asta nu prea înțelegeam performanța pe care eram pe punctul să o realizăm. Pe de altă parte, experiența de pe front nu ne-a răpit din entuziasmul de a câștiga”, spunea Bush, într-un interviu din 2007 pentru Sports Illustrated.

ADVERTISEMENT
Fostul președinte american George HW Bush a fost un mare pasionat de baseball
Fostul președinte american George HW Bush a fost un mare pasionat de basebal, sport pe care l-a practicat în colegiu

George HW Bush, o prezență constantă la meciurile de baseball ale echipei Houston Astros

Chiar dacă nu a continuat o carieră profesionistă în sport, Bush a rămas un mare fan al tuturor întrecerilor atletice. Pe lângă o carieră deosebită în baseball, George HW Bush a fost și un mare fan al golfului, pasiune moștenită de la tatăl său, fostul senator de Connecticut Prescott Bush și de la bunicul său, unul dintre primii președinți ai PGA Tour, liga profesionistă de golf.

În ultimii ani ai vieții, Bush Sr. și soția sa Barbara, care a trecut în neființă tot în acest an, au trăit împreună în Houston, acolo unde erau văzuți atât la meciurile echipei de baseball, Houston Astros, cât și la cele ale echipe de baschet (Houston Rockets) sau ale echipei de fotbal american (Houston Texans). De altfel, toate cele trei formații au trimis mesaje de condoleanțe familiei presidențiale.

ADVERTISEMENT