Life

Ce tranzacții financiare face fostul ministru al Culturii! Cum circulă banii între George Ivașcu și soția lui, Alice

George Ivașcu, actor, fost ministru al Culturii, șef al Masoneriei românești, și Alice, soția lui, au avut între ei și au și declarat o serie de tranzacții financiare cât se poate de serioase.
19.01.2022 | 16:49
Ce tranzactii financiare face fostul ministru al Culturii Cum circula banii intre George Ivascu si sotia lui Alice
Fost ministru și șef al masonilor, George Ivașcu face afaceri pe bani grei cu soția lui, Alice Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministru al Culturii și Identității Naționale în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, George Ivașcu are, în spate, o carieră serioasă ca actor și manager al Teatrului Metropolis din București. Totodată, acum aproape un an, el a devenit, prin vot, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

George Ivașcu și Alice, tranzacții financiare de 100.000 de euro

George Ivașcu, din postura de director al Teatrului Metropolis din București, și Alice Ivașcu, ca director al Centrului Cultural Dinu Lipatti din Capitală, și-au depus, conform legii, declarațiile lor de avere. Iar în actele pe care le-au completat anul trecut se pot observa câteva lucruri interesante.

ADVERTISEMENT

În primul rând, în declarațiile de avere ale celor doi Ivașcu se poate observa că, nu cu mult timp în urmă, au încheiat o afacere serioasă. Mai exact, contra  sumei de 100.000 de euro, George Ivașcu a cumpărat de la Alice Ivașcu un apartament de puțin peste 90 de mp, o afacere chiar bună având în vedere zona în care este situat imobilul.

În declarația de avere a lui George Ivașcu mai figurează și un mașină din 2013, liderul mason neavând însă trecute în declarația sa de avere bijuterii sau obiecte de artă de valoare mai mare de 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Unul cu banii, altul cu casele

E adevărat, dacă George Ivașcu are doar o proprietate imobiliară, Alice Ivașcu a rămas cu alte trei apartamente, două situate în aceeași vilă, iar un al treilea, pe o străduță din apropiere, toate fiind ultracentrale și toate cumpărate între anii 2018 și 2020.

La capitolul conturi bancare însă, cunoscuta regizoare de teatru și operă, pare să fie deficitară, ele lipsind în declarația de avere depusă. În schimb, apare un credit ipotecar scadent în 2025 în valoare de 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Suma este însă una mică având în vedere că Alice Ivașcu câștigă, anual, nu mai puțin de 116.000 de lei, adică peste 23.000 de euro, aceasta fiind, de altfel, și singura sursă de venituri declarată.

De asemenea, are o colecție de artă impresionantă strânsă, Alice Ivașcu estimând valoarea tablourilor, antichităților și ale instrumentelor muzicale la 17.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă nu are prea multe proprietăți imobiliare, George Ivașcu se poate lăuda însă cu două conturi. Într-unul, în lei, deține 757.014 lei (aproximativ 150.000 de euro), iar altul este de 100.000 de dolari. Iar la cele două conturi se adaugă și încasări anuale de 118.077 lei ca director al Teatrului Metropolis, plus alte venituri, de la UNATC, de 98.064 lei și încă 1.000 de lei ca drepturi de proprietate intelectuală. Adică un total de peste 45.000 de euro, anual.

George Ivașcu și Alice Ivașcu, relație misterioasă

Cunoscuți ca unul dintre cele mai solide cupluri din lumea culturii românești, George și Alice Ivașcu par să fie într-o situație incertă, ca mariaj, conform declarațiilor de avere pe care și le-au depus, conform legii.

Mai exact, niciunul dintre ei nu are, la rubrica corespunzătoare soțului, vreun indiciu că ar mai fi căsătoriți, zona cu pricina din declarațiile făcute fiind lăsată necompletată. E adevărat, poate să fie o omisiune în actele cu pricina, omisiune care este însă sancționată de lege.

Pe de altă parte, având în vedere că George Ivașcu a și cumpărat de la Alice Ivașcu un apartament, lucrurile par să fie și mai complicate când vine vorba de relația pe care o mai au împreună.

De altfel, Alice și George Ivașcu au mai trecut printr-un divorț, în anul 2007, pentru ca, apoi, să se recăsătorească la doar o lună după ce se despărțiseră. Mai mult, pe contul său de socializare, George Ivașcu apare ca fiind căsătorit, în timp ce pe Facebook-ul regizoarei de teatru și operă care, și acum, folosește numele de Alice Barb, cel sub care a devenit celebră, nu există nicio trimitere către șeful masoneriei românești.

ADVERTISEMENT