News

George Karam, patronul restaurantului ”Beirut”, unde trei tinere au ars de vii, a murit

17.05.2021 | 20:24
George Karam patronul restaurantului Beirut unde trei tinere au ars de vii a murit
George Karam, patronul restaurantului ”Beirut”, unde trei tinere au ars de vii, a murit. Sursa foto: kanald.ro
ADVERTISEMENT

George Karam, patronul restaurantului ”Beirut” din Constanța, care a ars în aprilie 2014, în incendiu pierzându-şi viaţa trei tinere, a murit.

Acesta fusese condamnat la peste 8 ani de închisoare cu executare, însă nu s-a predat imediat. Abia în 2019, Karaman a fost prins în Cluj, după ce timp de o lună a fost dat în urmărire internaţională.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a apucat să execute doar un an şi 5 luni de puşcărie din cei 8 la care a fost condamnat definitiv.

A murit George Karam, patronul restaurantului ”Beirut”, în care trei tinere au ars de vii în 2014

George Karam, patronul restaurantului ”Beirut” din Constanţa, unde au ars de vii trei tinere în anul 2014, a încetat din viață. Familia acestuia a anunțat decesul într-un mesaj pe Facebook. Bărbatul avea 74 de ani şi era cetăţean român şi libanez, scrie ReplicaOnline.

ADVERTISEMENT

Recent, în luna aprilie, Karaman solicitase instanței întreruperea executării pedepsei pe motive medicale cu motivarea că suferea de insuficiență cardiacă.

Dosarul omului de afaceri, aflat pe rolul Judecătoriei Slobozia, avea termen de judecată 17 iunie. Condamnat la peste 8 ani de închisoare în dosarul ”Beirut”, George Karam a dispărut de la domiciliu chiar în data de 19 noiembrie 2019, ziua în care magistraţii au dat sentinţa definitivă.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost prins pe 20 decembrie 2019, în timp ce se ascundea la Pensiunea ”Cluj” din Cluj-Napoca.

Trei fete au ars de vii în incendiul din restaurantul ”Beirut” în 2014

În urmă cu mai bine de șapte ani, pe 5 aprilie 2014, un incendiu izbucnit la restaurantul ”Beirut“ din Constanţa a dus la o dramă cumplită. Trei tinere au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului cu specific libanez.

ADVERTISEMENT

Nicoleta Cengher (căntăreaţă), Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă (dansatoare) au ars de vii, iar o a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări.

Încă de atunci, George Karam a susţinut că a fost vorba de un foc pus intenţionat de o mână criminală.

Ulterior, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 2019, Karaman a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la 8 ani, o lună şi 10 zile de închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Instanţa a mai decis ca George Karam să achite, împreună cu alţi condamnaţi din dosar, peste 850.000 de euro, reprezentând daune morale către părţile civile din dosar.

ADVERTISEMENT
Tags: