News

George Maior, răspuns dur pentru Claudiu Manda. Fostul şef al SRI îl critică pe soţul Olguţei Vasilescu

Autor: Ana Chivu | 26.04.2019 | 22:58
Gorge Maior, răspuns dur pentru soțul Olguței Vasilescu

George Maior i-a adresat o replică acidă lui Claudu Manda. Celui dintâi i s-au adus acuzații grave din partea Comisiei parlamentare pentru controlul SRI care arată că ar fi vinovat de acțiuni de poliție politică pe parcursul în care s-a aflat șa șefia serviciului de informații. Cum a recaționat soțul Liei Vasilescu la răspunsul dur primit?

George Maior, răspuns dur pentru Manda

Geborge Maior le-a adresat membrilor Comisiei o scrisoare descisă în care contestă acuzațiile aduse și în care cere desecretizarea integrală a audierilor Comisia, care este condusă de Claudiu Manda, este acuzată de Maior că a înfăptuit un rapot plin de acuzați nefondate. De asemenea, potrivit lui George Maior, nu ar exista proba prin care să se demonstreze că SRI ar fi făcut poliție politică sau că ar fi avut vreun amestec în alegerile prezidențiale din 2014.

„Ref: Calomniile şi aserţiunile false incluse în textul emis de Comisie sub titlul „RAPORT PRIVIND FOLOSIREA SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII DE CĂTRE DOMNUL GEORGE MAIOR ÎN SCOPURI PERSONALE. Pe această cale, doresc să îmi exprim consternarea faţă de faptul că sub egida unei importante comisii a Parlamentului României, o parte a membrilor acestei structuri parlamentare a asumat un text care conţine numeroase aserţiuni false, speculaţii goale de conţinut, afirmaţii trunchiate, precum şi calomnii grave care afectează serios credibilitatea şi probitatea morală a Comisiei şi aduc atingere demnităţii, onoarei şi reputaţiei mele.”, arată începutul scrisorii deschisă a lui Maior.

George Maior, răspuns dur pentru Claudiu Manda
George Maior, răspuns dur pentru Claudiu Manda

”Multe aspecte nu au nicio legătură cu realitatea”

“Am luat act cu dezamăgire de faptul că în data de 18 aprilie 2019, o parte a membrilor Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a aprobat publicarea unui text sub titulatura oficială „Raport”.

Acesta are, în locul unor concluzii riguroase ale unei serii de audieri cu privire la activitatea Serviciului Român de Informaţii în perioada în care am îndeplinit funcţia de director al acestei instituţii, conţine acuzaţii foarte grave şi complet neîntemeiate, total în afara regulilor comunicării instituţionale responsabile”, arată scrisoarea descisă a lui George Maior.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!