Life

George Mihăiță a lipsit de la teatru după ce a făcut accident, băut la volan! Ce spune fiul actorului

George Mihaiță este și directorul Teatrului de Comedie din București și, după ce a făcut accident, băut la volan, actorul a lipsit astăzi de la locul său de muncă.
01.07.2021 | 17:08
George Mihaita a lipsit de la teatru dupa ce a facut accident baut la volan Ce spune fiul actorului
George Mihaita, dosar penal dupa accidentul produs sub influenta bauturii Sursa foto: Stirile Protv, ziare.com Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul George Mihăiță este în centrul unui scandal fără precedent după ce, în urmă cu o seară, a provocat un accident de circulație, iar polițiștii au constat că avea o alcoolemie de 1,05 la mie.

George Mihăiță, de negăsit! Nici la teatru nu a ajuns

Celebrul actor George Mihăiță este și directorul Teatrului de Comedie din București, instituție de care se ocupă cu foarte mare atenție și, adeseori, este lăudat pentru evenimentele pe care le organizează.

ADVERTISEMENT

Implicat acolo, George Mihăiță, spun sursele FANATIK, lipsește rareori de la serviciu, iar dacă o face, își anunță de fiecare dată colaboratorii.

Cu toate acestea, astăzi, FANATIK a verificat dacă George Mihăiță a ajuns la muncă, după ce a provocat un accident de circulație, băut la volan, pe bulevardul Basarabia din București.

ADVERTISEMENT

”Domnul director nu este. Nu a venit astăzi la birou. Nu, nu știu nimic despre dumnealui”, ne-a spus unul dintre angajații Teatrului de Comedie din București, cel care a răspuns la telefonul instituției culturale și care se ocupă de secretariat.

Mai mult decât atât, George Mihăiță a preferat să își închidă telefonul pentru a evita întrebările din partea presei sau ale amicilor săi, îngrijorați de bună seamă de evenimentele care au avut loc în seara zilei de 30 iunie 2021, atunci când actorul, băut la volan, a provocat un accident de circulație.

ADVERTISEMENT

Ce spune fiul lui George Mihăiță despre accidentul făcut de tatăl său?

Contactat de FANATIK, Tudor Mihăiță a fost foarte succint când a venit vorba de accidentul produs de tatăl său, actorul George Mihăiță, după ce s-a urcat băut la volan.

”Nu am ce să discut pe acest subiect, îmi pare rău”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Tudor Mihăiță, fiul cel mare al actorului și directorului Teatrului de Comedie din București, George Mihăiță.

ADVERTISEMENT
Tudor Mihaita
Tudor Mihaita, fiul lui George Mihaita, ramas fara cuvinte de accidentul produs de tatal sau Sursa foto: Facebook

În altă ordine de idei, cu ceva timp în urmă, George Mihăiță povestea că are o relație foarte apropiată cu Tudor, fiul său cel mare, într-un interviu pentru Adevărul.

”Tudor, băiatul cel mare, mi-a scris o pagină acum vreo doi ani şi mi-a spus că nu crede că sunt tatăl perfect, dar cu siguranţă sunt cel mai bun. Când un băiat îi scrie tatălui lui aşa ceva, tatăl este sigur că şi-a găsit un drum al lui. Cu cei mici, Vlăduţ şi Andrei, am bucuria pe care bărbaţii nu o au la tinereţe, de a-i urmări mai mult şi mai atent la fiecare gest”, spunea George Mihăiță.

George Mihăiță, scandal uriaș, în Anglia, cu soția! A fost amendat drastic

În anul 2007, George Mihăiță a fost pus în fața unei situații foarte delicate, cu atât mai mult cu cât el era în centrul unui incident cât se poate de rușinos.

Mai exact, discutându-se și atunci că totul s-ar fi petrecut în urma câtorva pahare consumate, George Mihăiță și soția lui din acea vreme, actrița Delia Seceleanu, actualmente colegă cu el la Teatrul de Comedie București, au provocat un scandal uriaș la hotelul la care erau cazați în Londra.

Mai mult, spunea, citat de presa vremii, un inspector de poliție, George Mihăiță și-ar fi lovit soția în cap, cu o veioză din camera de hotel, Delia Seceleanu având o tăietură urâtă în zonă.

Evident, la acea vreme, George Mihăiță a avut de înfruntat, pe lângă oprobiul public și, ulterior, un divorț dificil, și rigorile legii, actorul fiind amendat de poliția britanică cu 650 de lire sterline, în jur de 1.000 de dolari la acea vreme.

George Mihăiță, accident în București, băut zdravăn

În seara zilei de 30 iunie, George Mihăiță s-a urcat la volanul mașinii sale pe Bulevardul Basarabia și a intrat direct într-o mașină parcată, dar și în stația STB.

La fața locului au sosit imediat polițiștii și, la testarea cu aparatul etilotest, actorul a înregistrat o alcoolemie de 1,05 la mie, lucru care l-a făcut să fie condus, pe loc, la INML pentru prelevarea de probe biologice.

Conform experților, o asemenea alcoolemie nu se poate obține prin banala ”o bere”, ci, la un bărbat de înălțimea și greutatea lui George Mihăiță, numărul de beri consumate depășește, cu siguranță, 4.

Ce riscă George Mihăiță pentru accidentul produs după ce a băut

În România, legislaţia rutieră are toleranţă zero pentru consumul de alcool la volan. Cu toate acestea, până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine o problemă penală.

Astfel, o alcoolemie de până la 0,40 la mie se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Dar, la fel cum este și cazul lui George Mihăiță, alcoolemia care depășește limita de 0,40 la mie, iar în cauzl actorului este de 1.05 la mie, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Mai mult, trebuie precizat că George Mihăiță nu a fost doar oprit în trafic și prins băut la volan, ci a provocat un accident care ar fi putut avea consecințe grave, lucru care se socotește ca circumstanță agravantă.

ADVERTISEMENT