Hotnews

George Mihăiţă, premiat de ICR, pentru întreaga activitate cinematografică

Cea de-a şasea ediţie a "Serilor Filmului Românesc Timpul" a debutat, miercuri seară, cu o gală dedicată actorului George Mihăiţă....
07.05.2015 | 09:58
George Mihăiţă, premiat de ICR, pentru întreaga activitate cinematografică

Cea de-a şasea ediţie a “Serilor Filmului Românesc Timpul” a debutat, miercuri seară, cu o gală dedicată actorului George Mihăiţă.

George Mihăiţă a fost premiat de Institutul Cultural Român pentru întreaga activitate cinematografică, evenimentul desfăşurându-se la Iaşi, pe scena Teatrului pentru Tineret “Luceafărul”, în cadrul Festivalului “Serile Filmului Românesc Timpul”.

Premiul i-a fost înmânat actorului de criticul de film Irina Margareta Nistor, care a şi transmis mesajul preşedintelui ICR, Radu Boroianu.

“Cuvintele pe care le folosim uzual cu referire la arta actorului sunt “joc” şi “a juca”. Aceşti termeni descriu, aşa cum ştie oricine cât de puţin familiarizat cu teatrul şi filmul, una dintre cele mai solicitante ocupaţii. La marii artişti conotaţia de lejeritate a jocului se află într-o deplină armonie cu o profundă seriozitate, iar George Mihăiţă este o astfel de persoană exemplară atât la prestaţiile sale scenice şi cinematografice cât şi prin ceea ce întreprinde dincolo de lumina reflectoarelor. Harul şi dăruirea demonstrate de George Mihăiţă de-a lungul carierei sale artistice excepţionale, ca actor şi ca manager şi iniţiator de proiecte culturale îşi merită cu prisosinţă omagiul”, afirmă Boroianu în mesajul său.

Emoţionat, George Mihăiţă a mulţumit organizatorilor Festivalului Serilor Filmului Românesc Timpul şi reprezentanţilor ICR pentru aprecieri.

“Acest premiu, această recunoaştere înseamnă că nu am trecut degeaba prin viaţă. Înseamnă că şi aici, la Iaşi, am lăsat urme şi voi veni pe urmele astea de fiecare dată când voi pleca spre Iaşi”, a spus el.

Timp de cinci zile, Iaşiul se transformă în capitala filmului românesc. În cadrul Serilor Filmului Românesc, eveniment organizat de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti şi Revista culturală Timpul, ieşenii pot viziona gratuit peliculele ”Accident”, ”Reconstituirea”, ”Veronica”, “Undeva în Palilula”, “America, venim!”, “De ce eu?”, “Love building”, “Alt love building” sau “Aferim”, se pot întâlniri cu actori şi regizori.

Sursa: Realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri