Life

George Mihăiță s-a ales cu dosar penal. Actorul s-a urcat băut la volanul mașinii

George Mihăiță (72 de ani) are probleme cu legea, după ce s-a urcat la volanul mașinii personale sub influența băuturilor alcoolice. În plus, actorul a produs și un accident rutier.
01.07.2021 | 09:38
George Mihaita sa ales cu dosar penal Actorul sa urcat baut la volanul masinii
ADVERTISEMENT

Artistul decorat în anul 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler a produs miercuri seara, 30 iunie, un accident rutier în timp ce rula cu autovehiculul pe Bulevardul Basarabia din Capitală.

Actorul a pierdut controlul volanului și a lovit din plin o mașină parcată pe marginea drumului, dar și refugiul STB. Din fericire, nu a fost nimeni rănit în urma impactului, însă George Mihăiță s-a ales cu dosar penal.

ADVERTISEMENT

Actorul George Mihăiță, implicat într-un accident. S-a ales cu dosar penal din cauza alcoolemiei

Oamenii legii care au sosit la fața locului au constat că vedeta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit digi24.ro, testul realizat pe loc a scos la iveală faptul că artistul avea o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

George Mihăiță a fost nevoit să se deplaseze la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de sânge pentru analizele care vor arăta în detaliu cât alcool a consumat înainte de a se urca la volanul mașinii, așa cum prevede legea.

ADVERTISEMENT

În momentul de față actorul este cercetat pentru faptele sale și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 21:20, conducătorul unui autovehicul în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers.

ADVERTISEMENT

Șoferul a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l  alcool pur în aerul expirat, în acest context fiind condus la INML, pentru recoltarea de probe biologice.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Cine este George Mihăiță, actorul care s-a ales cu dosar penal

George Mihăiță este un actor român de film, radio, televiziune, scenă și voce. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu,.

Din anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București și datorită lui sunt piese care se joacă cu casa închisă.

Este decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

ADVERTISEMENT