Sport

George Ogăraru a trăit la intensitate maximă drama lui Christian Eriksen, fostul său coleg de la Ajax: ”Avem mulți prieteni comuni”. Exclusiv

Christian Eriksen a trecut printr-o mare cumpănă a vieții, iar drama sa l-a afectat și pe fostul său coleg de la Ajax, George Ogăraru, așa cum a dezvăluit pentru FANATIK.
13.06.2021 | 16:13
George Ogararu a trait la intensitate maxima drama lui Christian Eriksen fostul sau coleg de la Ajax Avem multi prieteni comuni Exclusiv
Christian Eriksen a trecut printr-o mare cumpănă a vieții, iar drama sa l-a afectat și pe fostul său coleg de la Ajax, George Ogăraru, așa cum a dezvăluit pentru FANATIK. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Transportat de urgență la spital, Eriksen a fost stabilizat, însă medicii sunt pesimiști în ceea ce privește o continuare a carierei sale fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Drama lui Christian Eriksen l-a îngrozit pe George Ogăraru

Actualul manager al CSA Steaua, George Ogăraru, care l-a prins o scurtă perioadă pe Christian Eriksen la Ajax Amsterdam, a povestit pentru FANATIK cum a trăit drama prin care a trecut jucătorul danez și ce imagini i-au venit imediat în minte.

”Pe Eriksen l-am întâlnit în 2010 atunci când el venea din academia lui Ajax la echipa mare și era un jucător foarte talentat și foarte iubit de către Frank de Boer. L-a avut jucător și la Under-17 și a avut un rol important în cariera lui, el l-a promovat și la echipa mare și l-a făcut un lider.

ADVERTISEMENT

Un băiat superpoliticos pe lângă calitățile lui fotbalistice. Un băiat care știa să se facă plăcut. De altfel, reacțiile după incidentul de ieri confirmă faptul că a rămas așa cum îl știam și eu”, a declarat Ogăraru în exclusivitate pentru FANATIK.

Blestemul Ajax era să lovească din nou

Momentul îngrozitor cu Eriksen i-a amintit managerului de la Steaua de un alt accident similar cu un jucător de la Ajax, Abdelhak Nouri. Marocanul a suferit un atac cardiac pe teren, a stat în comă doi ani înainte de a reveni miraculos la viață.

ADVERTISEMENT

”Am trăit cu teamă momentul, pentru că am mai trăit așa ceva cu Abdelhak Nouri de la Ajax. Mă și gândeam că e aiurea ca într-o perioadă așa de scurtă de timp să fie doi jucători de Ajax cu probleme similare.

Când l-am văzut pe Eriksen trântit pe gazon și că durează atât de mult resuscitarea lui m-am speriat. Până la urmă, Slavă Domnului că creierul a beneficiat de oxigen și acum e stabilizat. Dar m-am temut să nu fie un caz similar cu al lui Nouri sau chiar mai grav”, a spus fostul fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Ultima întâlnire cu Eriksen

”Reacția căpitanului și a jucătorilor de a-l ajuta pe Eriksen e de apreciat și de luat ca exemplu. Cred că e o imagine care s-a răspândit peste tot și arată unitate și bunătate. Kjaer a arătat că este un lider, așa ar trebui să arate un căpitan.

Cu personalitate, cu cunoaștere, cu curaj, cu putere, cu empatie, atât pentru jucător cât și pentru familia acestuia. Este un exemplu că trebuie să creștem lideri în cluburile noastre. Faptul că el a știut ce trebuie făcut în acel moment ține foarte mult de inteligența și cunoașterea sa.

Nu știu ca Eriksen să fi avut probleme medicale. Nu avem o relație prea apropiată deși avem mulți prieteni comuni, în special cei din națională Belgiei, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Mertens.

Cu toții având background-ul numit Ajax se întâlnesc destul de des, dar eu nu am mai vorbit cu el de când Ajax a venit la București să joace cu FCSB. Am stat puțin de vorbă cu el, în rest mai mult pe mesaje”, a mai povestit George Ogăraru pentru FANATIK.

Ogăraru pune accidentul pe seama pregătirii neregulate

Oficialul CSA Steaua crede că o posibilă cauză a accidentului să fie pregătirea neregulată a sportivilo: ”N-am cunoașterea necesară pentru a-mi da cu părerea de partea medicală, ce pot să spun este că se joacă la un ritm foarte ridicat. Numărul meciurilor a crescut și s-a comasat în perioada asta și din cauza Covid.

Știu ce înseamnă un ritm de sportiv la nivel profesionist și cât de mult înseamnă o săptămână de lipsă de pregătire, darămite ce s-a întâmplat în ultimul an cu pauzele acestea. Organismul sportivilor este afectat de aceste pauze neregulate.

Am văzut mulți jucători care nu au putut continua meciurile sau să aibă probleme și toate au coincis cu această perioadă. Cred că fragmentarea perioadei de pregătire a afectat, iar la nivelul acela foarte ridicat se simte foarte mult.

Și la un meci de-al nostru în acest sezon un jucător s-a prăbușit pe teren fără să fie lovit, dar și-a revenit foarte repede. Organismul copiază stilul de viață pe care îl ai și când îl modifici dar vrei să te ridici la același nivel de efort e mai greu”.

Ar fi trebuit să se mai joace meciul cu Finlanda?

”Nu știu dacă va mai putea juca fotbal, sunt medici care vor analiza. Sper să mai joace fotbal pentru că este încă tânăr. Este un jucător excepțional, este unul dintre cei mai buni mijlocași ai Europei. Sper să nu fie o întrerupere a carierei lui, însă primordială este sănătatea.

Nu aș vrea să-mi dau cu părerea despre decizia ca meciul să se reia. Există un program foarte bine stabilit și cred că pentru binele competiției au hotărât să se continue. Pentru Danemarca nu a fost cea mai bună decizie. Ca și rezultat se poate spune că i-a afectat ce s-a întâmplat, dar ca și număr de ocazii, ca și dominare teritorială, nu se poate spune că a fost rău.

Dar ținând cont de rezultatul final se poate spune că decizia UEFA le-a influențat prestația. Nu știu cât este de real lucrul acesta, mai ales că au avut și penalty și au arătat că sunt dornici să câștige această partidă. Nu i-am văzut prăbușiți, dar au fost lipsiți de concentrare la finalizare. Cu Eriksen în teren rezultatul era altul, el este jucătorul cheie”, a mai spus Ogăraru pentru FANATIK.

Ogăraru, mesaj pentru Eriksen

În final, George Ogăraru spreă ca Eriksen să se recupereze cât mai repede și să poate reveni pe teren: ”Sunt foarte mulți jucători care trag de ei și joacă cu durere. Să nu vă închipuiți că nu există la nivel înalt jucători care nu au făcut asta.

Eu am jucat cu infiltrații în gleznă făcute cu o jumătate de oră înainte de meci pentru a anula durerea, am jucat și cu feșe. E o practică aceasta. El chiar dacă a avut dureri de burtă nu le-a considerat periculoase, era altcevaa dacă era o indigestie.

Să fie cât mai repede așa cum îl știm cu toții și îl așteptăm cât mai repede să ne încânte cu evoluțiile lui. Ne-am rugat pentru el și ne bucurăm să știm că e într-o stare stabilă”.

ADVERTISEMENT