Fotbal international

George Ogăraru dezvăluie de ce Răzvan Marin are probleme de adaptare la Ajax: ”Este un alt nivel de joc”

10.10.2019 | 15:41
George Ogararu dezvaluie de ce Razvan Marin are probleme de adaptare la Ajax Este un alt nivel de joc
ADVERTISEMENT

Transferat în această vară de la Standard Liege la Ajax, adică de la o echipă de plan secund la o semifinalistă de Liga Campionilor, mijlocașul român Răzvan Marin traversează o perioadă mai dificilă la campioana Olandei. Despre viitorul său la ”lăncieri”, George Ogăraru, fost jucător și antrenor în cadrul echipei din Amsterdam, spune că poate fi unul strălucitor, dar pentru asta e nevoie de o adaptare la un alt nivel de joc.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,20 este cota pentru “fix 2 goluri în repriza a 2-a” în meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

George Ogăraru explică de ce Răzvan Marin are probleme la Ajax: ”Este un alt nivel de joc”

În vara lui 2019, Răzvan Marin era cedat de Standard la Ajax pentru suma de 12.500.000 de euro. Majoritatea se așteptau ca românul se fie o piesă de bază în linia de mijloc a echipei lui Erik ten Hag, mai ales că Frenkie de Jong fusese transferat la Barcelona. Din păcate pentru Marin, după un început bun, a ajuns treptat o rezervă cu tot mai puține minute la Ajax. Directorul de scouting al Viitorului, George Ogăraru, om care cunoaște realitatea de la Amsterdam, spune că românul are nevoie de timp.

”Adaptarea se pare că e puțin mai dificlă, însă cu siguranță va trece peste lucrul acesta pentru că el, spre deosebire de alți jucători, are o mentalitate foarte puternică și o educație bună, e un jucător talentat, care a și demonstrat în fotbalul european că te poți baza pe el. Tocmai de aceea speranțele noastre în viitor sunt că el va deveni un jucător titular în primul 11 al lui Ajax.

ADVERTISEMENT

Este o presiune foarte mare în momentul în care vii la o echipă care creează jucători de atâția ani la un anumit nivel, așteptările sunt foarte mari de la tine. A trebuit să livreze la nivelul acesta. Cred că acesta este principalul lucru la care trebuie să te adaptezi. Apoi este viteza de joc. Este o altă viteză de joc. Spațiile. Pentru un mijlocaş, mai mult decât pentru un fundaș, jucând la Ajax trebuie să te adaptezi la spațiul redus pe care-l vei înfrunta. Majoritatea echipelor joacă şi se apără contra ta. Apoi viteza de tranziţie, joci la alt nivel, de Champions League, unde există această tranziţie foarte rapidă. Şi nu în ultimul rând, stilul lor de viaţă, de a fi”, a spus George Ogăraru, pentru Telekomsport.

Ogăraru are încredere în Răzvan Marin: ”Va deveni un star”
Ogăraru are încredere în Răzvan Marin: ”Va deveni un star”. Sursa foto: hepta.ro

Ogăraru are încredere în Răzvan Marin: ”Va deveni un star”

Ogăraru crede că, în timp, Răzvan Marin va reuși să se impună la Ajax și va ajunge acel jucător mare la care speră toți apropiații săi. ”Eu am mare încredere în Răzvan poate deveni un star în Olanda. Este important pentru el, pentru fotbalul românesc, pentru echipa națională, ca el să reuşească”, a încheiat fostul jucător al lui Ajax.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin nu a mai jucat ca titular la Ajax de pe 25 septembrie, de la un meci cu Fortuna Sittard din Eredivisie. În grupele UEFA Champions League, mijlocașul de 23 de ani a fost rezervă neutilizată în ambele meciuri ale lui Ajax: 3-0 cu Lille și 3-0 cu Valencia.

  • 13.500.000 de euro e cota lui Răzvan Marin pe site-ul Transfermarkt.