Fotbal intern

George Pușcaș a anunțat unde vrea să joace pentru România: „Am nevoie de un număr 10 în spate”

23.03.2021 | 16:45
George Puscas a anuntat unde vrea sa joace pentru Romania Am nevoie de un numar 10 in spate
ADVERTISEMENT

George Pușcaș, atacantul echipei naționale și al lui Reading, a vorbit despre poziția sa preferată din atac și a dezvăluit că preferă să joace în rolul de vârf solitar, ajutat de un mijlocaș creativ. 

Pușcaș a răspuns mai multor întrebări puse de 12 dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din istoria naționalei României de fotbal, printre care Florin Răducioiu, Gabi Balint sau Ioan Andone.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atacantul lui Reading a anunțat că ar prefera să marcheze golul victoriei cu Macedonia de Nord, în locul unui gol de palmares cu Germania.

George Pușcaș a anunțat unde vrea să joace pentru România: „Cu numărul 10 în spatele meu”

George Pușcaș a lăsat să se înțeleagă că nu este adeptul jocului într-un sistem cu doi atacanți. El preferă să fie vârf solitar și să fie sprijinit de un fotbalist de număr 10. La naționala României, acest sistem al fi aplicabil cu Nicolae Stanciu sau Ianis Hagi în rolul numărului 10.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant al Stelei, Basarab Panduru, a fost cel care i-a adresat lui Pușcaș întrebarea referitoare la sistemul de joc pe care îl preferă adoptat pentru faza de atac. Vârful lui Reading a explicat că la club a avut ocazia să evolueze și în compania unui al doilea atacant.

„De obicei, la națională am jucat ca singur vârf și m-am simțit foarte bine. Chiar m-am regăsit, cu un număr 10 în spatele meu. La echipa de club am jucat și în sistem de doi atacanți. Mă simt bine și în acest sistem, dar prefer varianta de a juca singur în atac, cu număr 10 în spatele meu”, a fost reacția lui Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Gol cu Germania sau cu Macedonia de Nord? Răspuns surpriză oferit de Pușcaș!

Florin Răducioiu a fost cel care l-a întrebat pe George Pușcaș cum se simte imediat după ce marchează un gol în tricoul echipei naționale, iar răspunsul atacantului de la Reading a fost unul impresionant. De altfel, Pușcaș a fost plăcut surprins de întrebarea primită din partea fostului vârf al lui Dinamo.

„Un gol la naţională e mereu mai special. Mereu când marchez simt că nu e doar golul meu, ci că e golul întregii ţări, al tuturor fanilor care se uită şi care susţin România. Şi asta mă face foarte mândru pe moment, ştiind că marchez pentru ţara mea”, a răspuns Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Atacantul a ales și dintre varianta de a înscrie împotriva Macedoniei de Nord golul care să aducă victoria în meciul din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2021 sau posibilitatea de a marca un gol de palmares contra Germaniei. Pușcaș crede că important este succesul echipei.

„Prefer un gol decisiv împotriva Macedoniei în locul unuia de orgoliu împotriva Germaniei. Știind că e decisiv și aduce toate cele trei puncte echipei, clar îl prefer pe cel contra Macedoniei de Nord, nici nu mă gândesc. Nu ar avea rost un gol al meu împotriva Germaniei dacă succesul echipei României nu ar fi pe măsură”, a fost răspunsul lui Pușcaș atunci când Helmuth Duckadam l-a pus să aleagă dintre cele două opțiuni.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,11 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT