Fotbal international

George Pușcaș a fost dorit de Arsene Wenger la Arsenal! De ce a ales Inter Milano

10.11.2018 | 13:15
George Pușcaș a fost dorit de Arsene Wenger la Arsenal Londra
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei US Palermo, George Pușcaș, a anunțat că pe vremea când era junior a fost dorit de Arsene Wenger la Arsenal Londra. Internaționalul român de tineret a explicat într-un interviu acordat în Gazzetta dello Sport de ce i-a refuzat pe ”tunari” și a ales să meargă la Internazionale Milano.

”La 16 ani m-a chemat Arsenal la o probă în Anglia şi totul a mers perfect. Ba chiar am făcut un antrenament cu Wenger. La vârsta aceea, în Anglia trebuie să locuieşti cu părinţii sau la altă familie de acolo, eu eram singur, mi-au spus că trebuie să aştept un an”, a declarat atacantul român care și-a făcut o carieră în Italia.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș a fost dorit de Arsene Wenger la Arsenal: ”Nu am vrut să aștept”

”În timpul acesta Inter m-a vrut la Milano fără să dau vreo probă. Le-am spus celor de la Arsenal că nu am de gând să aştept şi am venit în Italia. Zanetti şi Cambiasso au fost un exemplu pentru mine, Palacio mi-a dat multe sfaturi, am crescut lângă el”, a dezvăluit George Pușcaș de ce a refuzat propunerea lui Arsene Wenger de a merge la Arsenal Londra.

Atacantul român a spus că antrenorul Roberto Mancini l-a învățat multe lucruri: ”Mancini a fost fundamental pentru mine, m-a făcut să înţeleg că pot ajunge un fotbalist important, m-a adus la prima echipă, m-a debutat în Serie A şi Europa League. Rămânea după antrenament ca să mă înveţe cum să mă mişc în faţa porţii. Acum aplic aceste învăţături de la el”.

ADVERTISEMENT
George Pușcaș și Roberto Mancini în tiumpul unui antrenament la Inter Milano
George Pușcaș și Roberto Mancini în tiumpul unui antrenament la Inter Milano

George Pușcaș a afirmat că vrea să devină un fotbalist important pentru România: ”Ferenc Puşkas a fost o legendă pentru Ungaria. Vreau să devin şi eu important pentru România, să intru în istorie, cum am făcut acum prin calificare la turneul final al Campionatului European de tineret”.

Zlatan Ibrahimovic, idolul lui George Pușcaș

Fotbalistul român a povestit și cum își petrece timpul liber și a spus că nu are nicio relație amoroasă: ”Mă uit la meciuri, filme şi seriale. Acum mă uit la serialul ‘La casa di carta’. Nu am o iubită, îmi e bine aşa. O relaţie îmi consumă energia şi m-ar îndepărta de obiectivele mele”.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș a precizat că idolul său este suedezul Zlatan Ibrahimovic: ”Când joc fotbal îmi place să mă distrez, îmi plac hainele, chiar dacă uneori risc să arăt ca un cocalar când merg îmbrăcat aşa la petrecere cu prietenii. Idolii mei din copilărie au fost Fernando Torres şi Deco, iar apoi am început să-l apreciez pe Ibrahimovic”.

George Pușcaș, care a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra la echipa națională de seniori a României pentru meciurile cu Lituania și Muntenegru din Liga Europa, a dezvăluit că iubește marea.

ADVERTISEMENT