Fotbal international

George Pușcaș, decisiv în derbyul Benevento-Palermo. Românul, la al nouălea gol pentru sicilieni. Video

15.04.2019 | 10:18
George Puscas decisiv in derbyul BeneventoPalermo Romanul la al noualea gol pentru sicilieni Video

Internaționalul român George Pușcaș a fost decisiv în meciul extrem de important pentru promovarea în Serie A Benevento – Palermo 1-2. Românul, care nu a fost trimis în teren decât spre finalul partidei, în locul macedoneanului Nestorovski, a marcat golul doi pentru sicilieni în minutul 81, într-un moment în care echipa sa conducea cu 1-0.

George Pușcaș, al nouălea gol pentru Palermo în victoria de la Benevento

Reușita lui Pușcaș s-a dovedit a fi decisivă, pentru că în minutul 90 Asencio a punctat pentru Benevento și fără acest al nouălea gol pentru Palermo reușit de Pușcaș nu ar mai fi fost victorie pentru oaspeți, ci doar un rezultat de egalitate. Cu acest succes Palermo este acum la numai un singur punct de ocupantele primelor două poziții, Brescia și Lecce. Sicilienii au un joc mai puțin, iar Brescia două. Singura care este la zi cu numărul de etape, 32, este Lecce.

George Pușcaș a dovedit încă odată calitățile sale de a finaliza cu precizie atunci când are spații mari pe contraatac. Românul a primit o minge pe partea stângă, a intrat în careu lateral și a expediat un șut plasat la colțul lung, deși unghiul nu era foarte bun și doi coechipieri așteptau pasa decisivă în gura porții. Pușcaș și-a asumat prin decizia luată un risc, pentru că a ales varianta de a duce el până la capăt acțiunea, însă a dovedit că are certe calități de vârf, pentru că portarul advers nu a avut nici o șansă la execuția atacantului lui Palermo.

George Pușcaș a marcat al doilea gol în succesul sicilienilor la Benevento, echipă pe care golurile lui Pușcaș o promova acum doi ani în Serie A
George Pușcaș a marcat al doilea gol în succesul sicilienilor la Benevento, echipă pe care golurile lui Pușcaș o promova acum doi ani în Serie A

Pușcaș și-a învins echipa cu care a promovat în 2017 în prima divizie

Pușcaș a mai marcat în acest sezon pentru Palermo în meciurile cu Perugia, victorie 2-1, ambele goluri, Palermo – Lecce 2-1, Venezia – Palermo 1-1, Palermo – Carpi 4-1, Palermo – Pescara 3-0, Palermo – Cosenza 2-1 și Lecce – Palermo 1-2. După cum se vede, Pușcaș este nașul celor de la Lecce, a celei mai sudice echipe din Italia, cu care sicilienii sunt în luptă directă la promovare.

Românul ajuta, înb urmă cu doi ani, mai ales prin reușitele din play-off, la promovarea lui Benevento în primul eșalon pentru prima dată în istoria clubului campan. Pușcaș a înscris șapte goluri pentru echipa pe care a făcut-o acum KO și cu care se afla, până la această etapă, în duel direct pentru promovare. Cea mai bună medie însă de goluri pentru internaționalul român a avut-o la Novara, sezonul trecut, pentru că a înscris tot de nouă ori, însă acest lucru s-a întâmplat în numai șase luni, adică în retur. Din păcate, cu toate golurile sale Pușcaș nu a putut aduce și salvarea echipei de la retrogradare, Novara fiind acum în al treilea eșalon.